7 ромчета отмъкнаха храна и 3 лева от църква в Марчево*

Набили са и 43-годишен мъж, опитвал се да предпази отеца
Обновена: 30 май 2015 19:45 | 30 май 2015 19:00,
302
7 ромчета отмъкнаха храна и 3 лева от църква в Марчево*
Снимка: Архив Булфото

Седем ромчета на възраст от 10 до 13 години са откраднали храна и монети на стойност 3 лева от църква в село Марчево, община Гърмен, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента е подаден в 12.30 часа.

Кметският наместник на гърменското село Борис Кунчев заяви пред "Фокус", че 43-годишният Иван Щурков от село Марчево е бил бит от роми в опит да предпази от грабеж отеца Георги, свещеник в църквата "Свети Георги Победоносец".

Още по темата

„Мъжът е бил блъснат, след което е бил набит от ромите, за да може да се стигне при отеца”, уточни Кунчев.

Той допълни, че състоянието и на отец Георги и на пострадалия Иван е добро и не са ранени сериозно. "Добре са, но самият факт, че са били нападнати на такъв празник е възмущаващо", допълни кметският наместник.

По-рано днес се появи информация, че свещеникът е бил нападнат и ограбен от група роми в гърменското село. Полицията обаче опроверга тази информация и заяви, че това е невъзможно заради засиленото полицейско присъствие в района. От МВР са категорични, че върху свещеника не е извършено насилие.

Очевидици обаче твърдят, че ромчетата са го ритали и блъскали и 82-годишният поп е изпаднал в шок след нападението.

Днес в Гърмен пристигна и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По информация на МВР - Благоевград тя е взела участие в работна среща, на която са били обсъдени мерки за овладяване на ситуацията в Гърмен.

*Информацията е актуализирана в 19.44 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
5
 
! Отговори
Bulgarin преди 8 години
Ei CIA agentite, predi vikahte ot tozi vestnik za Shistovia gaz i kato ne stana svalihte pravitelstvoto.Sega, za da destabilizirate Bulgaria, za da vi igrae po svirkata zapochnahte da nabivate v glavite na prostite etnicheskata karta, nali?!Nie sme narod dreven i mudur!!!Kojto ni e podcenil e sburkal!!!Aide marsh da si razikgravate konia drugade i si pribiraite prodaznite draskachi....
59
41
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако български дечица бяха поискали 3 лева от попа дали нямаше да им даде??? Та нали църквата трябва да помага на всички миряни, а вместо това всява разединение и смут... Ако на мен ми поиска храна и 3 лева няма да откажа да дам, та камоли да се бия.
58
3
 
39
 
! Отговори
мие преди 8 години
Представителите на държавата са неспособни и умопомрачени . Да извадиме оръжието. Държавата се е оплела в собствената си мрежа на безпомощност и безсилие.Ние заставаме зад всяка идея и действие за пълното изкоренявана на крадливият манталитет у всички хора в България. Смъртното наказание е отменено, но не е забранено. Крадеш - получаваш наказание независимо каква е стойността на откраднатото. Да се краде сякаш е генетично заложено и затова е необходимо да се работи точно с генетиката . Трябва да се осъзнае , че не може да притежаваш нещо , което не си заслужил според законите на Всел
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
sega e losho. s tezi politici(prodajnici) i po-losho shte stava. narochno ne se vzemat merki shtoto tova e elektorata na BSP,DPS,GERB i krivoustite rIformatori.
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
седем джинчета, три водки, седем ромчета, и после как да не си загуби човек трите лева
55
2
 
51
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Забелязвам, че единственото което сплотява българи, турци и всички други етноси в България е омразата към ***
54
0
 
19
 
! Отговори
иван преди 8 години
Българска пролет не знам дали ще има, но със сигурност ще има европейска тояга.
53
1
 
32
 
! Отговори
Територия преди 8 години
Поредният случай, даващ основание да оценим работата на вътрешната министърка Румяна Бъчварова с бурни, дълго нестихващи ръкопляскания, преминаващи в овации.
52
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оправията е само една. Държава няма, грабвайте тоягите и наред - политици и ***, нито един да не остане жив!
51
2
 
23
 
! Отговори
Хиподил преди 8 години
БОЙКО...СТАНИШЕВ...МЕСТАН...няма ли някой от тях да излезе по ТВ-то да говори?Ама вие, които гласувахте за тях...не ви е ли поне мъничко неудобно бре???
50
1
 
34
 
! Отговори
анонимен 33 преди 8 години
Не разбирам защо наричат *** "роми",това помага ли за "" интегрирането ""им,или толерирането От управляващите ги прави тотално НАГЛИ!!! Докога?!?!?!?
49
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По повод зачестилите статии от този род: Не са виновни тези, които ядат баницата, а тези, които са им я дават! Само че това се отнася не само до тази етническа група, а и до всеки един гражданин на тази държава, който безнаказано нарушава закона! Който иска да има, но не е готов да дава! Който иска ред и спазване на закона, но е на мнение, че законите за НЕГО не важат... Е, така не става.
48
1
 
32
 
! Отговори
Какво е ромче????? преди 8 години
По информация на МВР - Благоевград тя е взела участие в работна среща, на която са били обсъдени мерки за овладяване на ситуацията в Гърмен.БТР-и , гранатомети и булдозери да изравнят терена - друга мярка няма!
47
0
 
17
 
! Отговори
Хан Крум преди 8 години
Ромчета, ромлета или ц/ета - с такива се действа само по един единствен начин. Ще стигнем и дотам. Никое безобразие не продължава вечно.
46
3
 
0
 
! Отговори
dsda преди 8 години
dave
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Революцията в България срещу фашистката хунта на Бойко е неизбежна.
44
4
 
5
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
ГЛАДЕН НАРОД КРАДЕ НЯМА РАБОТА.ОБЕЩАХА НИ ЧЕ РАБОТА ЩЕ ИМА В САЩ И ЕС.УРААААААААААААААААААААААААААА.НАПРЕД ДРУГАРИ СМЕЛО ДА ГРАДИМ ЕВРОПЕЕСКОТО ДЕЛО ФРАНЦИЯ ГЕРМАНИЯ АНГЛИЯ ЩЕ СИ НАПЪЛНАТ ДЖОБОВЕТЕ.А БГ ЩЕ РАЗВАЕ ЕВРОПЕЕСКОТО ЗНАМЕ.ДО КЪДЕ СМЕ СТИГНАЛИ ВИЖТЕ САМИ ЕТО ВИ ЕВРОПА И НАТО
43
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 3 мин ме делнаха, а не казах нищо нецензурно, дори оная думичка с Ц не я бех спонел :)
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички евангелисти да ходят в ИДИЛ !
41
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЛЕВСКИ СОФИЯ