В основата на взрива – некачествен боеприпас и частници

Полигонът в Анево не е собственост на държавата
Обновена: 6 юни 2015 15:09 | 6 юни 2015 15:05,
186
В основата на взрива – некачествен боеприпас и частници
Снимка: архив Булфото

Полигонът в Анево, където днес по обед избухна взрив и уби американец, се ползва от частна фирма по договор, сключен наскоро. Това обяви министърът на икономиката Божидар Лукарски пред „Фокус”.

Ведомството му е принципал на ВМЗ-Сопот. Министърът обаче обясни, че единственото общо между военните заводи и инцидента е полигонът, който се е ползвал.

По думите на Лукарски той вече е собственост на фирма „Outguns”.

„Боеприпасът, който се е взривил и е причинил инцидента е бил некачествен и е собственост на фирмата. Той е произведен през 1984 г. от ВМЗ-Сопот и преди 4-5 години е продаден на фирмата”, обясни Лукарски.

Той беше категоричен, че причината за инцидента е свързана изцяло с частни фирми.

Министърът съобщи, че инструкторът на полигона е човек на друга частна фирма - “Arcos”.

Лукарски съобщи, че колежката му Румяна Бъчварова пътува към мястото на инцидента, тъй като случаят касае МВР.

На място са новият технически директор на завода, областният управител, кметът на Карлово, членовете на Съвета на директорите във ВМЗ-Сопот. 

"Поддържам непрекъсната връзка с тях. Информирам и министър-председателя за ситуацията", посочи още Лукарски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи не американеца е бил ***, абоеприпаса е виновен/на 31 год.?/ . некачествения боеприпас със срок на годност над 30 год., къде има такива срокове?
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия бая спестявят с боеприпаси на 31 години , но е гръмнал правилния човек
88
1
 
12
 
! Отговори
sfrjj преди 8 години
Аман от тъпотии! Боеприпас, който гърми е КАЧЕСТВЕН. Той е проектиран да поразява и си е свършил работата... Не качествен би бил, ако не се е взривил.
87
3
 
21
 
! Отговори
СОЦ-ОРЪЖИЯ НА БНА преди 8 години
Снаряда е произведен при "соца"---ГЪРМИ САМ , САМО КАТО ВИДИ АМЕРИКАНЕЦ.ТОВА Е ТО --"братския съветски опит"...ха,,ха,хаааааааааааааааа
86
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А , работниците от ВМЗ-Сопот , искат ли още увеличение на заплатите ....???Що да не им ги увеличите , бе .....при тая "качествена продукция"?????????????!!!!!!
85
3
 
11
 
! Отговори
******************** преди 8 години
ГЕРБ и Патриотичен фронт - ОСТАВКА
84
2
 
7
 
! Отговори
USA - FUCK OFF преди 8 години
vse poveche Amerikanski melezi da ima taka vzriveni , taka ili inache anglicizirat Sveta pred ochite ni i vsichki malchat ot strah , sled 1000 godini shte ima samo edin ezik Angliiski
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 140:Колкото и да не ти се вярва краварите намират това за напълно нормално.Отиди в Ютюб и напиши каквато и да е пушка или пистолет на английски втърсачката и ще видиш милиони записи как краварите стрелят.Аз си спомням един американски умник как приготви поне 30 пълнителяза един Калашников и стреля докато беше възможно да се държи автоматаот горещината.Те окуражават дори малките си деца да гърмят.
82
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛАВА НА РУСИЯ И ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ!
81
9
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 8 години
Частната фирма наела полигона е на ДС. С кого ще работят не е работа на вас ***! Бяхме силни при комунизма още сме силни и днес! Американците са 360 милиона ,други ще дойдат.Ще продаваме на тези които плащат . Млък и с наведени глави както сте били 500 години страхливци!
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха-ха-хххааааааааааа! Бай *** и НАТО съюзниците му сами се изтрепват без война!! Баси резила!
79
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос- какво правят у нас"цивилни" американци,които се обучават на гранатомети? И нашата "ДЪРЖАВА" не знае нищо ,защото полигонът бил нает от частна фирма?
78
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мината си е изпълнила предназначението. Хамера да си беше седял в къщи.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Poroshenko e izprati bombetata
76
4
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
каква американска фирма какви американски инструктори ако не беше гръмналбоеприпасът нямаше да разберем какво се върши под носа ни и какви ги вършипремиерът значи ще изработим русия в задния двор изложихте се от всякъде
75
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ЧАСТНИЦИ "НАЕМНИЦИТАЗИ ДУМА ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПОЧВА ДА МЕ ПРИТЕСНЯВА
74
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските *** пак са се активизирали, абе що не си гледате 100-иците починалите руски "отпускари" в Донецка област, ами сте се ззгрижили за пострадалия американец, Бог да го прости човечеца
73
9
 
4
 
! Отговори
до 121 преди 8 години
"за 10 години увеличи БВП 12 пъти"Горе-долу толкова скочи и петрола за тия години - нали това казвам: ***, който сега му биха шута в кюшето и взе да се сърди, че и напада съседи да избие комплексите.... Как ще свърши това според тебе?
72
8
 
2
 
! Отговори
до 107 преди 8 години
"Афроамериканците са около 25% -30%"Тия са смесени с бели (демек интегрирани)"опасните" гето-*** са 10% и намляват, щото основният растеж е от далекоизточни имигранти, а те са по-далавера и от белите (образовани, работливи, чисти, кротки и т.н.) та за САЩ нямам грижи.Обаче Русия с тия множащи се музлими-азиати - жална и майка..!
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо американците и нашите натовциработят със снаряди от 1984 г.?това е добра новинаако този американец си стоеше вкъщи, а не да воюва в чужди държави щеше да е жив