Бургас открива сезона с безплатен чадър и шезлонг

Пет спасителни поста ще бдят над летовниците на плажа
Обновена: 26 май 2015 11:03 | 26 май 2015 10:34,
39
Бургас открива сезона с безплатен чадър и шезлонг
Снимка: архив Булфото

Централният плаж в Бургас открива сезона на 1 юни с 250 безплатни чадъра и 150 шезлонга, съобщиха от общината, която е стопанин на плажа.

Ще има пет спасителни поста, които ще бъдат обслужвани от 10 спасители и един старши спасител. Заедно с тях е осигурено медицинско лице и необходимата апаратура за оказване на помощ при инциденти.

От юли броят на спасителите ще бъде увеличен на 15 души, което ще гарантира пълното обезопасяване на ивицата през най-натоварените летни месеци.

Плажът ще е оборудван и с нужния брой душове и съблекални. На всички входове ще има разположени санитарни възли. Ще бъде осигурен свободен достъп за хората с увреждания.

До момента са направени две дезинфекции, а през тази седмица ще бъде извършено цялостно почистване на плажната ивица.

Централен плаж ще има 2 футболни, 2 волейболни игрища, както и два терена за плажен тенис. На тях ще се провеждат различни състезания.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
16
 
! Отговори
от 9 до 30 преди 8 години
и с какво се обработва плажа? Да не би да е със специализирана машина която сепарира *** от пясъка? Ами нищо подобно. Обработва се с обикновен трактор, който само заравя *** а не ги премахва. А свободно пуснати домашни животни по плажа може да видиш във всеки един момент, заедно със собствениците им, които не носят нито ръкавици нито полиетиленови торбички. А в морската харесва ли ти дупката за небостъргача където пише "частна собственост"?
28
0
 
15
 
! Отговори
да преди 8 години
имах предвид не шезлонг а чадър :)))) както и да е
27
0
 
16
 
! Отговори
da преди 8 години
Миналата година на няколко пъти решихме да посетим централния плаж с тогава 3 год.ми син,и да ползваме шезлонзите,за да не мъкнем или да плащаме ,а и за разнообразие,понеже ходим към 6 пост и така и не сварихме 1 свободен шезлонг,въпреки ,че отивахме до 9 ... както и да е,не стоим много и не слънчасваме без чадър,но всеки път са едни разправии между хората за чадърите.Веднъж даже едно бабе спореше с друго , че нея чадъра не я интересува,само сянката?!?!и беше твърдо убедена в казаното до последо
26
0
 
16
 
! Отговори
dear преди 8 години
za koi vek dumate?
25
4
 
18
 
! Отговори
trol преди 8 години
До бургазлия 9Ти не си бургазлия, а един най-обикновен лъжец . Нищо от това , което си написал не е вярно . Плажа е чист , защото всяка вечер се обработва . Всяка вечер без изключение . Бездомни *** няма . Морската градина е разкошна . Водата е чиста и за разлика от прехвалената Гърция много по-малко солена . Колкото до селяците , като теб , те уви заляха и северното гръцко крайбрежие . Най-обичайната гледка там е бял чаршаф и яко плюскане и осиране на плажа .
24
4
 
17
 
! Отговори
Турист по неволя преди 8 години
Хммм, чакайте да си помисля.Оп - готово! Помислих си. И таз година ще летувам в Гърция :-)
23
0
 
17
 
! Отговори
Burg преди 8 години
Явно всички сме толкова отвратени от бетонирането на морският бряг, ужасващата "хигиена" и скъпите туристически "услуги" които предлагат нашите "хотелиери" че приемаме с подозрение всяка новина относно морето.В случя става въпрос за нещо друго: общината в Бургас стопанисва центалният плаж и предоставя безплатни чадъри и шезлонги. Този плаж е по-чист и приятен от даденият на концесия Северен (стария) плаж. Тази услуга е за жителите и гостите на Бургас, а не реклама на курорт.Приятно лято:-)
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на момичето от снимката някой и е откраднал безплатния чадъри се притеснявам някой гларус да не и се изцвъка върху лицето и после *** обеснявай че е бил гларус...........
21
1
 
22
 
! Отговори
Додо преди 8 години
Правилно е забелязал колегата 22 . Един чадър и един шезлонг са безплатни за целия плаж в Бургас и ще се отдават на ротационен принцип на служители на община Бургас. Всичките останали чадъри и шезлонги са платени, като се плаща почасово с SMS /сянка/, / лежанка/ .
20
4
 
16
 
! Отговори
СНЕЖИНКА преди 8 години
До АнонименВъобще не се натискаме за сняг зимата и без него си живеем еекстра. Който иска сняг, знае къде да го намери. Мерси!
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мминалото лято чух как един искаше да говори със "собственика" на едно заведение на плажа. Оказа се, че собственикът бил някакъв с прякор "Щангата". А в момента го замествал авера му "Черепа". А зад заведението имаше паркиран BMW петица върху пясъка.
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Бургас открива сезона с безплатен чадър и шезлонг"От това излиза, че откриват сезона с един безплатен чадър.
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки ден започнаха статиите за черноморието. Не е лошо, но за тези пари има доста по-сериозно качество. Щаслив съм, че мога да си позволя да ходя по 2-3 пъти годишно на море и винаги експериментирам с различни дестинации. Спор няма, че тук е много, много евтино. Но евтинията и простотията вървят ръка за ръка, за съжаление. Български. сръбски и македонски простаци има и в Гърция- хората бягат от тях, като им видят поведението. Затова избирам по-скъпите места, където такива индивиди няма.
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутроморието ви чака всичките. Елатe бързо!30 лв чадър за половин час за чужденците. За българите по-изгодно: 25 лв за половин час. Чалга до зори от мутротеката на плажа. На който не му харесва да заповяда в бара при момчетата ни с епилираните крака и анаболки. Ще дебатираме ситуацията по най-културния начин. Предлагаме и прекрасни гледки от хотелските стаи директно към бетоновия колхоз отсреща обслужващ 1500 пияници на ден. Долу в ресторанта очарователен бой за храна на закуска.
15
1
 
28
 
! Отговори
123 преди 8 години
Чадърите и шезлонгите само на 1 юни ли ще са безплатни,или целия сезон?
14
9
 
18
 
! Отговори
туристи в Бургас преди 8 години
Браво на кмета на Бургас. Който мисли за народа е видно и по такива дребни неща , а не като назначените капиталисти от БКП-БСП. За слънце и сянка 100 лв. на ден .бургазлия
13
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хех тоя с коментар 9 "бургазлия", определено не е виждал Бургас и на снимка. Тва че живеееш на бунището на някое село, не означава че и в останалата част на БГ е така, това, че Варна и София са превзети от кучета, не означава че и в Бургас е така. в Бургас бездомни кучета няма, в морската градина има заградени части за разходки на кучета а на всеки 10 метра има кучешки кофи, сещаш се за какво.
12
7
 
19
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
И защо звуча като ***? Напротив ти си такъв, насаждане на омраза към родината, вменяването, че зад всеки хотел стои мутра. Къде споменах аз думата мутра или хотел? Аз ти пиша за пенсионери, които отдават свободна стая за 10лв. ти ми пишеш за мутри. Тоест във всяко твое изречение прозира внушение. Ти внушаваш, че трябва да се мрази, че зад всеки ъгъл дебне конспирация. Давай си парите на Гърците имат нужда хората, трябва да строят магистрали, икономика, градини, децата ти там ще учат и живеят.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МичПясъкът е черен защото има желязо, доказано е и даже зе използва за някои цели.
10
4
 
21
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Аз го открих сезона още на 23-ти. Малко е хладка водата, но за цопане на краката е супер ;).