Кмет плати лечението на ранените от ГАЗ-ката

Нямали здравни осигуровки, НЗОК пък не платила операциите им
Обновена: 7 апр 2015 14:17 | 7 апр 2015 13:14, Камелия Цветанова
23
Кмет плати лечението на ранените от ГАЗ-ката
Снимка: Булфото, архив

След трагичния инцидент с камиона, превозвал над 30 души и пропаднал във Върбишкия проход, община Върбица е поела разходи за лечение на пострадали хора за близо 6000 лева.

Още по темата

Били са платени лекарства и медикаменти, както и храната на постъпилите за лечение в шуменската болница, съобщи кметът на Върбица Мердин Байрям, цитиран от БТА.

От тези средства са внесени осигуровките на лекуваните пострадали, а на четирима души ще бъдат платени и операциите, защото част от процедурите не се покриват от Здравната каса.

В медикаментозна кома остава 49-годишната жена, която пострада най-сериозно при инцидента, съобщи доктор Юлия Димитрова, директор на Многопрофилната болница в Шумен.

Лекарите са преценили, че пострадалата трябва да бъде поддържана в това състояние.

Две от ранените жени, които бяха настанени във Хирургичното отделение, вече са изписани.

Доктор Димитрова уточни, че поетапно ще бъдат оперирани шестимата мъже, които са на лечение в Ортопедичното отделение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
1
 
! Отговори
Крикор преди 9 години
До майка плачи гранфонИма разлика между държавни и общински пари, макар че има редица механизми държавата да подпомага едни общини за сметка на други. Но все пак общинското си е общинско. Пък и кметът не може да взема еднолично решение как да харчи общинските пари, би трябвало да е гласувано в Общината.
18
2
 
1
 
! Отговори
ТТТ преди 9 години
До ...Пише, че парите са общински, а не държавни. Да ми мислят хората от общината, когато плащат местните данъци и такси.
17
2
 
2
 
! Отговори
Varbica Troshka преди 9 години
Kak nqma da plashta nali idvat izborite trqbvat glasove
16
3
 
2
 
! Отговори
Promit mozak преди 9 години
VELIK SI KMETE
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е редно кмета на общината да плаща с общински пари. Редно е собственикът на камиона да плати разходите по лечението. Видяхме как избяга от журналистите, а видяхме и къщата му на фона на съборетините на останалите които работят при него за 5 лв. Законът трябва да важи за всички иначе ще си закрием държавата . Къде е общинското ръководство " общинските съветници" не са ли били на ясно какви ги е вършил незаконно този собственик на камиона . Малък град и малка община познават се всички. Хаос !
14
4
 
4
 
! Отговори
не така преди 9 години
Добре са направили ама не е правилно.Разберете не е правилно.Има правила които трябва да се спазват.Хора бъдете дисциплинирани.В белите държави това не е допустимо.Някой си плащат осигоровките съвестно и данаците а на други от данаците ни се плащат осигоровките им.Такива действия са анархични.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво се получава? Касата правилно не плаща, но кмета плаща, така че пак всичко е за сметка на данъкоплатеца. Искренно се надявам да надчетат кмета при първата ревизия
12
5
 
27
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
До ХНа кмета е газката, как на кого? Новини не гледаш ли? Газката е на тоя въпросния кмет който плати всичко с държавни пари... само и само да не го съдят пострадалите римляни. Взе че им плати всичко в болницата. Ама с какви пари? Римляните няма да го съдят щото им направил добро - платил. Да го съдим ние щото с кви пари е платил? С наши. Тоя се качи от малкия на големия ***. До дупка. Народа трябва заради това да се вдигне и до дупка. Къв кмет, кви 5 лева? Аре стига вече, аман от такива...
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В държавата ситуацията е същата като с газката или казано на популярен език: "Куче влачи рейс, диря нема!"
10
3
 
20
 
! Отговори
Х преди 9 години
До сега никой не каза на кого е газката.Той трябвало да плати.Но сигурно е бизнесмен от ДПС.
9
4
 
7
 
! Отговори
откачих преди 9 години
Kой недоразвит умствено индивид сложи минус на коментар 4 ?Аз съм съгласна с кооментара на 100%.
8
4
 
33
 
! Отговори
майка плачи гранфон преди 9 години
Значи,шофьора на газката,държавен служител,извършва ред нарушения,кара без преглед,без платен данък,без застраховка, движи се по затворен път,вози 37 човека в каросерия от десетина квадрата,която пък е пълна с дърва,защото пък возещите се в нея нямали пари за дърва и си брали в гората, но не само дърва,ами и див чесън,за по 7 лева надник, но то пък било без договор,ами на ръка,и накрая се разбра че са без осигуровки, и някъф друг на държавна хранилка, взел че им ги платил, с държавни пари. Ужас!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бай ви Кмет, ще се наложи да възстанови кинтите от собственият си джоб, така ми се види
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямали здравни осигуровки, НЗОК пък не платила операциите имт.е. НИЕ със здравните вноски не сме ги платили!!!БРАВО!!! НАЙ-ПОСЛЕ!!!
5
4
 
19
 
! Отговори
... преди 9 години
"Кмет плати лечението на ранените от ГАЗ-ката" Оправете си заглавието. Не кмета е платил а държавата е платила, т.е. всички ние. Аз искам да платя моето си лечение, лечението на моите близки и т.н. а не лечението на група *** които тръгнали да работят без договори и без да плащат данъци. Аз също не искам моите пари да се харчат за ***. Кой е тоя кмет и кой му дава право да разполага с моите пари и тези на добросъвестните ми съграждани които си плащат данъците? Кой му е дал право да го прави
4
4
 
11
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Вие работете нелегално, без да плащате осигоровки и данъци, кат се претрепите Общините на ДПС ще платят за вас. Само печалбата на Доган да е добре.
3
4
 
21
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Този кмет как може да харчи общински пари да плаща за частни интереси? Ако си беше свършил работата да провери, че тези работници са без трудови договори, търговеца изкупува билки без да е взел аренда да стопанисва държавна земя. Сега нямаше да харчи народна пара да плаща на неосигурени. Прокуратурата да се задейства веданага.
2
4
 
38
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
До Анонимен1Кмета плати от сметката на общината. Т.е. държавни пари, т.е. от нашите данъци. Стига съм плащал за римляните бе... ДО КОГА??????? СТИГА... СТИГА... СТИГА... СТИГА СТЕ МИ ХАРЧИЛИ ПАРИТЕ ЗАРАДИ ТЕЗИ СЪЩЕСТВА НЕГРАМОТНИ. СТИГА!!!!!! Похарчете ги за баба ми и всичките останали пенсионери които преживяват с по 150 лева на месец. Егати държавата...............................................................................................................................................
1
3
 
23
 
! Отговори
[[ преди 9 години
ЩЕ ПЛАТИ МИ КАК ДА НЕ ПЛАТИ НАЛИ ТРЯБВА ДА ИМ ЗАПУШИ УСТАТА .ДО СЕГА ИМ ПЛАЩАЛ ПО 7 ЛВ. СЕГА ЩЕ ДОПЛАЩА.