Мечките Бойка и Станди стъпиха в новия си дом

Те са с наднормено тегло, отчитат ветеринари от "Четири лапи"
12 юни 2015 14:53, Красимир Ангелов
11

Снимка: "4 лапи"

Двамата най-нови обитатели на Парка за танцуващи мечки край Белица - Бойка и Станди, направиха своите първи стъпки на килима от естествена трева. Първоначално двете животни бяха изключително плахи, но в крайна сметка любопитството надделя и те се престрашиха да направят кратка разходка из новия си дом.

Бойка и Станди пристигнаха в стопанисвания от "Четири лапи" и фондацията на Бриджит Бардо парк от Русе през изминалата седмица. Преместването им беше наложително, тъй като условията, при които бяха отглеждани, не отговаряха на законовите изисквания. Те ще бъдат върнати обратно едва след като Община Русе построи зоопарк, който да отговаря на българското и европейско законодателство, отчитат от фондация "Четири лапи".

Според ветеринарния лекар на Парка за танцуващи мечки д-р Никола Кирянски, общото здравословно състояние на мечките е задоволително: Те са изключително спокойни и с голям апетит. Заради постоянната липса на движение са с наднормено тегло - Станди е около 350 кг., а Бойка – 140", отчита лекарят.

Животните са с нарушено покритие на кучешките зъби, като Станди има два счупени горни кучешки зъба, а Бойка – един. Взети са кръвни проби от двете животни, които ще дадат допълнителна информация за здравословното им състояние.

От "Четири лапи" отчитат, че остава висок броят на мечките, които живеят в нелицензирани зоопаркове у нас. Към днешна дата те са 27, отглеждани в 15 незаконни обекта в цялата страна.

С новите обитатели броят на мечките, отглеждани край Белица, вече е 26.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: мечкибелица4 лапи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
всичко с парка за танцуващи мечки е далавера. Вече 10 години, там няма родено нито едно мече, при 25 мечки . Мечките ги скопяват. Няма никаква свобода, животните са зад стоманена ограда. В района са изградени хотели и ресторанти за зяпачите. Нито една мечка от там, не е върната в природата. Всичко това обаче не е главният проблем. Целта е преди всичко да се поевропейчи Българинът. Миналата година Германия изпадна в ужас, защото на нейна територия се появи дива мечка и не се успокоиха докато не я убиха.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да с живи и здрави мецанките и бързо да се адаптират.
6
1
 
2
 
! Отговори
пенсионер- преди 8 години
А колко са хората които живеят в нелицизирани жилища .
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мечката Бойка да иде при другата мечка Бойко в Банкя и двете заедно да си заживеят мирно и щастливо
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като прочетох името Бойка и направих асоциация с пазарджишката депутатка Бойка Маринска. Същата дебела мецана!
3
0
 
6
 
! Отговори
* преди 8 години
Ние в Русе всички сме дебели. :)
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gorkite jivotni
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оправихте ли си пътя до тия мечки ?!