Дядо с пенсия от 152 лв. намери портмоне и го върна

Пенсионерът педположил, че е на майка с дете
22 апр 2015 16:16,
91
Дядо с пенсия от 152 лв. намери портмоне и го върна
Снимка: Dnes.bg, архив

Пенсионер от Дупница намери портфейл с 800 лева и с лични документи и го предаде в полицията, съобщи БТА.

Страхил Влахов (77 г.) намерил изгубеното портмоне пред входа на ГУМ в града. Разпитал наоколо, но не намерил собствениците на портфейла и го предал в полицията.

"Изобщо не знаех колко пари има вътре. Не съм проверявал, но предполагам, че някоя майка с дете го е изпуснала", разказа Влахов.

Мъжът взима пенсия от 152 лв., отпусната му след 32 г. трудов стаж в хлебозавода в града.

По данни на полицията в портфейла е имало малко над 800 лв.; те, заедно с личната карта и останалите документи, са предадени на притежателя им - жена от Сапарева баня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
=== преди 9 години
В крайна сметка, ако ти си давал на бедни от сърце, това ще ти се върне със сигурност. Няма обаче да ти се върне като портмоне с документи на човека, на който принадлежат. Това второто е изпитание за МОРАЛ и човечност, за ИЗБОРА, който правим съзнателно. Няма значение дали си се зарадвал и си го възприел като късмет... За съжаление твое - това няма абсолютно никакво значение и ако ти решиш да вземеш нещо, което знаеш чие е - ей това тройно повече се плаща. Просто да си го знаеш.
27
0
 
2
 
! Отговори
??//?? преди 9 години
требе да се награждават такива постъпки-да се дава пример - само тогава ще станем истински Българи и ще сме горди с народа си!!!!!!!!!!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 9 години
37, като те чета знаеш ли за кво се сещам? Преди години, клиент на банката, в която работех дойде, за да изтегли огромно количество пари. В брой. Не знам защо ги е теглил в брой, но всички цъкаха в офиса еййй глей го този колко много пари има. Когато си тръгна всички цъкаха мълчаливо. Трябвали му за операция на дъщеря му... 800 лева не са само пари. Когато трябва да направиш съзнателен ИЗБОР дали да вземеш нещо, което не е е твое - мисли. 800 лева може да са от дозички дрога.Не ти пука, нали?
25
1
 
6
 
! Отговори
=== преди 9 години
И през ум не ми мина да задържа портмонето. Можех примерно да взема парите, а останалото да хвърля в някой контейнер, но съвестта ми не позволява такова нещо. Получавам 152 лв. пенсия, но живея скромно. Имам собствен апартамент, наследен от баща ми. Не пия, не пуша и се справям. Моите родители бяха тютюневи работници и са ни възпитавали да бъдем честни, да не бъдем алчни. Възпитавали са ни да сме приятелски настроени към всеки човек така, както във всяко семейство възпитаваха децата си и както трябва да е и сега. Човешкият живот е кратък и трябва да се прави добро, сподели Страхил Влахов.
24
0
 
2
 
! Отговори
=== преди 9 години
Хайде, къде отиде онзи, който му трябват пари, да му пратя, дето чужди пари му били НА КЪСМЕТ! Ама се колебая на него или на дядото с пенсията от 152 лева?! Мноооого тежък избор! Такъв чист чиляк да пише тук в сайта и да не го възнаградиш!
23
0
 
4
 
! Отговори
=== преди 9 години
28, абсолютно! Само че това,което бих направила е да проверя дали има данни на човека в портмонето, телефони и тем подобни и ако мога да го намеря без полиция - да, със сигурност ще ги върна без полиция, ако не - полиция.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе много ми е чудно как все се губят портфейли с такива големи суми, аз 20 да имам в мен внимавам и си ги пазя
21
2
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
*** със заплата от 5000 лева взе заем от 16 000 000 000 лева.ДАЛИ ЩЕ ГИ ВЪРНЕ?Няма проблем - ЩЕ ГИ ВРЪЩАМЕ НИЕ, ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ.
20
0
 
11
 
! Отговори
Хари преди 9 години
Добре би било следващата новина по този случай да бъде, че в знак на благодарност жената загубила портфейла е дарила поне половината от изгубените пари на пенсионера :).
19
1
 
3
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
До Анонимен 21Първо не сме с теб братчеди, за да си говорим на "БЕ". Това, че твоето мислене и възпитание стига до там, че намирайки портфейл освен да прибереш парите друго не ти идва на ум, аз вина нямам. Бедна душица си.В моят случай в портфейла който намерих имаше бележки от платен телефон и аз просто се обадих на номера. Затова всичко мина без полиция, а собственика си го получи така както го намерих.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все още има честни хора. Не знам за вас , но аз се изпълних с надежда и ми стана много мило. Мисля си , след като един дядо , макар и с 152 лв. пенсия може да бъде честен , защо и другите да не можем. В малките неща е смисъла на добротата , а именно честност, милосърдие , почтеност . Браво на човека! Бих искала повече такива хора да ни заобикалят. И аз лично ще се опитам да следвам примера му.
17
2
 
5
 
! Отговори
=== преди 9 години
"К'во се правите на ***, всички вие ще намерите портфейла ще си го приберете в якето и след това ще унищ. док."Не е ...***. Добри хора им се вика на това. Добрите хора не са ***. *** са такива като теб, но ти трябва време да го разбереш. Като те поочука малко здравето може и да ти дойде акъла.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледал съм интересни клипове в утубата, където някакъв дава пица на бездомник ей така. След няколко минути идва друг, който му казва "Абе пич, много съм гладен, може ли едно парче от пицата?" И... бездомникът дава.Само тези, които са изпитвали немотия и безпаричие могат да се поставят на мястото на други и да им помагат. Същото се отнася и за дядото в случая.
15
0
 
3
 
! Отговори
=== преди 9 години
Уважаеми модератори, хайде малко толеранс към коментиращите. Изтривайте поне след 10 мин!!!
14
2
 
2
 
! Отговори
=== преди 9 години
22, голЕмец, кажи къде да ти оставя портмоне с пари, че да го намериш и да се зарадваш на късмета си? Колко ти трябват, че да зарадваш бедната си душичка?
13
0
 
1
 
! Отговори
=== преди 9 години
Пуснах ги на Дядо Добри... , а после ми вдигнаха ненадейно заплатата. Какви ****нари има! Късмет? хахахаха
12
0
 
24
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Така е възпитан, така е възпитал и децата и внуците си. трудолюбив, честен човек, да е жив и здрав.
11
1
 
3
 
! Отговори
=== преди 9 години
15, портмоне, в което има информация кой е притежателя му и 20 хвърчащи лева на улицата са ДВЕ различни неща, нали? НАЛИ?Намирала съм 20 лева на улицата, ама няма да ти кажа какво направих с тях, защото ще разбереш коооолко си ниЗък!
10
1
 
9
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
До АнонименНе си прав. Аз съм намипал прортфейл и съм го връщл. С пари, карти и т.н. Споделям го с теб не за да чуя благодарност, а за да знаеш, че не всички мислят като теб.
9
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 9 години
до 8, не до 9.