Градовете ни - задръстени от трафик и пълни с безработни

Хората недоволстват и от нискокачествените ремонти
Обновена: 14 юни 2015 21:41 | 14 юни 2015 16:50, Камелия Цветанова
110
Градовете ни - задръстени от трафик и пълни с безработни
Снимка: Булфото, архив

Основните проблеми на българските градове са лошата инфраструктура, задръстванията и безработицата, смятат жителите на няколко от големите населени места.

Данните са от проучване, извършено от агенция "Барометър България", в градовете София, Пловдив, Русе, Стара Загора и Велико Търново.

Голяма част от анкетираните поставят ниски оценки на своите кметове.

Задръстванията в София са определени като най-големия проблем на общината от близо 43% от запитаните.

Недоволството им е от ниското качество и повтарящите се ремонти на едни и същи инфраструктурни участъци.

Сериозен проблем се оказват малкото места за паркиране и липсата на буферни паркинги до крайните спирки на метрото. 16 на сто от запитаните имат усещането, че в града липсва сигурност.

Дефицитът на работни места и корупцията са сериозен проблем за пловдивчани. За тях е неприемлива голямата разлика между центъра на града и останалите квартали.

Обезлюдяването на общините е другият важен проблем, смятат 28% от жителите на Русе.

В Стара Загора основен проблем остава замърсяването на въздуха, а за жителите на Велико Търново - лошата инфраструктура и състоянието на крайните квартали.

Според проучването, хората, живеещи в малките градове, са склонни да продадат гласа си на предстоящите избори, каза Николай Николов от "Барометър България“, цитиран от БНР.

„Най-интересното е, че колкото по-малка става общината, толкова по-голяма част от хората са готови да отговорят с първото "да" и зависи колко пари ще получат. За София процентите са малки“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
15
 
! Отговори
Nansna преди 8 години
25 вече си селянин. Сори.
18
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕТВЪРТО ПОКОЛЕНИЕ СЪМ СОФИЯНЕЦ НО СОФИЯ Я НАМРАЗИХ ОТ КАКТО СЕЛЯНИТЕ Я НАСЕЛИХА. ЗАТОВА СЕ ИЗСЕЛИХ НА 50 КМ. ОТ СОФИЯ. ХЕМ НА СПОКОЙСТВИЕ ХЕМ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ. А СЕЛЯНИТЕ НЕКА СИ ДИШАТ ГАЗОВЕТЕ НА КОЛИТЕ И ДА СЕ ПРАВЯТ НА ГРАЖДАНЬЕ.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 15Като ти чета коментара си толкова възпитан че да категоризираш хората..............
16
11
 
31
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Истинските софиянци отдавна емигрираха, това което сега населява София са селяни, придошли от различни краища на България. Прости, невъзпитани и нагли.Сегашната София няма нищо общо с истинската София.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 17 селянина с колелото:Не бой се, ще ви идваме на гости!Даже хотел ще построим наблизо и ще посрещаме чужденци да ви показваме като туристическа атракция :)
14
19
 
8
 
! Отговори
az преди 8 години
Аз отдавна съм го измислил. Въвеждаме данък селянин. Ако не си родом от София, по 500лв. на месец данък да си държиш колата в града, ако не щеш се връщай на село.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА ТРАФИКА ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИТЕ НА ЖЕЛЮ ЖАБОВ. А ЗА БЕЗРАБОТИЦАТА НА *** ДРУГАР ОТ ДРАГАЛЕВЦИ.
12
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз безработица в София не знам да има, фирмата в която работя търсим да назначим хора, но няма. Същото е и в фирмата на жена ми.
11
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софиянци са интелигентни хора - затова БСП не са печелили в София от 25 години няма и да спечелят. Те печелят в области като Видин и Враца само където всичко е умряло и умира.
10
3
 
49
 
! Отговори
пена преди 8 години
Причината за задръстванията не е липсата на инфраструктура а многото коли. Никаде на планетата няма град в който всеки да ходи с кола навсякъде и да няма задръствания. Развитите градове, без задръствания са само тези, в които хорта ползват масово градски транспорт или велосипеди. А фантазията на българияна, че всеки може да има кола и в същото време да няма задръствания и града да е чист и спокоен просто не е реалистична.
9
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, всички долу, които реват "ГЕРБ това, ГЕЕБ онова", щом не ви харесват градовете, хващайте се за ръчички и с бодра пионерска песен заминавайте към село "Червено септемврийче"!Ще си копаете градинката; ще си ядете екологични домати; а в събота ще си правите ленински съботник и с доброволен труд ще си строите паметник на Путин в центъра!
8
18
 
8
 
! Отговори
Шопов преди 8 години
Каква безработица в София бе??? Такава просто няма. Средната работна заплата в град София е 1300 лева. Гарантирано от ГЕРБ!
7
0
 
13
 
! Отговори
dp преди 8 години
Докато е жива имитацията на многопартийна система/демокрация сериозен напредък няма да има,какъв "избор" на избори без предложен избор на тях. До един подконтролни на съветскатаагентура, жалка картинка са всъщност.Някакъв напредък все пак има, всичките тия бедни и безработни успяват да задръстят улиците с колите си, които карат - по официално съветско време движението беше1/10-а от сегашното ако не и по-малко.Но сериозните промени тепърва предстоят.
6
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При ГЕРБ е така. Крайно време е да свикнете. Все пак втори мандат се радвате на избранниците си - цветът на нацията, начело с Банкянската Кратуна и послушницата му наместница в София.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво, вървете по селата тогава!
4
6
 
34
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Градовете ни-пълни с работещи бедни!Евроатлантически ценности!
3
4
 
26
 
! Отговори
Оногондур преди 8 години
И заведенията са доста пълни.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добър ден :)
1
20
 
18
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 8 години
Жалко, няма го грозникът Орешарски да ви намали тока и да ви даде по 50 лв на ръка.