Недоволни поискаха по-ниска цена на водата в Шумен

"Плащаме мътна вода на една от най-високите цени"
17 фев 2015 15:04, Анисия Иванова
0
Недоволни поискаха по-ниска цена на водата в Шумен
Снимка, архив БТА

Недоволни шуменци поискаха намаляване на цената на водата заради лошото й качество. На днешната сесия на общинския съвет присъстваха и част от протестиращите срещу мътната вода граждани, които категорично заявиха, че не искат да плащат една от най-високите цени за кубик вода в страната.

Представител на недоволните заяви, че вина за лошото състояние на водата носят държавата, общината и ВИК- Шумен. Вече втори месец водата в Шумен, Велики Преслав и Търговище е негодна за консумация заради повишената й мътност.

"Не сме длъжни да плащаме мътна вода на една от най-високите цени в България", каза на заседанието Валери Младенов от Гражданското сдружение "За Шумен", цитиран от БТА.

Протестиращите поискаха и спиране на делата на некоректните платци към местното ВиК-дружество и сключване на индивидуални договори, в които са описани правата на потребителите при доставяне на некачествена питейна вода.

Областният управител Донка Иванова покани техни представители на среща утре, на която да изготвят предложение до ДКЕВР и Комисията за защита на потребителите за това цената на водата да е съобразена с предлаганото качество.

Тя припомни, че изграждането на пречиствателна станция за питейни води в Шумен е приоритет за правителството.
Ще бъдат осигурени от МРРБ 400 000 лева за изготвянето на работен проект за пречиствателната станция, след което ще може да се кандидатства за изграждането й с европейски средства, допълни Иванова.

Управителят на местното ВиК-дружество Светлозар Дамянов каза пред журналисти, че намаляването на цената на водата от ДКЕВР "би било прецедент", но това не означава, че не може да се случи.
 


0
Още по темата: водаШуменнедоволни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари