Арестуваха началника на строителството в срутилия се хотел

Откриха тяло в срутения хотел, жертвата се идентифицира
Обновена: 9 апр 2015 20:24 | 9 апр 2015 20:23, Екип на Черно море
51
Арестуваха началника на строителството в срутилия се хотел
Снимка: Булфото

Началникът на обекта, който е вкарал работниците в хотели и им е разпоредил да дърпат носещите колоните на първия етаж на хотел "Вероника", е задържан, съобщава информационна агенция "Черно море".

Още по темата
Мистериозният г-н Георгиев, за когото тази сутрин хора от бригадата разказаха, че е им казал да бутат носещите колони, след което ще имат време да избягат, преди сградата да падне, е задържан в малко населено място на територията на Варненска област. Предстои да бъде разпитан.

2/3 от отломките от сградата вече са вече разринати. Преди броени минути спасителите са извадили тяло от руините на хотела. Жертвата обаче още не е идентифицирана.

Така жертвите при инцидента вече са две, като се издирват още двама работници. Работата по разчистването на руините ще продължи и през нощта.

Общо 23 души и два багера работят на мястото на инцидента. 11 са спасители от Гражданска защита, а 8 са от общината.

По-рано днес стана ясно, че разрешението за ремонт на срутения хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден" е издадено от община Варна. То е подписано от главния архитект Виктор Бузев. Разрешението е издадено на „Международен панаир Пловдив“ АД за ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на апартаментен хотел "Вероника". В него обаче никъде не фигурира дейност по събаряне на сградата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв началник на строителството,какви 5 лева?Тук се извършва събаряне , а не стоителство.А че обекта не е обезопасен е факт дали са спазени законовите разпоредби никога няма да се разбере.
35
0
 
25
 
! Отговори
работник-строител преди 9 години
Трябва да арестуват Гергов. Нали обаче е шеф на БСП гр. Пловдив и назначен капиталист той сега не знае какво става . Кой е поръчал да се събори хотела , а има разрешение само за ремонт , разбира се че дъртия комунист Гергов .
34
4
 
23
 
! Отговори
Тъпанарщина преди 9 години
Гергов е поръчителят, както и Вие може да станете поръчител за събаряне на старата Ви къща. Основната вина носи изпълнителят на поръчката. В този случай се видя толкова некомпетентност, тъпанарщина , незаинтересованост, нямам думи - всичкото зло и тъпо на едно място. Не винете работниците, те не тези, които да познават тънкостите на строителството.Виновни са ръководителите: инженери, бригадири, шефове на изпълнението. Цялата голотия на некадърна България лъсна. Май така е навсякъде.
33
1
 
27
 
! Отговори
аз преди 9 години
"Най-евтиния начин за събаряне на хотел и разчистване на хотел .Наемаш две камикадзета за 5 лева да дръпнат носещите колони , сградата пада .Идва Полиция , Гражданска Защита и разчистват и извозват отпадъците .След това започваш да строиш на чиста поляна ."
32
0
 
28
 
! Отговори
Строител преди 9 години
По закон цялата отговорност се носи от възложителя - фирма Пловдивски панаир.Но кой е управител там не знам.Гергов е собственик и носи огромна отговорност, но ще се отърве - комунистите у нас ги съдят съдии, назначени преди 25 години за да ги пазят...
31
0
 
24
 
! Отговори
Гарантирано от БКП преди 9 години
4 жертви на червения хотел на другаря Герг Офф!
30
1
 
24
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
29
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работата е много проста, одобрява се проект за реконструкция на сградата защото тя е СЪЩЕСТВУВАЩА по застроителния план и понеже сградата е годна няма основание да се събаря, Видния Свинар вероятно няма собственост върху имота, а иска нова сграда. Затова по време на строителството сграда се "срутва случайно" , има форсмажорни обстоятелства т.е. Имаш право да си реализираш отново правото на строеж/като след бедствие/ и после се построява нова под формата на "възстановяване". Гергов е за пандиза
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ne nego ne nego....Gergov toi zagrabi i Panaira...tozi chovek e buchona za da skriat tozi na varha...koito ne iska da vlaga a samo da pecheli
27
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази фирма повече никога не трябва да получи лиценз за строителство, както и управителят и.
26
0
 
37
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
В Щатите един контакт да преместиш трябва техник да доиде а не ти, иначе глобата е солена, а в БГ??? А ние искаме в Евразия...на кои колко Господ акъл му е дал!!
25
0
 
22
 
! Отговори
petar преди 9 години
I pak vinovnik shte nqma...biznesmencheto shte si plati,xorata si gi nqma i taka cql jivot v bg shte si vyrvqt neshtata...jalkoooo
24
3
 
32
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Гергов се учи от Костов.В София как една зграда падна по същия начин и виновни няма.
23
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OT GERGOV--OTGOVORNOST NIKAKVA.
22
1
 
39
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
що за началник е тоя дето рискува живота на хората за които е пряко отговорен? сега ще опере целият пешкир.
21
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"че е им казал да бутат носещите колони, след което ще имат време да избягат, преди сградата да падне"Да се чудиш кой е по-глупав: началника със страхотните му идеи или тези, които го слушат.
20
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така действат назначените червени бизнесмени.Демокрацията не е виновнал,а *** вършеят вече 70 г. !
19
6
 
53
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 8 анонимник. Какво общо тук има ГЕРБ, бе ? Хотелът е на комунистическото *** Гергов, издадено е разрешение за реконструкция, а не за бутане, но червеният мафиот естествено си кара, както си знае, т. е. извън законите.
18
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гергов шеф на БСП бившо БКП
17
2
 
30
 
! Отговори
bastet преди 9 години
А такива като "Планекс" и други подобни искат да печелят от въздуха - пренаемат,пренаемат...