В основата на взрива – некачествен боеприпас и частници

Полигонът в Анево не е собственост на държавата
Обновена: 6 юни 2015 15:09 | 6 юни 2015 15:05,
186
В основата на взрива – некачествен боеприпас и частници
Снимка: архив Булфото

Полигонът в Анево, където днес по обед избухна взрив и уби американец, се ползва от частна фирма по договор, сключен наскоро. Това обяви министърът на икономиката Божидар Лукарски пред „Фокус”.

Ведомството му е принципал на ВМЗ-Сопот. Министърът обаче обясни, че единственото общо между военните заводи и инцидента е полигонът, който се е ползвал.

По думите на Лукарски той вече е собственост на фирма „Outguns”.

„Боеприпасът, който се е взривил и е причинил инцидента е бил некачествен и е собственост на фирмата. Той е произведен през 1984 г. от ВМЗ-Сопот и преди 4-5 години е продаден на фирмата”, обясни Лукарски.

Той беше категоричен, че причината за инцидента е свързана изцяло с частни фирми.

Министърът съобщи, че инструкторът на полигона е човек на друга частна фирма - “Arcos”.

Лукарски съобщи, че колежката му Румяна Бъчварова пътува към мястото на инцидента, тъй като случаят касае МВР.

На място са новият технически директор на завода, областният управител, кметът на Карлово, членовете на Съвета на директорите във ВМЗ-Сопот. 

"Поддържам непрекъсната връзка с тях. Информирам и министър-председателя за ситуацията", посочи още Лукарски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не,не няма американски бази и Нато в България,няма!Загинал американец и ранени американски граждани и канадец
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 40Що, я виж Послоството като пипаше здраво в Япония и Западна Германия след войната, къде стигнаха тия държави......Що, я виж Послоството като пипаше здраво в България след преврата който организираха 91 година, как стигнахме дъното и сега сме затънали в блатото на мизерията...
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решили да пробват РПГ- то срещу танка Абрамс , то взело че се самовзривило ! Разпознало , че го държи непозната ръка.
27
16
 
1
 
! Отговори
40 преди 8 години
Що, я виж Послоството като пипаше здраво в Япония и Западна Германия след войната, къде стигнаха тия държави...А нас ни оставиха мафията и кремълските слуги да беснеят над бащино ми огнище... няма да им го простя това на американците, иначе шапка им свалям, те са единственият пример за бъдещето ни.
26
2
 
18
 
! Отговори
до 53 преди 8 години
Всички продукти, които ползвам са китайски! Автомобилът ми е японски! Нищо западно не използвам, защото на запад отдавна не се произвежда нищо!
25
12
 
5
 
! Отговори
РУСКАТА МЕЧКА преди 8 години
НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ, НЕ СЕ ПРАВИ ЧЕ ОБИЧАШ ВЕЛИКИЯ ПУТИН !? НЕ МОЖЕ ДА КАРАТЕ ЗАПАДНИ АВТОМОБИЛИ, ДА ПОЛЗВАТЕ ЗАПАДНИ КОМПЮТРИ И ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ, ЗАПАДНИ СМАРТФОНИ .... 98% ОТ НЕЩАТА СА ВИ ОТ ЗАПАДА !!!!? ЕМИ ВИЕ СТЕ 98% ГЕЙОВЕ, ТОВА СТЕ ВИЕ !!!ПОСЛЕ, ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО ВИ БИЛО СЪС ЗАПАДА И С НАТО, ЕМИ ТЕ ОТ ВАС ГЛЕДАТ БЕ, ГЕЙОВЕ, ВИЕ ЗАЩО ПОЛЗВАТЕ ПРОДУКТИТЕ НА САТАНАТА ??? ЩОТО СТЕ ЕВРЕЙСКИ ГЕЙОВЕ ! НЕ ПРОИЗНАСЯЙТЕ ИМЕТО НА ПУТИН .... ЛИЦЕМЕРИ МРЪСНИ, И ОТИДЕТЕ СИ КУПЕТЕ ЕДНА ЛАДА !
24
4
 
6
 
! Отговори
Каролев преди 8 години
Проблемът не е в частните фирми! Ако някой продължи да обвинява частниците, които ми плащат, за да се правя на клоун, ще го съдя!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно првпускане на пионките насам-натам ... и то при полоцение' че всичко е свършило... а за Гърмен се правиха, че нищо не е имало...
22
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ще им е за урок, руски *** да не ползват...
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боеприпасът, който се е взривил и е причинил инцидента е бил некачествен и е собственост на фирмата. Той е произведен през 1984 г. от ВМЗ-Сопот и преди 4-5 години е продаден на фирмата, обясни Лукарски.-------Хахаха 1984-та година,ето това беше производството по бай Тошово време :)
20
4
 
8
 
! Отговори
Военнослужащ преди 8 години
В САЩ и Западна Европа всичко е частно и е синоним на качество. При нас 90 % от частниците са някакви измислени и само гледат далавери и кражби . С кой акъл боеприпас от 1984 г. ще го пробваш , трябва да си доста неграмотен .
19
2
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 8 години
Защо сте се дрогирал в съботният ден?
18
12
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
Ами не, оставили са ни да си трошим главите сами, това е проблемът.Ако ни управялваха от Посолството, щяхме да сме като Пенсилвания, или поне Хаваите.
17
0
 
19
 
! Отговори
ники преди 8 години
Като *** стрелят с руско оръжие така става.
16
22
 
4
 
! Отговори
РУСКАТА МЕЧКА преди 8 години
ДО 21ГЕЙ ЛИЦЕМЕРЕН, ХЕМ ДА СЕ ВОЗИШ В МЕРЦЕДЕС, ХЕМ ДА ПОЛЗВАШ СМАРТФОН СОНИ, ХЕМ ПЕРАЛНА ДЕЛОНГИ, ХЕМ ШАМПОАН НИВЕА ...... И НАКРАЯ ДА ВИКАШ, ЗАПАДА Е ЛОШ, ДА ЖИВЕЕ ПУТИН !?ЛИЦЕМЕРЕН ГЕЙ, ПОДЪЛ, ХИТЪР, ЛУКАВ !!!!
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дано има още жертви, все американски!
14
11
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
"управата на БГ а именно ПОСОЛСТВО НА САЩ В БГ.Принципно така стоят нещата в Банания."Значи Банания най-после да има стабилно управление - аз съм доволен.Ако може да поемат и съдебната власт - цена няма да имат.
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние доставяме оръжие на хунтата в Киев! Инцидентът е станал, когато американски некадърник е пробвал оръжие. Бойко и плевнята крият този факт.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само един ...тцтц няма господ ;((
11
23
 
3
 
! Отговори
РУСКАТА МЕЧКА преди 8 години
ЛИЦЕМЕРИ МРЪСНИ, ВИЕ ПОЛЗВАТЕ ПРОДУКТИТЕ НА ЗАПАДА, А ОБВИНЯВАТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ЧЕ Е СЪЮЗНИК С НАТО ???? КОЛКО ФОРДОВЕ, РЕНА, ПЕЖА, МЕРЦЕДЕСИ, АУДИТА, БЕ-ЕМВЕ-ТА, ФИАТИ И ТН. КАРАТЕ В БЪЛГАРИЯ И КОЛКО ЛАДИ И МОСКВИЧИ ????ЛИЦЕМЕРНИ ГЕЙОВЕ !!!!!!