"Тракия" с мантинели срещу фарове и шумяща маркировка

Ремонти, макар и козметични, ще има и след 1 юли
Обновена: 11 юни 2015 08:32 | 10 юни 2015 21:16,
25
"Тракия" с мантинели срещу фарове и шумяща маркировка
Снимка: архив Булфото

Ремонтът, който тече по магистрала „Тракия”, слага в преправяните участъци асфалт с полимер-модифициран битум. Това означава, че по него няма да се образуват коловози дори и при високи температури.

Това съобщи председателят на АПИ Лазар Лазаров, който направи проверка как върви ремонтът. Пътният шеф обясни и че маркировката, която се слага, е шумяща.

Още по темата
„Сменена е еластичната ограда, съобразявайки се с новите изисквания за пътна безопасност. На съоръженията е подменяна хидроизолацията, така че да не създават проблеми в близките десетилетия”, каза още Лазаров, цитиран от „Фокус”.  Той обясни и че се полага нова мантинела, която е по-висока от старата, така че фаровете на леките автомобили се покриват от нея и не заслепяват идващите насреща водачи.

„Имаме разпореждане към поддържащата фирма да оформи храстите в средната разделителна ивица така, че да се образува една противозаслепителна мярка и да бъдат оформени естетически", обясни още Лазаров.

От думите му стана ясно, че ремонтите, макар и козметични, ще продължат и след 1 юли, въпреки обещанието те да спрат през лятото, за да не смущават трафика.

Лазаров обясни, че всички ремонтни дейности върху асфалтовата част ще приключат до 1 юли. Ще има обаче участъци, по които ще се работи и след тази дата - те ще бъдат много къси и движението върху тях ще бъде организирано реверсивно, за да не се допуска задръстване .

Пътният шеф съобщи, че за всички участъци по „Хемус" и „Тракия", които ще бъдат със затворени съоръжения и преминаването ще бъде през едното платно, ще се организира реверсивно движение. „Движението ще бъде пропускано в зависимост от трафика в конкретната посока, тоест в петък, ще има две ленти за изход от София, а в неделя за вход в София", обясни Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на снимката изглежда ок, но да видим колко време ще издържи преди следващият ремонт или пак само са усвоявали
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шумяща , не шумяща, звуково- бес звуково, важното е да се усвоят кинтите
11
0
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
от 10. Първо, "***" ще разправяш на друг човек, селянин. Второ, аз и 11 не сме един и същи човек. Трето, пише се "матЕматика". Четвърто, не съм гласувал за ГЕРБ. Пето, тези въпроси не към мен, аз не строя магистралите. Шесто, като ти гледам писането и начина на изразяване си далече от хващане на каквато и да е логика. Лека вечер
10
3
 
5
 
! Отговори
шофьор преди 8 години
Егати лъжливата статия .... "движението ще бъде реверсивно" .... а *** в неделя, на Хемус, в посока към София бяха пуснали само една лента, а за излизане 2 !?!?!? Няма по големи Т.паци от тези в АПИ и КаТ ..... сигурен съм че и на Тракия е било същото .... за тези некадърници трябва по 100 тояги на голо ..... и това като начало ..
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога вместо мантинели ще започнете да използвате бетонни блокове,които са в пъти по-сигурни и вечни на практика,за разлика от ниско-бюджетните мантинтинели,които след втория дъжд са в ръжда???Да споменавам ли,че дори в Албания се използват бетонни разделители?Всъщност много скоро ще имааа да завиждаме на албанците за западните им пътища...
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магистрали битум има, но пари за гориво и коли откъде?
7
1
 
3
 
! Отговори
WTF преди 8 години
десет години без проблеми въйййй бряяяя , тоя незнам с какво се друса ама да почерпи
6
15
 
8
 
! Отговори
do 10 и до 11 преди 8 години
Я КАЖИ БЕ ГЕРБЕРЧЕ АЗ СЪМ ОТ СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ,КОГА ЩЕПОЛЗВАМ ГЕРБЕРСКАТА МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ.?КОГА ,ЩОТО НЕ ТИ ФАЩАМ ГЕРБЕРСКАТА МНИПУЛАТИВНА ЛОГИКА?ТИ ИЛИ СИ ЗЛЕ С МАТИМАТИКАТА ИЛИ СИ ПЛАТЕН ДА БЛЕЩИШ ГЛУПОСТИ?ТИ ЗНАЕШ ЛИ ПО КАКВИ ПЪТИЩА КАРАМЕМНИЕ БЕ *** ГЕРБЕРСКИ?
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига ревахте от всичко, бе. Строи се- ама защо сe строи; не се строи- ама защо не се строи... Няма угодия за българина. Да, има много минуси правителството, най-големият от които е бавенето на реформите, но тук защо не сте доволни?! Като карате на новия път после ще ви е хубаво, нали? Няма такава злобарщина... Или вие си обичате дупките и раздрънканите пътища, някаква висша форма на мазохизъм?
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бгот престараване чак си вдигнал кръвното. треперят ти ръцете от вълнение. обожаваш ли Бокото? обичаш го? насълззяват ти се очите кат осе сетиш за него?
3
4
 
6
 
! Отговори
До 1 ,2, 3 преди 8 години
Няма съмнение че си един и същ.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябваше да покрият с качамак, че се яде!
1
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!Мачкай, Бойко, ретроградните елементи с нови и още по-хубави строителства!