Нови случаи на заразени със салмонела деца в Пловдив

Три от децата са в болница, а другите са на антибиотици
7 мар 2015 07:58,
11
Нови случаи на заразени със салмонела деца в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Случаите на заразени деца със салмонела в Пловдив станаха 35. Това съобщиха за Dnes.bg от Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Всички те са яли развалена храна в три детски градини. Три от децата са в болница, а другите са на антибиотици.

„Характерното за всички носители е, че са само деца, не е установен персонал в детските заведения, който да е инфектиран със салмонела”, заяви пред Dnes.bg д-р Милена Коларова от РЗИ-Пловдив.

Новите случаи на деца, носители на салмонела, са 19. Заразените са от детските градини „Червената шапчица” и „Каменица”. Проби са взети на други 120 деца от ЦДГ „Радост”, но резултатите ще са готови в понеделник. Очаква се и там да бъдат открити случаи на деца, болни от салмонела.

Още по темата

Храната и в трите детски градини е доставяна от една и съща фирма.

От Агенцията по храните не откриват нарушения във фирмата-доставчик на храната, а здравната инспекция е на друго мнение.

„С оглед на резултатите, които излизат, аз съм категорична, че факторът, който е предизвикал заразяването със салмонела, е храна”, каза още д-р Коларова.

Интересното в случая е, че пробите, които се изследват в Агенцията по храните, са такива, които са предоставени от фирмата-доставчик. Това според здравните власти не гарантира, че е същата храна, консумирана от децата. Трите детски заведения се намират в различни райони на Пловдив и единствената връзка между тях е фирмата, която доставя храна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: пловдивсалмонела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
сега видяхте ли връзката кмета - фирмата доставчик срещу комисионна на кметасега страдат децата ни същото е в болниците
2
0
 
2
 
! Отговори
до Умен гущер преди 9 години
Ето какво всъщност е станало: задирял си някоя пловдивчанка, само че не са ти стигнали силиците, не те е огряло и ти е клюмнал фасона. А сега по темата. Преди много години във Вавилон действал закон на царя Хурапи, пазещ качеството на пивото. Смъртно наказание заплашвало всеки пивовар, който разреждал пивото с вода топяли го в бъчва с хмелна смес собствено производство.Не казвам, че така трябва да постъпим и сега, но съгласете се, че идеята си я бива. Все пак да продаваш отрова на деца!?
1
1
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Плодовете на Демокрацията по български!