3-годишната Златка плачела за цигара, пуши й се

Майката присъствала на снимките, след това набила дъщеря си
Обновена: 18 мар 2015 15:00 | 18 мар 2015 09:47,
108
3-годишната Златка плачела за цигара, пуши й се
Снимка: Нова телевизия

Следите на заснетото на видео клип 3-годишно ромче, пушещо цигара, стигат до ромската махала в Брестовица.

Още по темата
Там живее Гинка, момичето, в чийто профил във Facebook се появи за първи път клипчето с 3-годишната Златка.

„Плаче за цигара, какво да правим“, пита риторично тя пред камерите на Нова телевизия. По разказите на момичета от махалата майката на Златка е присъствала по време на заснемането на клипа. Въпреки това след приключването на снимките майката набила пушещата си дъщеря.

„Майтап си направиха и снимаха“, разказва Васко, баща на момиченцето с цигарата. „Решиха да го хвърлят у Фейсбука“, допълва той, но твърди, че не е нормално да се дават цигари на 3-годишни.

Анета, заснела клипчето, разказва, че го снимала на майтап. „Детето плачеше за цигара и й дадох“, разказва тя, но бързо след това се поправя и казва, че друго момиче дало цигарата „Еми плаче, иска да пуши“, констатира тя.

ДАНС вече са тръгнали по следите на клипчето, за да се види кой го е качил и да се търси някаква отговорност от родителите.

Клипът обикаля от два дни социалните мрежи и възмути хиляди. Със случая се зае Агенцията за защита на детето, откъдето потърсили помощ от отдел Компютърни престъпления. Мариана Илиева от агенцията твърди, че извеждането на дете от семейството е последната мярка, която може да бъде предприета. „Родителите вероятно ще бъдат насочени към програма за повишаване на техния капацитет, за да могат да не поставят детето в риск“, допълва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: цигарапушачромче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Марто преди 9 години
ДАНС разследва 3-годишни пушещи ромчета? Бем ти, явно реформата там дава резултати!
57
1
 
1
 
! Отговори
losHo преди 9 години
Нормално... в БГУмираща нация и държава.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Българче И за това съгласно закона за ЗСПД ще им дадат пари .Било 400лева за превенция да не го изостави ,било за,, дете в риск,,било...Абе все нещо е предвидено в този закон .
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Занимават ни с глупости . Франкфурт гори и е потънал в дим,тука с,, ромчето,,си играем на новинари.Димът над Киев , от Брюксел, го определяха като ,, борба за свобода,,. А сега ,димът над Франкфурт ,сигурно и той е за ,,борба за свобода,,
54
0
 
5
 
! Отговори
Ко? Не! преди 9 години
"3-годишно ромче" ???????Ром е алкохолна напитка , а това е нещо съвсем различно.
53
0
 
12
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Пак са дали на ДАНС отговорна задача .Все едно да се търси отговорност от шимпанзето в Зоопарка след като са му дали цигара !
52
0
 
16
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
На тази "майка" трябва незабавно да се отнемат помощите защото тя умишлено уврежда здравето на едно невръстно дете и от малко го прави зависимо от цигарите.Това е зависимост като наркоманията а пушачите не са нищо друго освен наркомани към разрешения наркотик никотин...Това дете от малко ще стане зависимо,с увредени дробове и чест пациент на болниците като за обгрижването му ще се източва здравната каса за сметка на други нуждаещи се.Очаквам статия за арест на майката и последствия от социалните
51
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Ха ха да се включа на образователна тема :) "И" с ударение е едно а "Й" съвсем друго и може би са го написали защото на клавиатурата няма "И" с ударение и някой си мисли,че трябва да се подразбира,но това си е грешка а заглавието може да се перефразира "3-годишната Златка плачела за цигара защото и се пушило" и тогава нямаше да има нужда от подвеждащото "Й" ...Прав е Петърчо :)
50
2
 
7
 
! Отговори
до Петърчо преди 9 години
Й е в заглавието ,защото там му е мястото.Прави ми впечатление,че все повече хора не знаят кога се слага Й(и кратко).Странно,кое точно ги затруднява.
49
5
 
2
 
! Отговори
Към Петърчо преди 9 години
Това не е ''И' кратко, а е нормално ''И'. Сложили са го така, защото ударението пада на ''И''. Няма грешка
48
0
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 9 години
Някой знае ли защо е това "й" в заглавието? *** съм и не разбирам...
47
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова е лесно и приятно да мразиш.Егото то ликува.Започваш да се чувстваш по-висш.Мразейки, ти се отделяш,определяш се.Егоцентризмът ти нараства главоломно.Единственото ,което вече ти е трудно, е да обичаш и прощаваш.Превърнал си се в страхливец.Малодушието ти отнема всяка добра инициатива и много скоро ставаш жертва на онова,което мразиш и ругаеш..Общуваш с хора,които единственото ,което обичат е да мразят.Вселенски закон.Мразейки, проблемите се трупат и спасение няма.
46
3
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 9 години
Децата не трябва да плачат :-(Давайте им каквото искат за да се чувстват добре.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте ни занимавали с тези ***.Не случайно са го казали:Хубава работа ама ***!
44
1
 
43
 
! Отговори
фаф преди 9 години
хуманно, нехуманно има един вариант. Докато не започнете да ги кастрирате така ще е. Тези не подлежат на образоване, на възпитание, на цивилизоване, а за капацитет не може да се говори, защото такъв не притежават! Векове назад все са ги гонили и избивали, не зная защо ги търпим ние. Заради тази пасмина и аз и семейството ми избягахме от България. Заради тях и другата напаст- 240-те хрантутника.
43
0
 
26
 
! Отговори
Мей-мей преди 9 години
Уличните кучета ги кастрирате,а тези безотговорни и тъпоумни същества ги поощрявате да се размножават.После ще плащаме и лечението на пушещото три годишно дете,което няма никаква вина.
42
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До meДо сега не съм чул,някой *** да се е жертвал за Родината!Точно обратното ние и нашите деца сме тяхна жертва!
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Родителите вероятно ще бъдат насочени към програма за повишаване на техния капацитет..." - ще им повишават мозъчните клетки или какво, да знам поне за какво плащам.
40
6
 
19
 
! Отговори
me преди 9 години
П.С. Ако детето е на 3 годинки, а майката е на 16, на колко го е родила, а? На 13! А на колко е забременяла? На 12!!! Защо тогава бащата не е в ЗАТВОРА? Ако на вашата дъщеря някой и направи бебе на 12, дали няма да е в затвора? Кой го е грижа за майката-дете? Или тя няма право на живот, няма право на нищо, само защото се е родила ***! И как очаквате някой, който е спрял училище на 11-12 (ако изобщо е ходил) да възпита дете? В какво? Тя не знае нищо. Но за нея държавата не е майка, а мащеха!
39
26
 
6
 
! Отговори
me преди 9 години
Не мога да повярвам какви *** коментират тук. Кои сте вие че да казвате кой има право да живее и кой не? Да не мислите, че Земята "има нужда" от вас? Някакви гадни ***, които знаят само да унищожават държавата, за която дедите им са умирали. Да не мислите, че човечеството има нужда от вас? Не стига, че не създавате нищо за цивилизацията, а дори и не се размножавате, за да сте от полза на вида! *** са такива каквито ние ги правим, с тъпите си и продажни политики.