Градовете ни - задръстени от трафик и пълни с безработни

Хората недоволстват и от нискокачествените ремонти
Обновена: 14 юни 2015 21:41 | 14 юни 2015 16:50, Камелия Цветанова
110
Градовете ни - задръстени от трафик и пълни с безработни
Снимка: Булфото, архив

Основните проблеми на българските градове са лошата инфраструктура, задръстванията и безработицата, смятат жителите на няколко от големите населени места.

Данните са от проучване, извършено от агенция "Барометър България", в градовете София, Пловдив, Русе, Стара Загора и Велико Търново.

Голяма част от анкетираните поставят ниски оценки на своите кметове.

Задръстванията в София са определени като най-големия проблем на общината от близо 43% от запитаните.

Недоволството им е от ниското качество и повтарящите се ремонти на едни и същи инфраструктурни участъци.

Сериозен проблем се оказват малкото места за паркиране и липсата на буферни паркинги до крайните спирки на метрото. 16 на сто от запитаните имат усещането, че в града липсва сигурност.

Дефицитът на работни места и корупцията са сериозен проблем за пловдивчани. За тях е неприемлива голямата разлика между центъра на града и останалите квартали.

Обезлюдяването на общините е другият важен проблем, смятат 28% от жителите на Русе.

В Стара Загора основен проблем остава замърсяването на въздуха, а за жителите на Велико Търново - лошата инфраструктура и състоянието на крайните квартали.

Според проучването, хората, живеещи в малките градове, са склонни да продадат гласа си на предстоящите избори, каза Николай Николов от "Барометър България“, цитиран от БНР.

„Най-интересното е, че колкото по-малка става общината, толкова по-голяма част от хората са готови да отговорят с първото "да" и зависи колко пари ще получат. За София процентите са малки“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
жител на лайнленд преди 8 години
МНОГО ВИ КЕФИ ДА СИ ЧЕШИТЕ ЕЗИЦИТЕ, АМА ДА ПРОТЕСТИРАТЕ МОЖЕТЕ САМО АКО ВИ СЕ ПЛАЩА! ЗАСПАЛО ПЛЕМЕ!
78
1
 
3
 
! Отговори
до работодател преди 8 години
Не се притеснявай - общините в цяла България са силно загрижени са необразованите и мързеливите чрез програмите за заетост.Та нали те са идеалният гласоподавател !Дават им пари наготово - срещу почти никаква работа( срещу лежане под сенките и отделяне на газове целодневно).Затова последните никога няма да станат по-образовани и работливи , защото така са удобни.
77
0
 
2
 
! Отговори
Mnogo lesno преди 8 години
С ЕДИН КУРШУМ - ДВА(3)ЗАЕКА! Една перфектна транспортна схема на града решава 3 проблема:-безработица, заради нови раб. места, -задръствания, заради факта, че почти всяка кола се движи само с шофьор без други пътници.- чист въздух, заради по-малкото количество МПС-та.
76
1
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
На фона на това някои за последните години доста странна забогатяха.Интересно мие как става това изведнаж от малко да не си знае парите давам такав пресен пример с един дето не си ги знае *** наистина а се реве нямам много ми интересно купи си какво ли не та как става *** не завиждам на никои но дали смятам го е изкарал с труд като някои дето бласкат *** бласкат скотовски и за 10 години и целият им живот се види просто какво е а такива като тия просто не си знаят цената на труда
75
0
 
1
 
! Отговори
Niki13 преди 8 години
До БългаринДопустимо е от януари 1989 с Указ 56
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 70 И Тиквата е комунист. И ГЕРБ= Мутант на БКП. Е..?
73
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въз основа на историята може да се предположи,че предстои "осъзнаване" на безработните, организирани действия срещу властващата некадърност и престъпност, провеждане на народен съд,привеждане на присъдите в действие и въвеждане на пряката демокрация в действие!При т.н."социализъм" на управляващите им пречеше "многото държава",сега им пречи "липсата на държава"!А истината е,че им липсват знания,умения,опит и съвест,възпитавана в семейството. Какво могат да дадат на обществото родени престъпници?
72
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 82Не е по американски, а по съветски... ама ти откъде да знаеш.
71
17
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Другарю червен *** , направи си фирма и си работи като капиталист. Сега това е свободно и допустимо за всеки човек . Ама си *** и неграмотен и чакаш на готово. Това обаче приключи . Времето на мързеливците и пияниците изтече .
70
16
 
9
 
! Отговори
работодател преди 8 години
Драго , Драго червено но необразовано *** , няма да има никога работни места са неграмотни и неквалифицирани работници. Трябва да умееш нещо да правиш , а не само да носиш чували. От тука нататък ще става още по зле за необразовани и мързеливи хора .
69
3
 
22
 
! Отговори
Драго преди 8 години
С тази модернизация и роботизация,няма работа за хората,не се откриват нови работни места,защото мафията е голяма.Освен да си купим *** и изкараме на паща около Люлин там има трева все още.А и децата да видят от къде идва млякото.
68
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък обичам автомобилите и задръстванията. Благодарение на тяхн бизнесът ни с бензиностанциите върви доста добре. Живи и здрави бъдете и си карайте на воля колите.
67
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде да ни е честита демокрацията по американски!
66
5
 
3
 
! Отговори
БАТКО преди 8 години
Тоя па само едно место вика . Сещам се поне за 10 такива .
65
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До психолог 78В София има САМО едно място където кафето е 5 леваи съм сигурен че ти никога не си стъпвал там.А тези които кесят по Витошка са провинциалисти на 99%.Дори собствениците на кафетата са провинциалисти.А това че не работят е ясно защото са мързеливи селяни.
64
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До архитект(ПИШМАН) 77Ти си толкова архитект колкото аз съм марсианец.София до 1989 си беше един приличен град от соца с население около 900 хил.Проблема се появи после когато Лимбата премахна жителството и се изсипаха 1 милион гладни ***. После пък Тиквата започна да разраства администрацията за да печели електорат и в момента от провинцията прииждат 400 хиляди селяни да работят " на бюро" у София всеки дена вечер се връщат в копторите си в Перник, Кюстендил, Благоевград та чак от Пет
63
6
 
38
 
! Отговори
психолог преди 8 години
Отидете ва бул. Витоша към 10-11 ч. в разгара на работния ден . Всички кафенета са пълни с млади хора , които не са на работа , а едно кафе е 5 лв. Е как се връзва с целия рев на т.н. народ .
62
14
 
17
 
! Отговори
архитект преди 8 години
София е проектирана за максимум 600 000 души. Правешкия овчар бай Тошо се направи на велик и докара още толкова от селата като построи за тях гетата Люлин , Младост , Обеля и други подобни. Е много ясно , че ако живееш в две стаи не може да пуснеш десет души . Какво да коментираш решения на неграмотни хора .
61
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички реват,че няма работа,доходите малки,а след 10.00чкафенетата пълни,магазините също,по улиците от коли не можеш се размина!Мързелив народ сме,ама за сметка на това ревящ,завистлив и некъдърен!
60
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами така е да: Пропаднала държава с мизерен и страхлив народ, грабена от политическа ***!Тъй че яжте квото сте си надробили!