Човек е с опасност за живота след пожар в джамия

Огънят горя във Варна, мъжът е силно обгазен
Обновена: 20 фев 2015 09:26 | 20 фев 2015 07:40,
35
Човек е с опасност за живота след пожар в джамия
Снимка: архив, Булфото

Човек е с опасност за живота след пожар във варненската джамия, съобщи директорът на Пожарна безопасност и защита на населението – Варна, комисар Тихомир Тотев пред агенция "Фокус".

От Бърза помощ съобщиха, че мъжът е силно обгазен. Транспортиран е до токсикологията на Военна болница - Варна.

Първоначално бе съобщено, че пострадалият е имамът на джамията, но впоследствие стана ясно, че става въпрос за пазача.

Сигналът за горящата джамия е получен рано тази сутрин. На мястото пристигнали 3 екипа на пожарната. Оказало се е, че гори вътрешната част на храма. Наложило се е пожарникарите да разбиват вратите, за да започнат гасенето. Тогава и открили безпомощния мъж.

Засегнати от огъня са две помещения по около 20 кв. метра. Става въпрос за административни помещения, в които е имало шкафове, маси, столове. 

Комисар Тотев посочи, че по външната фасада на джамията няма никакви щети от пожара.

Пожарът в джамията е малко след 7 ч. Все още не е ясно каква е причината за огъня. 

Пожарникарите са потушили огъня и продължават работа по сградата, за да предотвратят евентуален нов пожар. В района има и засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: джамияВарнапожаримам
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
до преди 9 години
До всички ,които взеха да размахват "етническата" карта; това ви е спусната опорна точкаПожарът е от ПЕЧКА на твърдо гориво.Вече е по медиите(дарик) новината.Пазачът-95-годишен.ТРЯБВА да се търси отговорност от НАЧАЛНИЦИТЕ на тази джамия,от ДПС.Джамията е в много ТЯСНА уличка, населна с блокове, жилища.Пожар в 2.30 ОТВЪТРЕ.Ако нямаше БДИТЕЛНИ хора, можеше да ИЗГОРИ всичко, да не се УСТАНОВИ ни печка, ни човек, да подпали съседни дървета, блокове. И ТОГАВА щеше ГОРДО да се размахва етни
1
2
 
15
 
! Отговори
Az преди 9 години
Я си гледай работата бе! Какви нападения, какви 5 лева?! Кой ще седне да се занимава с вас, сякаш другите ни проблеми са малко, та...Престанете с тоя вой и тея права!Имате колкото си искате,а не учите български,държите се нагло,строите по 3 джамии в села, населени с 5 старци; Ахмед Муса разпространяват етническа омраза и насилие.. А сте в България, не в Турция !! И ти си седнал да ми говориш за Хафъзов,най-долния радикалист,освирепял от факта, че няма власт...Я у лево....