5 бона глоба за агнешко без документи по Великден

Тръгнаха масови полицейски проверки в страната
4 апр 2015 22:17,
27
5 бона глоба за агнешко без документи по Великден
Снимка: архив, Булфото

Полицаи започнаха масови проверки за незаконно месо преди Великден. Те следят за съмнителни товари по пътищата.

Ветеринари обикалят производители и търговци в търсене на опасна стока. Проверките за негодно или опасно месо започнаха преди Цветница и ще продължат до Гергьовден.

"Проверяват автомобили с възможност за превоз на месо и живи животни", обясни пред bTV Петър Грошев - началник на "Криминална полиция" - ОДМВР – София.

Всеки, който транспортира големи количества месо и яйца, трябва да докаже с документи откъде и как ги е купил.

"До момента имаме едно нарушение - на територията на РПУ Ихтиман. В багажник на лека кола установихме 35 заклани агнета", каза Грошев.

В Костинброд ветеринари и полиция проверяват условията за работа и документите. Заради строгите санитарно-хигиенни изисквания в цеха, където се преработва месото, екипът ни е допуснат да влезе, но само донякъде.

Преди всяко влизане в цеха работниците минават през система за дезинфекция.

„Ако не си дезинфекцира ръцете, не го пропуска шлюза и не може да мине човекът”, разяснява собственикът на месокомбината Еленко Маринов. В цеха нарушения не бяха открити.

Месо без документи се конфискува, а на нарушителите се съставят актове до 5000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Проверявате непроверявате аз ще си купя яйца и месо директно от хората. Вие каквото щете си приказвайте, че било опасно ала бала, по-опасни храни от тези в хипермаркетите няма!!
15
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
руската перачница тмаркет току що пусна брошурата си от вторник15 лв за кг агнешко да си го ядат в българия щом се зададе празник и сепочва с девиза ден година храни в останалия свят знаете как е
14
1
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
да оточня , намирам се в Рила м/у мандрата и " БЕЛМЕКЕН " , посока севр и отбивате в ляво , след 3,5 км. се вижда бараката (вилата ми ) до нея яхъра , обора,овчарника , конюшната ,свинарника , кокошарника и кучкарника . По на горе има бункер с амбразура ( картечно гнездо ) а от дясно в регатаводопад с мини централа , рибарник нямам , бол риба в реката пък и язовира е близо . Това са ми кординатите , добронамерините са добре дошли - лошите ги очаква картечен откос !
13
0
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
за Велик Денще заколя 3 агнета , едното ще приготвя по айдушки за приятели , едно на чеверме за приятели мохамедани и едно в пещ за мен . Имам още 5 които продавам за 3 лв килото живо тегло или заменям с/у червено вино каберне от карабунарските изби . За инспектори е забранено да ме посещават - " СТРЕЛЯ СЕ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ " има такава табела и се спазва препоръката !Сега съм на боб и картофи - постя.
12
1
 
2
 
! Отговори
Ти пази МАЙКА си.18 преди 9 години
НИЕ ДА Пазиме себе си--------------МАЙНАТА ИМ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ..!ОСТАНА ЛИ ли на НА "ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ДА МЕ ПАЗИ" ----ПИШИ МЕ ЗАГУБЕН!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма такова облъчване!Да пазим големите производители и да гърбим другите.Гледайте в документални.ком филма по въпроса "кравоспирация" със субтитри е...
10
2
 
3
 
! Отговори
Що ,бе ... преди 9 години
Кво и е на държавата ....??!!!Както си уредиш живота ---ТАКАВА ЩЕ ТИ Е И.... "ДЪРЖАВАТА" !Винаги съм се уреждал---и при комунизЪма и и демокрацията!Знаеш ли защо?????ЗАЩОТО ВИНАГИ МИСЛЯ ПЪРВО ЗА СЕБЕ СИ....А ,.НАЙ-НАКРАЯ ЗА ДЪРЖАВАТА!ТИЯ ГДЕТО МИСЛЯТ ПЪРВО ЗА ДЪРЖАВАТА ....А , НАЙ-НАКРАЯ ЗА СЕБЕ СИ , ОБИКНОВЕННО НЕ ЖИВЕЯТ ДЪЛГО!!!!..А АЗ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ ПИЧ....ХАРЕСВА МИ ЖИВОТА!!!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А колко глоба се предвижда за депутатите,които унищожиха цяла държава ????
8
0
 
7
 
! Отговори
Ти си глупак 13... преди 9 години
Кой ще тръгне да се бори с големете вериги...?Това си е чиста глупост и загуба на време .Бил съм контролен орган и знам как си плащат на директорите и всшите проверяващи от АХ.Истината е :...като не ти харесва --не купувай от там!Аз си купувам агнешко от село--хем е евтино , хем прясно , хем.....вкусно.
7
0
 
22
 
! Отговори
корпорация преди 9 години
кога ще санкионирате големите вериги била кауфланд и други че лъжат на етикетите че продават българско агнешко домати краставици и тем подобни ?
6
0
 
16
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПАК НИ ОБЛЪЧВАТ С ГЛУПОСТИ. ЗАЩО ЛИ НЯМА ТАКЪВ КОНТРОЛ ПО ГРАНИЦИТЕ КОГАТО СЕ ВНИСА 20 ГОДИШНАТА *** ОТ КЪДЕ ЛИ НЕ И ВСИЧКИ Я ЯДЕМ? МЕСОТО ОТ БИЛА И КАУФЛАНД КАТО ГО ГОТВИШ МИРИШЕ НА ЛОШО И НЕ Е ВКУСНО,А МЕСОТО КОЕТО СИ КУПИШ ОТ СЪРБИЯ Е ПРЕВЪЗХОДНО?
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на село е по 5 лева килото в София по 15 затова гонят. Не са се загрижили какво ядем а де не изпуснат лапаницата.
4
11
 
9
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Аз агешко не ям, който яде той да му мисли. Как ще заколиш такова мило животно, че и после да го изядеш? Преди час ти тичало по двора а сега в тавата... и то ей така, от кеф. Празник било. Виж за курбан си е друго нещо, ама така от кеф че е някъв празник и да колиш агне... животинска черта имаме ние хората. И то силно изразена.
3
1
 
13
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
сега проверяващите ще си отядат на агнешко.
2
10
 
2
 
! Отговори
Пепе преди 9 години
Комшията иска да ми продаде едно агне, той гледа 50-ина овце, но като прочетох статията и мерките се отказвам. Да плащам аз 5 хилки глоба...
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За документи без агнешко ще има ли глоби?