Община Варна издала разрешение само за ремонт на срутения хотел

То е подписано от главния архитект Виктор Бузев
Обновена: 9 апр 2015 19:06 | 9 апр 2015 18:39, Екип на Черно море
19
Община Варна издала разрешение само за ремонт на срутения хотел
Снимка: Impact Press Group

Разрешението за ремонт на срутения хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден" е издадено от община Варна. То е подписано от главния архитект Виктор Бузев. Разрешението е издадено на „Международен панаир Пловдив“ АД за ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на апартаментен хотел „Вероника“. В него обаче никъде не фигурира дейност по събаряне на сградата.

Още по темата
По-рано днес същото потвърди и шефът на Инспекцията по труда Иван Иванов. Проверките на документацията на обекта на главния изпълнител и наетите подизпълнители продължават.  В тях се включиха и експерти на РДНСК.

Междувременно стана ясно, че спасителните екипи са достигнали до асансьорната шахта на хотел „Вероника. Според директора на „Гражданска защита” към община Варна Купен Пашов надеждата на екипите именно там да се е скрил някой от тримата затрупани работници. Към момента обаче все още няма и следа от тях.

По-рано днес багерите на няколко пъти започваха работа, а след това спираха, заради информацията, че телефонът на един от затрупаните под руините на хотел "Вероника" дава сигнал "свободно". 

От МРРБ съобщиха, че след извършена проверка на мястото на хотел "Вероника" е съставен  Констативен акт за спиране на изпълнението на строителни и монтажни работи. Проверката е извършена в присъствието на представител на Община Варна, строителя и строителния надзор.

От строителното министерство отчитат, че за строежа е издадено разрешение за строеж от главния архитект на община Варна, което е влязло в сила на 20.03.2015год. Заверена е и заповедна книга от лицето, упражняващо строителен надзор. От Началник РО НСК Варна е издадена заповед за незабавно спиране изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи и заповед за назначаване на техническа експертна комисия (ТЕК), която ще заседава от 15.04.2015г. до 30.04.2015г.

Същевременно стана ясно, че спасителните екипи, които издирват тримата затрупани от срутения хотел "Вероника" работници, са готови за работа и през нощта. В момента на мястото на инцидента работят две машини и 10 спасители.

Автор: Ставри Стефанов

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
delovodstvo преди 9 години
dai da vidim kopieto na razreshitelnito tuka, dness, bg.
16
0
 
0
 
! Отговори
Pansion za kone преди 9 години
pardon, kolko bg leva struval dokumenta rasreshenie?!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работата е много проста, одобрява се проект за реконструкция на сградата защото тя е СЪЩЕСТВУВАЩА по застроителния план и понеже сградата е годна няма основание да се събаря, Видния Свинар вероятно няма собственост върху имота, а иска нова сграда. Затова по време на строителството сграда се "срутва случайно" , има форсмажорни обстоятелства т.е. Имаш право да си реализираш отново правото на строеж/като след бедствие/ и после се построява нова под формата на "възстановяване". Гергов е за пандиза
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, как мое директора на ГЗ у Варна да се каа Купен Пашов. Бех чувал име Продан, ама тоа Купен просто ме утрепа.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До работник-строителНапразни мечти имаш. "Капиталистът - баш социалист" е ни чул, ни видял. Не са го питали, не са му казали.
12
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Чудя се кое е вярното в статията:"Разрешението е издадено... за ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на апартаментен хотел Вероника. В него обаче никъде не фигурира дейност по събаряне на сградата."И към края на статията: "От строителното министерство отчитат, че за строежа е издадено разрешение за строеж от гл. архитект на общинаа Варна, което е влязло в сила на 20.03.2015 г."Е, ама за да се строи отново, трябва първо да се събори.И кое налага събарянето на хотела?????
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Масона Цацаров ще съди масона Гергов , просто забрави . Сега като почнат едни уйдурми не ти е работа . Има го , нема го и т.н.
10
0
 
8
 
! Отговори
факт преди 9 години
до-4 Никой няма да затворят и осъдят .Това е най-мръсната страна!!
9
0
 
12
 
! Отговори
СИД преди 9 години
Не се притеснявайте, Цацаров е толкова вътре, че и на тези ще им се размине! Умрелите - умрели! Да не са!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНа бас, че отговорните другари в Общината ще направят всичко по силите си да спасят съпартиеца си?
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха сега да видим как ще спасяват другаря Гергов ?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писах вчера, че най-вероятно за пестене на разходи събарянето и градежа на нов хотел са го писали "реконструкция".Жалко за загиналите хора.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долна лъжа, хотелът е бил набелязан за разрушаване. Планекс са получили обекта, дали са го подизпълнител, който не е искал да харчи за взривове и са наели роми без договори да къртят хотела ръчно, без план за деконструкция, без план за безопасност и без никакви специалисти, които да ръководят операцията. Сега търсят затрупани, защото не се знае колко роми са били на обекта, тъй като повечето са се разбягали.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ето този път някой ще го затворят !
3
2
 
19
 
! Отговори
архитект преди 9 години
Да бе общината ще стои до всяка къща и да гледа , това да не ти е киносалон . Има си документ за ремонт и е длъжен да го спазва . Най вероятно Гергов нали е стар комунист, а те обичат да лъжат и да не спазват законите е искал уж без да искат работниците са го бутнали и това е . Да ама не .
2
9
 
9
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Как пък никой от общината не видял че го бутат?
1
0
 
29
 
! Отговори
работник-строител преди 9 години
Какво да очакваш от назначения капиталист др. Гергов - шеф на БСП гр. Пловдив . За БКП-БСП-ДС няма закони , те са над нещата . Взел разрешение за ремонт, а бутнал хотела и пред свършен факт да си направи нов . Собственика Гергов трябва да лежи поне 30 години в затвора за убийство на работниците .