Младежи търсели конфронтацията в "Орландовци"

Групичка, между 18 и 25-годишни, се държали по-агресивно
Обновена: 16 юни 2015 14:15 | 16 юни 2015 09:57,
141
Младежи търсели конфронтацията в "Орландовци"
Снимка: Булфото, Кадър от снощния протест

На снощния протест в "Орландовци" група от млади хора, между 18 и 25 годишни, се държали по-агресивно и са търсели конфронтация. 8 от тях са с адресна регистрации в квартала и в съседния "Бенковски", а останалите не са местни, заяви пред БНТ старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР.

"Става дума за млади хора... Полицейските сили се държаха нормално. Идеята беше да не се допусне щурм на къщите, населявани от ромското население. Голяма част от хората бяха съвсем нормални, а най-вероятно целта на тази група беше да въвлече и множеството в тези действия", каза още директорът на СДВР. 

Младежи търсели конфронтацията в "Орландовци"

"От протеста снощи, който се състоя пред читалището в "Орландовци" има установени и задържани общо 34 души, от които 9 са обработени на място, тъй като бяха без лични документи, установена е самоличността им, съставени са административни актове и са освободени", добави Маринов.

Още по темата

По думите му останалите 25 души са отведени в районното управление за продължаване на работата с тях.

"Снощният протест беше със сравнително по-ниска емоция, без сериозни и груби нарушения на обществения ред, до един момент. Очерта се една група от около 20-25 души, която явно търсеше провокации и конфликт с органите на реда – дори започна отново да щурмува част от ромските къщи, в следствие на което лицата бяха задържани", заяви директорът на СДВР.

Младенов подчерта, че снощният протест е възникнал спонтанно и не е бил заявен в Столичната община, както изисква законът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
8
 
! Отговори
Йово преди 8 години
Значи така крадат и бият това не е конфронтация, българите се защитават това е конфронтация. Ех как преди 25 години не смееха да гъгнат но тогава имаше държава България а сега има територия България.
54
0
 
3
 
! Отговори
13-ят преди 8 години
Има едни кучегони,много са добри.А аз имам една мечта,някой да измисли ц.....он
53
0
 
1
 
! Отговори
13-ят преди 8 години
Има едни кучегони,много са добри.А аз имам една мечта,някой да измисли
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията варди гетата с такава страст, понеже там все пак расте бъдещият държавен ръководител.
51
3
 
1
 
! Отговори
СВЯТ преди 8 години
НЕСА РОБИ НА БЪЛГАРИТЕ ТОВА РОБСТВО БЕШЕ ПО ВРЕМЕТО НА ТОШО ДАНЕ ИЗБРОЯВАМ НА КОЛКО ПАТИЙЦИ СА РАБОТИЛИ БЕЗПЛАТНО ИЛИ НАСИЛСТВЕНО СЕГА ТЕХНИТЕ ДЕЦА МЕЧТАЯТ ДА СА РОБОВЛАДЕЛЦИ НА
50
2
 
1
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
няма нужда от шум и врява.Те са като фойерверки,гърмят но не нанасят щети.Като искат война,да я водят тихо и незабелязано.Има много начини.Така само се правят на герои
49
12
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
АКО СЪМ НА МЯСТОТО НА ПОЛИЦИЯТА ЩЕ ПУСНА ВСИЧКИ ТЪРСЕЩИ КОНФРОНТАЦИЯ ДА ВЛЯЗАТ В РОМСКИТЕ МАХАЛИ ДА ВИДИМ КВО ЩЕ НАПРАВЯТ ?! ТЕ ЗНАЯТ ,ЧЕ НЯМА ДА ГИ ПУСНАТ И ЕДНОВРЕМЕННО ДЕМОНСТРИРАТ ТАРИКАТЛЛЪК И ГЛУПОСТ ! УБЕДЕН СЪМ ,ЧЕ ПОЛИЦИЯТА ,АКО ГИ ДОПУСНЕ ПРИ РОМИТЕ ,НА СЛЕДВАЩИТЕ ПРОТЕСТИ НИТО ЕДИН ПРОТЕСТИРАЩ НЯМА ДА Е АГРЕСИВЕН ,А ЩЕ СИ ПРОТЕСТИРА ПО СЪВСЕМ НОРМАЛЕН НАЧИН ! И И ХИЛЯДИ ПЪТИ СЪМ ПИТАЛ ЗАЩО НЯМА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ДА СЕ ТЪРСИ НАЧИН ПОКРАЙ ТЯХ ДА СЕ БИЯТ И НЕВИННИ ?!
48
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гошо тъпотоИ според мен това са политически маневри на управляващите на, които се връзвате!
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дръжте се момчета!Идва Видовден за еничарите!И те ще ядът спарчето с техните побратими!
46
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
събрали са пет шест ашлака да си избият комплексите.
45
3
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Гошо тъпотодо 65 Добре,ти какво предлагаш?Да се гушим още 10-15 години,мир да има и тогава да се предадем без бой или да вземем мерки докато все още сме мнозинство,макар и крехко?Какво мислиш,че ще стане когато са мнозинство,ще те галят с перце ли?Тя сметката им е направена-10-15години и вземат властта на 100%!Проста математика!
44
0
 
15
 
! Отговори
??? преди 8 години
" По думите му (старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР) останалите 25 души са отведени в районното управление за продължаване на работата с тях. "Обработени означава пребити в този контекст. Няма ли МВР да се заеме да ви върши работата, както е по закон, а не да пребива хората, които протестират, заради крадците, които крадат заради бездействието на МВР?! Питам и отговор не чакам ...
43
0
 
13
 
! Отговори
65 преди 8 години
Гошко, Това е ясно и на децата. Не се мисли за гений. ОБАЧЕ... това не променя факта, че ЧАСТ от стават все по-нагли, а държавата не взима никакви мерки. Ако полицията контролира гетата и не позволява на да вършат безобразия, българите нямаше да правят протести. Защо "лошите" българи не протестират срещу турци, арменци или евреи? Защо?
42
0
 
26
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Не са виновни ултрасите, а полицията. Ако си бяха вършили работата през годините, нито щяха да станат толкова нагли, нито ултрасите. Полицията и държавата са виновни. Вижте "великия" Бойко. Покрил се е като мишка и не смее да си каже мнението по въпроса. Да излезе и да каже: Пазим , защото те са ни основен гласоподавател.
41
17
 
1
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 8 години
Всяко крякване срещу "лошите" е глас за ДПС. ***. Колко пъти едно и също нещо, колко??? Не можахте ли да разберете, че това е предизборен трик да се консолидират малцинствата и съответно тъпите националисти? *** народ е българският и си заслужава всичките мизерии, които му се случват! Каквото сам си направиш, никой не може да ти направи!
40
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На младите хора им се иска да живеят в нормална държава, без кражби и вандалства. В която не се толерира майчинство на деца на 10-12 г, в която всеки си плаща данъците, тока ,водата. Не само на тях и на нас-техните родители ни се иска .Политици, осъзнайте се ! Не погубвайте малкото останали нормални хора в държавата!
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая снимка, която сте сложили последно от Орландовци ли е или от Гърмен? Изключително ниско ниво на журналистика и редакция!
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАКА е защото Е.С. защитава кюнците--а нас са ни подложили на геноцид........................
37
14
 
5
 
! Отговори
гражданин за европей преди 8 години
Нека полицията да си свърши работата и да залови проблемните младежи, които се опитват да си правят шоуто на чужд гръб. Младежите трябва да разберат, че ние сме европейска и правова държава, имаме си закони и те следва да се спазват. Такива прояви като конфронтация не са добре приети при нас и следва да си понесат последствията.
36
0
 
11
 
! Отговори
ъх преди 8 години
Като няма за какво да се хванат еничарите правят актове, че не си носиш личната карта. за такива работи не ги глобяват, а и да ги глобят нямат пари. Боли ги фара. Карат на социални, БМВ-та, Мерцедеси, кабелна и сватби по 3 дни.