Дядо с пенсия от 152 лв. намери портмоне и го върна

Пенсионерът педположил, че е на майка с дете
22 апр 2015 16:16,
91
Дядо с пенсия от 152 лв. намери портмоне и го върна
Снимка: Dnes.bg, архив

Пенсионер от Дупница намери портфейл с 800 лева и с лични документи и го предаде в полицията, съобщи БТА.

Страхил Влахов (77 г.) намерил изгубеното портмоне пред входа на ГУМ в града. Разпитал наоколо, но не намерил собствениците на портфейла и го предал в полицията.

"Изобщо не знаех колко пари има вътре. Не съм проверявал, но предполагам, че някоя майка с дете го е изпуснала", разказа Влахов.

Мъжът взима пенсия от 152 лв., отпусната му след 32 г. трудов стаж в хлебозавода в града.

По данни на полицията в портфейла е имало малко над 800 лв.; те, заедно с личната карта и останалите документи, са предадени на притежателя им - жена от Сапарева баня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
=== преди 9 години
60,Две ситуации. В първата намираш портмоне с 800 лева и документи в него. Вземаш парите.Смяташ, че това е приемлива за теб ситуация.Втора ситуация: човек идва при теб и ти връща 800 лева, защото е разбрал от документите в портмонето, че те са твои. Ти си щял да му ги дадеш всичките, защото се оказал благороден.Ако смяташ, че във втората ситуация този човек е благороден, значи в първата ти не си такъв. Едва ли не ми пишеш: "eг?ти благородния *** дето е този! На ти парите, ***!"
47
1
 
14
 
! Отговори
До 71 преди 9 години
Аз пък знам , че чуждото не наяжда .
46
5
 
2
 
! Отговори
Иртиш преди 9 години
Да ама този пенсионер е братовчед на Тодор Живков.
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Награда за този достоен човек!
44
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами съвсем закономерно и нормално. Те по принцип най-бедните хора са и най-прости.
43
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отидох да го потърся и да им благодаря. Мъжът и съпругата му имаха четири деца. Предложих им част от парите , но те категорично отказаха. До ден днешен подържам връзка с хората. Пращам подаръци на децата и ги посещавам, когато се прибирам. Изключителни хора, да са живи и здрави. Не знам дали щях да замина, ако не се бяха стекли обстоятелствата по този начин. И най-вероятно днес нямаше да бъда доктор.
42
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ви разкажа една история, за да разберете , че честни хора определено се срещат. Беше преди 9 години , прибирах се от работа , бях изтеглила около 2000 лв , които днес може и да не ми се струват много , но тогава тъй като ми бяха нужни , ми се струваха ужасно много. Бяха ме приели да уча медицина във Виена и всяка стотинка беше важна за мен . Изгубих парите и вече бях започнала да се чудя къде съм тръгнала в чужбина , като дори парите не мога да си опазя . След 2 дни от полицията ми върнаха портмонето - всичко беше вътре. Някакъв човек го беше намерил и предал в полицията. Отидох да го потър
41
2
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Добре ги е предал ,че в полицията щяха да изчезнат
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Аз съм оня който казва от един час тук, че нямаше да предам парите на полицията и щях да ги запазя за себе си. Сега нещо друго по повод твоя пост- нямаше на мястото на дамата да дам 100 лева на дядото- всичките 800 лева щях да му ги дам."Правилно ли разбирам, че ще намериш портмоне с 800 лева и няма да ги върнеш на собственика, който знаеш кой е, ще си ги задържиш, а ако ти върнат на теб 800 лева ще ги дадеш в знак на благодарност? Лопатка си голяма...
39
8
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Деменцията не прощава! Аз бих разпределил парите по следния начин: За 200 лева ще си купя пиене и салам, за 300 - наркотици и за останалите триста ще си поръчам кючекиня с консумация.
38
0
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 9 години
имаше към 120 лв. Да - поколебах се са ги взема, признавам си. Но не го направих.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дядото заслужава поне 50-100 лева възнаграждение от дамата
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз съм връщал - талон за кола и и книжка. Дойде - взе ги. Ами, рядко съм виждал толкова усмихнат човек. На автомивка ги намерих и ги взех - викам си - да не му направят някоя магария. Точно тези малки неща понякога са много важни.
35
1
 
13
 
! Отговори
... преди 9 години
Бре брево на този чоек! Трябва всички да му се радваме щото такива хора станаха като белите лястовици! А и то се вижда, че е възрастен и е живял по време когато морал, достойнство чест, честност и други, вече забравени по тия земи думи и достойнства, са били важни! Така, че нека се радваме, че в най-скоро време нема да има повече такива хора, тук по тия земи!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Gorkiq star rom, dqdo Strahil! Da si jiv i zdra dedence!
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурен съм, че измежду вас има много хора които си държат на едно място парите и документите. Ало, документи винаги отделно от банковите карти и парите. Демек за парите портфейл, за документите органайзър. Мислете малко с тези глави.
32
0
 
2
 
! Отговори
=== преди 9 години
41, иначе аз съм намирала телефон и съм го връщала. Що да не го продам на някого, а? Късмет? хахахах, аре спи спокойно с тази идиотска душица малка дето я имаш. Ей такива хора не искам изобщо да срещам, но е хубаво да ти се случи подобна ситуация с някой, на който уж държиш, че да видиш какъв точно човек е!
31
1
 
6
 
! Отговори
=== преди 9 години
41,Вече отговорих.Да ти дам друг пример, за да вденеш какъв човек ме е възпитавал и да си направиш изводите.Баща ми преди години намерил кожено портмоне. Отворил го. Вътре нямало никакви пари, явно човек като теб вече го е ...открил. Имало снимка на момиче и някакъв телефонен номер. Звъннал на него и възрастната жена се оказала бабата. Момичето, 15 год, дойде, донесе бонбони, цветя, разплакала се, защото за нея били важни не парите, а портмонето. Подарък й бил от някой важен.
30
0
 
4
 
! Отговори
=== преди 9 години
А това, което е написал Хари, в коментар 30 е вече Избор, който съзнателно трябва да направи жената, която е получила документите и парите си. Това също е изпитание за нея. Хайде стига толкова от мен, че наистина стана твърде ...божествено.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
старите хора са възпитани при друг морал, когато се лъжеше и крадеше далеч по-малко. Днес, колкото и да хвалим демокрацията, ценностите са други. Вероятно 90% от наборите на този човек щяха да реагират по същия начин, докато за хора на по 20 години колко според вас ще е процента на тези, които биха върнали портфейла? 5% ? 10%? Там някъде според мен