Видин продължава да потъва в камари боклуци

Общината е на път да развали договора с фирмата за чистота
25

Снимка: Булфото

Видин продължава да потъва в боклуци, заради стачка на работниците от фирмата-концесионер по чистотата.

Общината ще бъде принудена да развали договора с фирмата по чистота, ако до утре, 11 март, "Титан АС" не започне извозване на боклука от града и околните села, заяви изпълняващият длъжността кмет на Видин Добромир Дилов след заседание на кризисния щаб.

От 5 март отпадъци заливат кварталите на Видин, след като работниците към фирмата обявиха стачка, заради неизплатени заплати от 8 месеца.

Още по темата

Още по-трагично е положението в селата на общината, където на места боклукът не е събиран от декември миналата година.

Напрежението в някои села е на път да ескалира. В знак на недоволство жители на село Гомотарци са изхвърлили отпадъците си пред къщата на кметицата.

От общината за пореден път признаха, че имат забавени плащания към фирмата, но задълженията се погасявали с лихвите. Големият проблем за служителите без заплати е, че "Титан АС" е със запорирани от НАП сметки заради неплатени публични задължения за над 15 млн. лв. Очаква се 50% от състава на фирмата да бъде съкратен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
до 20-ти преди 9 години
Да но в югоизточна хората там ги мъчат други неволи-сняг по 3 метра и няма проходими пътища.Та и там зле като и тук в северозапада.
10
0
 
3
 
! Отговори
видинчанин преди 9 години
Разбираемо е градът е толкова разкопан,че дори пеша трудно стигаш донякъде.От 45 години живея във Видин,но толкова разкопан никога не съм го виждал.През 80-те години сменяваха водопровод но всичко приключи за месец.Сега ни изтезават вече 2 години.Като гледаш багер до багера са и камион до камиона,а работата никак не им спори.Има улици ракопани повече от година и лъжица асфалт по тях не са сложили.Тоя кмет ни го натресе БСП проклети да са дано!
9
0
 
3
 
! Отговори
ххх преди 9 години
А някой хрантутник от община Видин защо не каза , че плащанията към фирмата се бавят само.... четири години!!!! Ама нали плащат с лихвите!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тръгнете в Италия към Неапол и Видин ще ви се види рай. Мафията източва пари чрез ***. Всеки да си погледне какво плаща за смет и ако седне да смята ще се главозамае за каква цифра става въпрос.
7
4
 
7
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
Дълбок поклон на Софиянци , че през тези 25 години никога не гласуваха за ретроградната партия БКП-БСП . Така нашия град се развива благодарение на ГЕРБ и Данчето Фандъкова . Погледнете София как изглежда , просто това е един Европейски град . С добра инфраструктура , метро , зали , паркове и т. н. А сега направете сравнение с вечно комунистическо-социалистическите градове , Видин , Враца , Монтана , Лом и други подобни . Това са градове на мизерия , кражби и простотия .
6
3
 
10
 
! Отговори
Видин форевер преди 9 години
Поне във Видин има българи и патриоти. Източната част е пълна с турци,*** и руснаци. Там българите са роби,които строят,сервират,готвят и прислугват по 6 месеца на конкистадорите,които идват заради евтините наркотици,***,алкохол и ядене,които им предлагат местните индианци по Черноморието.Всеки конкестадор се пазари и *** с продавачите и персоналите в хотелите коптори. Северозапада си има цели квартали в Западна Европа и САЩ,където много хоря работят,а вече си изтеглиха и децата в чужбина
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
личи си че управляват цоциалисти
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Севора-Западнала България запада, а Юго-Източна се потурчолява яко... Евала и демокрацията!
3
0
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 9 години
Хе, хе това във Видин голяма мизерия бе.
2
2
 
7
 
! Отговори
WTF преди 9 години
БСП спечелиха сигурно на 2 места изборите и едното от тях беше Видин. Там кмета е от БСП. Даваха го по телевизията господин Гергов. Него и неговите далавери дето ги върти. Пълна мизерия. Нищо ново под слънцето. Където е било на власт БСП цвете не е поникнало. Дойдоха в цялата държава и за 1 година тотално да я затрият. А тоя там е власт от 2011. Можете да си представите за какво иде реч :). Крадливо комунистическо племе.
1
0
 
14
 
! Отговори
БГ преди 9 години
какво не харесвате на Европейския град??? Липсва табела "ДОБРЕ ДОШЛИ В ЕВРОПА, ТУКА Е ТЪЙ".