Още 500 гранични полицаи ще бранят границата ни с Турция

Около 3000 мигранти са се опитали през януари да минат браздата
11 фев 2015 19:17, Анисия Иванова
38
Още 500 гранични полицаи ще бранят границата ни с Турция
Снимка: Impact Press Group

Директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" Милен Пенев съобщи, че се предвижда охраната на българо-турската граница да бъде увеличена с още 500 нови служители. При представяне на годишния отчет на областната дирекция на МВР в Русе той обясни, че има уверението и на министъра на вътрешните работи, че ще се предприемат такива стъпки.

Тези 500 служители ще бъдат назначени на временни трудови договори, които могат да бъдат удължавани при нужда. Така ще бъдат подпомогнати дейностите на граничните полицаи от Елхово по граничното наблюдение и контрол.

Процедурите по назначаване на 500-те служители ще отнеме около три месеца, като през това време те ще бъдат обучени, тъй като няма да са от системата на МВР.

"Надявам се, че от месец май ще можем да ги ползваме тези служители", каза Пенев. Той обясни, че в момента около 580-600 служители са усилили щатния състав по наблюдение на българо-турската граница, от които сто са от трите областни полицейски дирекции - Хасково, Ямбол и Бургас, а останалите са гранични полицаи.

Пенев съобщи, че до 30 юни тази година трябва да завърши проектът за интегрирана система по българо-турската граница, по който ще бъде изградена периметрова сигнално-охранителна система, като ще се използват и хеликоптери за наблюдение.

Продължават и съвместните действия с Европейска агенция за управление на оперативното сътрудничество по външните граници - "FRONTEX".

Предстои в началото на март да бъде получена и логистична подкрепа от подразделения на Българската армия.
Пенев посочи, че за първия месец на тази година миграционният натиск се е увеличил трикратно спрямо януари 2014 година.

"Около 3000 лица са направили опит да преминат границата", заяви Пенев, цитиран от БТА. Той каза още, че се надява скоро да се финансира и идеята за обособяване на помещение за временно настаняване на нелегални емигранти в района на ГКПП "Дунав мост".

Бежанците ще остават там, докато трае разследването. Подобно помещение е предвидено да се обособи и на българо-сръбската граница - край ГКПП "Брегово".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Галена флейтата преди 9 години
Божеее не ми се спи,а моят отдавна заспа и сега няма с кого да вадя ряпа.
20
1
 
3
 
! Отговори
Ловец преди 9 години
ЕЕЕЕ с тая ограда няма да идват стадата с глигани от Турция ,щото там не ги ядат и се въдят масово.
19
0
 
3
 
! Отговори
Соте преди 9 години
Тя най вероятно ще помагат на арабите да прескачат оградата срещу 7-8 хиляди $.Както е казано където има граница и ограда там има и далавера...
18
1
 
9
 
! Отговори
а стената с ток? преди 9 години
а стената с ток а стената с ток а стената с ток??????
17
0
 
14
 
! Отговори
езичник преди 9 години
покрай тия бежанци трафика процъфтява. спрете мафията.
16
1
 
11
 
! Отговори
езичник преди 9 години
докато не се пресече мафията която се занимава с нелегален трафик на хора емигранти ще си влизат през границата на тълпи. плащат си безбожни суми за да се доберат до европа. но вместо там попадат в бежански лагери където не им е мястото понеже не са бежанци а просто нелегални емигранти повярвали на мафията. за да се преборите с наплива спрете трафикантите на хора.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази жалка оградка ли ни пази? Че то и куца баба с една ножица за тел ще мине!?! И като нямат оръжие и право да стрелят, охранителите ни стават делегация по посрещането? Само пита хляб със сол не са им зачислили!!!! Стига демагогия, стига шикалкавене! Държавната граница трябва да се охранява както преди "демокрацията", която ни сполетя.
14
2
 
16
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Асоциацията на българските села иска създаване на селска полиция!Полицията до 1944 г.е 8000 души при горе-долу същото население на държавата!Полиция,военни,новоназначени 500,миналата година съкратени 1000,че са ненужни...На които е изплатено обезщетение от НАШИТЕ ПАРИ!Колкото от новите милиарди заеми ще се заделят за полицейщината?Който не е решил,той не е пресякъл границата ни!Който не е искал,той не е обирал къщите ни и е останал безнаказан!Малкото работещи българи докога ли ще плащат?!
13
3
 
2
 
! Отговори
ceco keco преди 9 години
vreme beshe da naemat xora
12
1
 
24
 
! Отговори
ГРАНИЧАР преди 9 години
Едно време ни даваха награди за заловен или застрелян нарушител на Границата , а сега ги съпровождат до място където да си ядат и пият и да си правят хакифати . Върнете старите закони и ще има огромен ефект .
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1во..като я гледам тази оградка..малиии то и лапе ще премине отдолу...2ро за тези които искат да се стреля по бежанци...еххх мечти...ама сме в "Еуро саюзЪ" и било нехуманно да убиваме тероряги, щото видиш ли те може би и да не са такива...
10
1
 
20
 
! Отговори
Освалдо Рио преди 9 години
Ами нормално че ще се натискат да влизат,като им даваме условия да ни лежат на гърбовете бе да сме длъжни да го правим.Безплатен хотел на пълен пансион,чистачки да им мият кенефите,джобни пари...После курсове за интеграция и хиляди привилегии.
9
1
 
16
 
! Отговори
Бригадир с каскет преди 9 години
Малко са!Минирайте границата и сложете снайперисти зад минния вал!
8
2
 
18
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Аз мога да ви уверя, че и 100 полицая могат да пазят цялата граница стига да искат. Кой ще припари ако знае, че ще има куршум в крака, а после и в главата? Защо не охраняват границата наистина ами само си чешат топките.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърция фалира от незаконни емигранти и подкупни полицаи.
6
1
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"За първото шестмесечие на 2014 по инициатива на органа по назначаване с прекратено служебно правоотношение поЗакона за МВР са освободени 1181 държавни служители.Това отговори вътрешният министър Вучковна въпрос на депутата от ГЕРБ по време на парламентарен контрол."Ян.2015 г."От началото на годината/2014/ към бюджета на МВР,който е близо 999 мил.лв.бяха отпуснати "извънредно"близо 80 млн. лв. -за обезщетения за съкратени служители?,за справяне с бедствия?,за проекти по Шенген?..."юли 2014
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само за миналата година са раздадени около 12 000 статута на нелегалните афро-араби, а с тези още 6000 локализирани нелегалните стават общо 18 000 и то само за 2014г. За 2013 са раздадени още около 10 000 статута. Тоест само за последните две години башибозука е нараснал най-малко с 30 000. Това си е чиста инвазия, а нашите политици усилено ни ислямизират и ни готвят за гражданска война. Депортирайте цялата арабска *** от България.
4
1
 
19
 
! Отговори
Гавра преди 9 години
Намират нелегални хора и ги правят бежанци !??!?! Пълна пародия на защита... А отделно никой няма ТОПКИ да нарече това подмолна атака от Турция... НИЕ НЕ ГРАНИЧИМ С КОНФЛИКТ И ПО МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗАКОНИ НЯМА КАК ДА ПРИЕМАМЕ БЕЖАНЦИ ОТ ТАМ...
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** да си в тази държава
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още 500 души на хранилката на рушветите.