Бумът на санирането ще е през 2016 г., смята Нанков

Екологичното министерство ивършва задължителен мониторинг на свлачищата
12 фев 2015 15:17, Анисия Иванова
5
Бумът на санирането ще е през 2016 г., смята Нанков
Архив: Булфото

Бумът на реалното строителство по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради ще бъде през 2016 година, смята заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той се срещна днес с граждани от Силистра и района за разясняване на програмата.

"Ако имаме акуратно проведени и бързи обществени поръчки, през есента могат да започнат конкретни строително-монтажни и ремонтни дейности в тези общини, които имат най-бърза готовност, но бумът на самото реално строителство ще бъде през 2016 година", заяви той.

Още по темата
Той допълни, че браншовите организации са дали гаранции, че ще осигурят строители и специалисти, но не изключи възможността за промени в програмата, "ако някъде се наложи оптимизиране".

По негови думи към момента "процесът стартира добре".

Той намекна, че през последните седмици в медиите имало "една по-скоро политическа, не толкова експертна" кампания срещу проекта.

Запитан за мерките срещу свлачищата в страната, заместник-министър Николай Нанков подчерта, че министерството има задължения за мониторинг и за регистрация на свлачищата.

"Имаме ежегодно дейност по регистриране и мониторинг на свлачищните процеси, констатиране, приоритизиране на най-спешните обекти и в максимална степен търсим увеличаване на финансовия ресурс", заяви заместник-министърът и подчерта, че от съществено значение е превантивната дейност. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нанков, кажи кой закон разрешава разходването на държавни пари за частни имоти?
2
2
 
10
 
! Отговори
уплашен преди 9 години
Първо по български саниране,после апартаментите прибиране...
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия програми са си чисти схеми ... мижи да те лажем