Само един екип пожарникари пази Слънчев бряг, няма пари

Има и друг проблем: огнеборците стигат трудно до обектите
22 апр 2015 12:18,
11
Само един екип пожарникари пази Слънчев бряг, няма пари
Снимка: архив Булфото

Липсата на достатъчно финансови средства е причина само един противопожарен екип да обслужва през летните месеци курорта "Слънчев бряг". Това каза комисар Васил Василев, директор на Регионалната служба по противопожарна и аварийна безопасност /РСПАБ/-Бургас пред БТА.

Василев обяви, че 22 000 лева са нужни за издръжката на огнеборците за 1 месец. По думите му за обезпечаването на допълнителни екипи в курорта не достигали 5 000 лева.

Василев информира, че на разположение са четири противопожарни автомобила. Той предложи Община Несебър да помогне за осигуряването на поне още два екипа.

Директорът на РСБАБ съобщи, че голям проблем огнеборците срещат с достигането до конкретния обект. В курорта "Слънчев бряг" през лятото почти било невъзможно да се достигне до мястото на инцидента заради претъпканите улици и алеи със сергии и павилиони.

От Съюза на собствениците, в който членуват близо 90 хотелиери и собственици на туристически обекти в "Слънчев бряг", искат през летните месеци да бъдат командировани повече полицаи в курорта. Всеки сезон се отпускали допълнителни бройки, но съставът не достигал, за да се справи с високата престъпност в курорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 9 години
Що годе описа положението по Черноморието...За съжаление нищо добро не е останало освен мутри, комплексари, бетон и трагедия... Българина обаче вече не е *** и търси също качество и обслужване, затова ако искате почивка:Гърция, или даже Испания където е на някои места по-евтино от у нас, взимате Wizzair до Барселона и за същите пари си правите кефа а не се разправяте с мутрите за чадър...
5
0
 
2
 
! Отговори
Sunny Beach преди 9 години
През лятото в к.к. Слънчев Бряг се генерират стотици милиони оборот и милиони приходи. Смешно и тъжно е община Несебър (в който попада курорта) да не може да осигури средства за осигуряване сигурността в курорта вкл. и за Пожарната служба.Нека почерпят опит от близнак и аналог на курорта но в Испания - Палма де Майорка . Няма неохраняем с въоръжени до зъби полицаи плаж, туристически зони, атракции (заведения) и пр. Не плюйте по Сл.Бряг - вече е доста модерен курорт. Имам ателие там и ми харесва
4
0
 
6
 
! Отговори
Бирено шкембе преди 9 години
Една сергия ги изкарва тия пари за 1 седмица макс.Ама те "бизнесмените" там не обичат да дават. Те обичат да взимат.Обърнахте на клоака чудесния ни курорт, пък после призовавате да почиваме у нас....
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И един екип е много - бетона няма как да изгори!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ох колко е хубаво на нашето море :)
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както винаги става в България, след като изгори някой хотел , ще намерят пари.