Арестуваха роми, сеели радикален ислям из Facebook

Сезираха прокуратурата заради виковете: "Българите на кайма"
Обновена: 31 мар 2015 14:00 | 31 мар 2015 10:22,
134
Арестуваха роми, сеели радикален ислям из Facebook
Снимка: архив Булфото

Седем души са арестувани рано тази сутрин в ромските махали на Пловдив и Пазарджик за прояви на радикален ислям във Facebook. Арестите са извършени под надзора на Прокуратурата, съобщи "Фокус".

Междувременно Районната прокуратура в Сливен беше сезирана заради заканите на ромите от сливенския квартал "Надежда". В телевизионен репортаж преди дни те бяха заснети да крещят: "Българите - на кайма", "Българите - на сапун".

Още по темата

Сигналът заради насаждане на етническа омраза е внесен от представител на Гражданско сдружение "Свети Георги Победоносец" в Сливен Момчил Пантелеев.

Според него думите на ромите подбуждат към дискриминация, насилие и омраза, основани са на раса, народност и етническа принадлежност.

"Това е недопустимо поведение, което подлежи на санкциониране. Според Наказателния закон, за такова деяние е предвидено наказание лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание", са казва в писмото.

Пантелеев пише до прокуратурата и че арогантното поведение на ромите от години е оставяно без санкции, а днес заплашва живота и здравето на българското население.

"Настроенията на гражданите са силно поляризирани и се оформя крайна позиция за оказване на отпор на тази несправедливост", предупреждават авторите на сигнала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
i sega kakvo? shte gi pusnat pak.