Софиянец със 100 акта дължи 30 бона на КАТ

Настоящата акция: Имаш глоба – без книжка
3 май 2015 10:17,
71
Софиянец със 100 акта дължи 30 бона на КАТ
Снимка: архив, Булфото

30 000 лева дължи шофьор от София за актове - над 100 на брой. Водачът, който явно не е свикнал да спазва правилата за движение по пътищата, е търсен на адреса му по лична карта, даден е на НАП - но без ефект.

"Изпращали сме над 100 пъти колеги на мястото, на което живее да му се изпрати призовка и да дойде да си получи наказателните постановления. Не живее на посочения адрес, няма къде да го намерим", посочи шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

Още по темата

Стотици са големите длъжници и повечето чакат да изтече давността на глобите им, за да не ги платят. Неплатените в срок глоби се изпращат за събиране в НАП. Мнозина обаче са редовни и плащат за нарушенията.

По сега действащия закон, КАТ няма как да събере неплатените глоби. Единственият начин е да отнема книжки или да отказва регистрация на кола до внасяне на парите.

Книжките се отнемат в момента, независимо дали се дължат 50 лв. или 2000 лв. Мярката остава в сила, докато не се покрият задълженията.

От началото на акцията преди дни около 50 водачи са останали без свидетелства за правоуправление заради стари задължения.

Средно в София неплатените глоби са за суми по 300-400 до 1000 лв., казват още от столичния КАТ.

Според катаджиите с обявяването от съда на фишовете от електронни камери за незаконни, наложените санкции са паднали от 27 млн. лв. на 6 млн. лева. за тримесечието. Статистиката сочи, че през 2014 г. нарушенията са над 756 340, а сега само 99 466.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
26
 
! Отговори
Momo преди 8 години
Събирането на задълженията е работа на НАП, а не на КАТ.Нови дела виждам вече за този тиквенски произвол.Никъде в ЗДвП не пише, че СУМПС се отнема за неплатени глоби! Абсолютен полицейски произвол е това, а уж живеем в правова държава.П.П.: Нямам чакащи задължения за плащане!
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само политиката на тоягата и моркова може да ни оправи нас ново - европейците с анадолско мислене !!!!Всеки ден загиват хора по пътищата , деца , цели семейства заради такива индивиди .В Гърция , най старата демокрация , глобите са солени и се плащат веднага защото номера на колата ти го взимат , а ходи карай без номер .
11
2
 
10
 
! Отговори
! преди 8 години
А в закона предвидено ли е отнемане на СУМПС за неплатени глоби?
10
2
 
10
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
сега имат ли камери като спират или са ко прайм?
9
2
 
19
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Този факт /ако е такъв/, не е любопитен, интересен или /наймалкото/ смешен !Той е просто СРАМЕН !И много е точен коментар 2 !! Когато някой надхвърли определена сума от неплатени глоби БЕЗ КАРУЦА ! Да те видим какво и с какво ще нарушаваш !Такъв е опасен зо обществото!Не искаш да плащаш има ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН ТРУД ! Има и такива индивиди разбират само от камшик! За това има и ДЪРЖАВА със всичките и институции !В случая явно НЯМА!
8
4
 
37
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Тази кола, с този шофьор не минава ли преглед, а като сте разбрали за неплатени актове, когато го спрете на пътя, веднага белезниците и до като не ги изработи няма да го пущате !
7
11
 
7
 
! Отговори
drqnovica преди 8 години
Всеки ден се чува как някой умрял на пътя, а те за пари ми говорят пак. ..
6
3
 
39
 
! Отговори
Марулята преди 8 години
Този, щом има над 100 акта, значи всеки ден прави марушения. Следващи път като го спрат, направо да го аресуват за неплатени задължения към държавата и да му конфискуват имущество на стойност дължимата сума. Ако няма толкова, тогава да го пращат да ги изработи.
5
11
 
18
 
! Отговори
ebb преди 8 години
а бре това кат да не е някаква структура за събиране на пари ,до колкото знам трябва да контролират транспорта , те само за глоби говорят и как да ги събират
4
2
 
60
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Те един шофьор не могат да намерят , та братя Галеви или Христо Бисеров ще намерят?????
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как така на КАТ
2
3
 
40
 
! Отговори
таня преди 8 години
ами да им вземат колите не книжките да видим дали мама да ги платят а ако пак ме ги платят за 1 година да се чродава колата на публичен търг и ето ти печалба за държавата. Начини много стига да искаш
1
29
 
15
 
! Отговори
drqnovica преди 8 години
Една стинка няма да ви дам смешници!