ПФ "пускат дрон" на кмета от ГЕРБ на Пловдив

Тотев построил с 60 млн. лв спортна зала за 7 млн. лв.
17 юни 2015 15:40,
40
ПФ "пускат дрон" на кмета от ГЕРБ на Пловдив
Снимка: архив Булфото

Патриотичният фронт сезира главния прокурор Сотир Цацаров за злоупотреби на кмета на Пловдив от ГЕРБ Иван Тотев. Депутати на Красимир Каракачанов пращат сигнал срещу него и до Държавната финансова инспекция, финансовия министър и комисията за борба с корупцията в парламента.

Патриотите атакуват изграждането на спортната зала в Пловдив, чиято цена се е увеличила многократно за няколко години по настояване на Тотев.

"От 7 млн. лв. цената в момента е над 60 млн. и не е ясно дали те ще стигнат за довършване на обекта", каза депутатът Борис Ячев.

Той обясни и че част от сигнала е срещу "Главбулгарстрой", фирмата изпълнител на проекта. Ячев цитира журналистически разследвания, според които фирмата е изпълнявала и поръчки на фирми, близки до Тотев и майка му. Имало информации и че фирмата е дала 1 млн. лв. на заем на фамилията на Тотев.

Патриотите обясниха, че сигналът за спортната зала е първият от серията, които ще бъдат пратени на Цацаров. Следващият щял да е за изграждането на зоокът, цената на който също била завишена.

"В момента Тотев се очертава като един от най-крупните олигарси в България", каза депутатът Валентин Касабов. Той обясни, че семейството на кмета притежава огромен хотел на девет етажа, сега строи бизнес център до него, има голяма къща, вила в престижно вилно селище, имоти в Гърция. "Всички се питат откъде са тези пари след като кметската заплата е 1200 лева", каза Касабов. Той призова прокуратурата да се захване и с кмета на втория по големина град, а не само с незначителни градоначалници в страната.

Париотите отрекоха акцията им да е предизборна, въпреки че преди време обявиха, че депутатът им и бивш кмет на Пловдив Славчо Атанасов ще е кандидатът им за местните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е стига са той повече няма да прави така
27
5
 
2
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 8 години
Тия патриоти що не си сложат ръката на сърцето и да кажат нещо положително ?Или всички са зяпнали за милиончетата дето ще дойдат в Пловдив за това ,че е европейска столица на културата.Като видите един успешен кмет и направо гледате да го изядете.Каква е тази кампания на оплюване ?Недостойна!Колко гласа имат т.н. патриоти в Пловдив на миналите избори?То само този кмет е с имоти в гърция?!!!Мен не ме интересуват имотите му,а Пловдив да е европейски град,за да не се срамувам да казвам къде живея!
26
10
 
4
 
! Отговори
До Стар преди 8 години
Айде стига с тези измислени кражби, един излиза и викнал тя трябва да е за 7, айде да покаже този същия къде има зала за 7000 човека за 3.5 милиона евро......точно пък тази зала да атакуват е тотална безсмислица!
25
2
 
6
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
До Анонимен - 5Пука ми, че ще съсипят ОПГ ГЕРБ! Те са си за съсипване! По-лошото е, че ще досъсипят и малкото, което е станало от държавата. Е, те това вече е трагедия!
24
3
 
8
 
! Отговори
Стар преди 8 години
Точно така 23 - ГЕРБ са най-добрата алтернатива в краденето от най-горе до най-долу. Гласувайте *** за тях, те знаят какво да правят!
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наближиха изборите и барековците се активизираха.
22
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ наистина са най добрата алтернатива. Успех на г- н Борисов на изборите!
21
7
 
13
 
! Отговори
ХОХОХО преди 8 години
Какво става бе "скъпи сънародници" ?!? Нали ГЕРБ бяха най- добрата алтернатива на БСП и ДПС ?!? Айде сега да ви разграбват малкото доходи, които получавате, та да се усетите! Другите избори гласувайте пак за ГЕРБ!
20
6
 
7
 
! Отговори
Дам преди 8 години
7 милиона само за специалната настилка на колодрума са отишли бре. Какви са тези глупости! Това първо не е зала, а колодрум, по-голям от атинския за олимпийските игри през 2004. Могат да се играят волейбол, баскетбол и т.н.......и най-важното вече е готова! Доста интересен приятелски огън към нещо успешно направено, та ако ще и от герб... а за милионите, само като се види от вън.....от вътре, на човек му става ясно, че 7 милиона са тотална глупост!
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо сега преди изборите/
18
2
 
10
 
! Отговори
Цецо Цветанов преди 8 години
Ванка, хич не ги слушай мойто момче!Нека да се види кои сме с парите в тази държава...Ако станем мухльовци като всички тези, дето мърморят, кой ще ги управлява?Нужни са такива като нас, за да вкарват ред. А ред се прави с пари, с много пари.Виж ги онези, цяла банка съсипаха, за да имат пари да вкарват ред в държавата.А тук мърморят за някакво нищо и никакво хотелче и за 60 млн. от спортна зала. Е, па, да си взел от тях, колко да си взел? 5-10 млн.... И за джобни не стигат.Горе главата!!!!
17
2
 
10
 
! Отговори
az преди 8 години
човека играе наедро :D
16
9
 
8
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
ПФ яд ли ги е
15
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То затова се шири такъв хаос и беззаконие в страната, защото всички действащи фирми, общини и прилежащия им човекоматериал са членове на ГЕРБ. На тях затова не им пука, защото знаят че бате им Бойко ги пази като елеторат и позволява всичко.
14
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам, ама за тия години се убедих, че ГЕРБаджия и пари на снимка да види - пак ще ги открадне.
13
2
 
12
 
! Отговори
xx преди 8 години
Той обясни, че семейството на кмета притежава огромен хотел на девет етажа, сега строи бизнес център до него, има голяма къща, вила в престижно вилно селище, имоти в Гърция.Този хотел на 9 етажа и бизнес сградата беше държавна сграда и преди 20 г. ,когато на власт беше жан виденов, незнайно как стана собственост на сем.Тотеви.А когато станеш собственик на такъв имот без пари, е лесно да продължиш нагоре.Истината обаче е,че това се случи когато днешния кмет беше ученик.
12
1
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
За мен вина имат и тези които гласуват за такива кметове но няма да се учудя ако излезе,че повече от изборите са фалшифицирани за управляващите това не че е нормално а задължително.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а на тези кметове дето си кътат парите извън България ,за тях какво ще правим ? като кмета на Свищов ?
10
2
 
16
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
9
3
 
22
 
! Отговори
Мамин Ваньо преди 8 години
Колко общински ивенти минават в хотела на Мамин Ваньо