Бойна баба реже въжето на алпинист, санирал съседите

Междусъседската война се води от две семейства в Пловдив
Обновена: 18 юни 2015 14:00 | 18 юни 2015 08:52,
140
Бойна баба реже въжето на алпинист, санирал съседите
Кадър: Нова тв

Възрастно семейство "воюва" с патерица и бастун срещу новата изолация на съседите си.

Спорът довел дори до опит недоволните да срежат въжето на алпинист, докато виси от шестия етаж на блок в Пловдив.  

Агресивните баба и дядо – на 80 и на 86 години, се разбунтували срещу санирането на апартамента на съседското семейство Гълъбови, защото мислели, че изолацията ще увреди техните стени и балкон.

След множество словесни атаки срещу Гълъбови и наетите от тях майстори, възрастната госпожа Рангелова взела нож и започнала да прерязва въжето, на което висял млад работник. За щастие, до фатален инцидент не се стигнало.

Трагикомичната сцена се е разиграла в блок №272 в пловдивския квартал "Тракия".

Потърпевшото семейство обясни пред Нова тв, че майсторите първо измазали фугите по панела, защото в кухнята им имало сериозен теч.

"Съседите започнаха да рушат направеното и да заплашват майсторите, че ще им отрежат въжетата, ако продължат да правят изолацията", разказа г-жа Гълъбова.

Поводът за гнева на съседите станал опит на майсторите да наместят маркуча на климатика им, който висял и капел, а и да запълнят въпросната фуга между двата етажа.

"Два пъти, три пъти викахме полиция, съседи събираме от цялата махала, но нещата не престанаха, а бабата отишла и се оплакала в полицията, че майсторите и съпруга ми я псуват", допълва жената.

Стигнало се дотам – възрастните мъж и жена да започнат да къртят поставената вече изолация... с лост и патерица.

Единият от алпинистите – Васил Марков обясни какво са преживели във въпросния блок.

"Колегата висеше на въжето от шестия етаж, бабичката излезе с един нож и почна да реже въжето, но аз по най-бързия начин слязох по другото, осигуряващото въже. Слава Богу нищо не се случи, но можеше и лошо да стане. Въобще не и пукаше, че може да падна, да се убия, тя просто си режеше въжето", сподели той.

Районната администрация в "Тракия" няма правомощията да се намеси в съседския спор и препоръчва мирен изход от ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
11
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
До АнонименПосле да не ти заврат винкела и кофата, където слънце не огрява, че и да си платиш на всичко отгоре за "кефа" ?
46
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казвате имала си разправии със съседите? И какво, дайте да убием невинен човек, защото не можем да се разберем със съседите. На момчето му плащат да санира, той това и прави и не го е грижа, човекът който го е наел в какви отношения е със съседите си. Та според вас това нормално ли е? Да те убият заради такава глупост! Като има проблеми със съседите има си общи събрания, има си легални начини да реши проблема! Ама де толкоз акъл!
45
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някакви граждани висят на въже пред терасата ми без моето знание и разрешение. Искали да санират. А дали не искат да крадът? Ще им резна въжето не ами и кофа с вода ще им хвърля отгоре. А може и някой камък или винкел ако намеря на терасата.Тяхното действие е незаконно точно колкото и моето рязане на въжето.
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното доказателство, че с възрастта не се помъдрява, а се оглупява.
43
0
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Съгласен съм.....Но все пак едно в съда нещата опират до колко ловък и изобретателен е адвоката ти.Не казвам ,че липсва опит за убийство-казвамче на прокурора ще е трудно да го докаже...Виж-с граждански иск и посредствен адвокат ще накара кикимората да плаща за нематериалните щети...
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Районната администрация ... няма правомощията да се намеси в съседския спор и препоръчва мирен изход от ситуацията..."Добре дошли в България! Общината не я бърка; МВР-то предпочита да регистрира, и то само ако го внесеш писмено, без гаранции; на 112 те разпитат поне половин час преди да се решат да уведомят когото и да е; джипито вика: не си за мене; а при светиня му обикновено се ходи за последно. А когато стане белята, всичките се разщъкват като за последно и демонстрират фалшив ентусиазъм.
41
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми правилно,някой питал ли я дали може да си пусне въжето през нейната тераса :)
40
3
 
28
 
! Отговори
до 43 преди 8 години
и в двата случая има наказание. Все едно, аз да се засилвам в насрещното движение за да плаша хората. Това са глупости. Имала ли нямала ли намерение. Ами ако е искала да го уплаши, ама въпреки това се скъса прорязаното въже? Това се нарича УМИШЛЕН ОПИТ ЗА УБИЙСТВО! Ако се докаже, тогава е УБИЙСТВО и то умишлено. Всичко друго е изкривяване на закона и логиката. Просто в тази държава трябва да се прилагат закони, както за баби, така и милионери!
39
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето сега четох, че панел от тераса е паднал върху детска площадка. Не оправдавам бабичката, но санирането в този си вид в България е смешно и неефективно. Лепенето на картон от алпинисти не може да укрепи разпадащите се сгради, да не говорим, че често пъти е толкова некачествено, че при първият по-сериозен дъжд/градушка се съсипва. А от естетическа гледна точка няма нужда дори от коментар...
38
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа съвсем изпростя
37
0
 
8
 
! Отговори
Ей преди 8 години
Сидни, къде си *** ...
36
2
 
6
 
! Отговори
Ano преди 8 години
До Анонимен 42 - не си мисли, че си остроумен, защото е очевидно какъв отчаят *** си, който си мисли, че е разнищил теорията за световната конспирация.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен (42)Така е, трябва да ти се отреже малко въже (по възможност с примка) и ***... Простотията не ходи по гората...
34
0
 
44
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Опита за убийство е криминално престъпление и третирането му е работа на държавата.Ама трудното ще е да се докаже ,че наистина е имала намерение да го среже,а не само да го уплашиНо пък работника веднага може да си вземе адвокат и да заведе гражданско дело за причинения стрес .
33
64
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. На какво основание променят фасадата на сградата без решение на общо събрание, без план и без разрешение от комисията за строителен надзор?2. На какво основание хора висят по въжета от покрива? В кой закон е записано, че можеш да висиш на въже от покрив и да извършваш строителни дейности? Има си го разписано - скелета и вишки.3. На какво основание непознати лица ще надничат в прозорците на бабата и ще пипат нейната собственност - маркуч на климатик?4. Трябва да се отреже поне 1 въже...
32
8
 
17
 
! Отговори
667 преди 8 години
Очаквам с нетърпение ултрасите на Ботев и Локо да организират протест срещу своеволията и беззаконията на наглата бабишкера и ортака й!
31
2
 
22
 
! Отговори
Съдията Д преди 8 години
Обвинявайте си старците, но нали за да се "погрижат" за тях, трябва някой да предяви искане. В нормалните държави, при опит за предумишлено убийство потърпевшият ОСЪЖДА извършителя и в най-честите случаи, обвиняемият влиза в затвора. Да, но тук знаем само да пишем в интернет под новинки, люпим семки и псуваме колко е зле всичко.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Папардаците масово избушонясват.
29
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изпращялата коминистическа дъртофела си е потенциално опасна. Утре може да играе някой *** в главата на дете понеже викало пред блока.
28
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Разбира се, че има изход от ситуацията, само че на никой не му се занимава. Отдавна знаем, че държава няма и всеки се оправя както може.