Арестуваха роми, сеели радикален ислям из Facebook

Сезираха прокуратурата заради виковете: "Българите на кайма"
Обновена: 31 мар 2015 14:00 | 31 мар 2015 10:22,
134
Арестуваха роми, сеели радикален ислям из Facebook
Снимка: архив Булфото

Седем души са арестувани рано тази сутрин в ромските махали на Пловдив и Пазарджик за прояви на радикален ислям във Facebook. Арестите са извършени под надзора на Прокуратурата, съобщи "Фокус".

Междувременно Районната прокуратура в Сливен беше сезирана заради заканите на ромите от сливенския квартал "Надежда". В телевизионен репортаж преди дни те бяха заснети да крещят: "Българите - на кайма", "Българите - на сапун".

Още по темата

Сигналът заради насаждане на етническа омраза е внесен от представител на Гражданско сдружение "Свети Георги Победоносец" в Сливен Момчил Пантелеев.

Според него думите на ромите подбуждат към дискриминация, насилие и омраза, основани са на раса, народност и етническа принадлежност.

"Това е недопустимо поведение, което подлежи на санкциониране. Според Наказателния закон, за такова деяние е предвидено наказание лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание", са казва в писмото.

Пантелеев пише до прокуратурата и че арогантното поведение на ромите от години е оставяно без санкции, а днес заплашва живота и здравето на българското население.

"Настроенията на гражданите са силно поляризирани и се оформя крайна позиция за оказване на отпор на тази несправедливост", предупреждават авторите на сигнала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
3
 
! Отговори
IKA преди 9 години
Ромите идват в България по различно време и от различни места. Това е причината днес да съществуват множество ромски общности, различаващи се (повече или по-малко) една от друга.Първа, в исторически план, е общността на т.нар. йерлии - т.е. местни, уседнали роми. Те са потомци на дошлите през периода Х-ХV в. роми, които постепенно усядат и векове наред съжителстват както с българското, така и с турското население. Йерлиите се делят на две големи групи: хорахане-рома (турски роми, мюсюлмани) и дасикане-рома (български роми, християни).
20
4
 
4
 
! Отговори
Ромските общности преди 9 години
За кои Роми става въпрос за Дасикане Рома-християни или Хорахане Рома-мюслумани?
19
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** не го приемай като заплаха а като съвет, опичай си акъла и не се продавай за жълти стотинки да манипулираш коментарите както е изгодно за чужди интереси, защото ако на българина в един момент му изгърмят бушоните и грабне балтията, пътем ще мине през редакцията ви за да поиска сметка, чии интереси защитавате и за колко се продавате!
18
4
 
6
 
! Отговори
аз преди 9 години
Всичко хубаво, ама какъв ислям, какви 5 лева?
17
11
 
12
 
! Отговори
От Бъдещето преди 9 години
2028 Турция е изхвърлена от НАТО .Същата година ЕС престава да съществува в този си вид 2030 година избухва Третата Световна заради тоталното разрастване на Ислямска Държава която от 2023 е призната като суеверна държава но с много малка територия.2032 САЩ и Русия празнуват 90 години от първото им съдружие във война.1-виОктомври 2035 религията Ислям е официално забранена за изповядване(датата не е избрана случайно).
16
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-накрая арестувани путински ***.
15
1
 
51
 
! Отговори
до мода преди 9 години
Триете, триете, ама же суи Шарли?Свобода на словото, ама само ако ни изнася.
14
2
 
52
 
! Отговори
zeus преди 9 години
30 изтрити коментара, повечето от които без да са в разрез с правилата или добрите нрави, а просто казваха някои истини. Дали скриването на истината има нещо общо с обективната журналистика?
13
16
 
6
 
! Отговори
******************** преди 9 години
Докато занимават бедния българин с Манипулативната-хипноза наречена Промиване на Мозъци така се опитват да се забрави за ПРОВАЛА на Министър Павлова с Зимната обстановка само и само за да няма оставка , сега ще слушаме за Ромите а Павлова да забравим
12
10
 
11
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
До много жалковерно ли бе немец, научи ли вече турски или още ръкомахаш като си купуваш хляб
11
1
 
47
 
! Отговори
БХК преди 9 години
БХК щяха да реагират за това антибългарско изказване ама в момента закусват а после имат ангажименти
10
3
 
15
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Ей, не са прости, на кайма казват, тоест обичат ни ..., един ден на мусака, втори на странджанки, ей така както си похапват с лютеничка, пък се присетят: ех този бай Иван, колко вкусен бил ...
9
3
 
58
 
! Отговори
много жалко преди 9 години
Аз живея в Германия ако някой чужденец каже по телевизията тези думи за немците утре цяла Германия ще е на улицата.Не ПЕГИДА а супер ПЕГИДА ще има тогава.В Бг. протестират 25 човека.Жалко
8
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не харесвам Бай Тошо, ама ако днешната полиция беше като милицията...нали се сещате какво щеше да им се е случило вече на тия? Културни особености, ла? А бой! Досега щяха вече да са им вкарали акъл в *** глави, ама с палки.
7
0
 
24
 
! Отговори
Марк З преди 9 години
Асан, Айше, Ибрям и още 18 души харесват това
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
някои крадат милиони други отклоняват вниманието към простотии.
5
0
 
62
 
! Отговори
Ал преди 9 години
А защо се допусна ислямизацията на ***? Защо Българската Православна Църква не построи църкви и изпрати свещеници в районите с компактно *** население?Преди 15-20 години протестантски пастори работеха в тези региони и евангелизираха населението там. Но по неясни за мен причини бяха изгонени от България и на тяхно място дойдоха имами и ходжи !!
4
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаме идин шушляк който се води премиер. Въпросът ми е, премиер на България ли е или на Луната. Проблема с амуджите се решава лесно, две акции в махалата от баретите и поне 5 години ще има тишина. Чочоолу преди години в Ст.Загора след жестоко убийство и изнасилване от амуджи вдига полка и в махалата става мазало. След това ЦЕЛИ 7 ГОДИНИ е нямало прегрешение от амуджите. А шушляка там горе не поглежда надолу, грижа го е колко ще открадне от 16те милиарда докато България се срива тотално.
3
0
 
69
 
! Отговори
Брайко преди 9 години
Във всички сайтове пише *** а тука-роми... кое е верното?
2
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко това е в резултат на безхаберната и продажна политика на т.нар. български политици. Убийци на род и родина. Скоро ту със свещ ще ги търсите българите.Това няма да е България.