Натровените деца в Рибарица вече са 39

Районната прокуратура в Тетевен с проверка по случая
18 юни 2015 11:45,
16
Натровените деца в Рибарица вече са 39
Снимка: архив Булфото

Натровените деца в Рибарица се увиличиха и вече са 39, съобщи БТА.

Шест от децата са постъпили в болница със съмнение за хранително отравяне, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Цветолюба Генкова.

Още по темата
Те ще останат в здравното заведение още 2-3 дни.

Вчера /17 юни/ около 20.00 часа в ловешката болница са постъпили две момчета и две момичета, на по 10 години, а в тетевенската още две деца. Те били със стомашни оплаквания, повръщане и висока температура.

Общо летуващите деца в хотел "Арго" в Рибарица са били 39. Те са там от понеделник. Според д-р Генкова са консумирали както храната в ресторанта на хотела, така и внесени от местен сладкарски цех торти.

Тя допълни, че са взети проби от всички деца, възрастните и персонала, който е обслужвал ресторанта, както и от цеха. Взети са и проби от повърхности, от питейната вода и от тази в басейна. Резултатите ще станат готови утре.

От Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч съобщиха, че е направена проверка на място, взети са проби от храната, която децата са консумирали. Кухнята към ресторанта е затворена до изясняване на причините, довели до инцидента.

Началникът на инфекциозното отделение в ловешката болница д-р Румяна Нановска съобщи, че състоянието на децата е нормализирано. Прекарали са спокойно нощта и тази сутрин не са имали оплаквания от болки в корема, само едно продължава да е с висока температура. Родителите им вече са ги посетили в болницата.

Децата, настанени в тетевенската болница, също са се прибрали вкъщи. Д-р Нановска допълни, че пациентите са яли различна храна по различно време. Симптомите са се проявили също по различно време, но са едни и същи.

От Районната прокуратура в Тетевен са разпоредили проверка по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
мая преди 8 години
Прибързано се хвърлят обвинения към собственика и управата на хотела.Нека да довършат разследването си здравните организации и да се произнесат.Ако се докаже вината на хотела,тогава собственикът на бизнеса да понесе максимално наказание,което според мен трябва да е глоба със запомнящ се размер,както и да се затвори ресторантът за дълго време,за да се научат тези хора,че здравето на децата ни,а и нашето също са приоритет,когато равиваш подобен вид дейност!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неграмотни писачи в днес. Бг, не се пише увИличиха, а увЕличиха. Аман от неграмотници, които се вживяват и в ролята на журналисти. Да видим, дали ще ви дойде акъла да се коригирате
9
0
 
2
 
! Отговори
мммм преди 8 години
"...стомашни оплаквания, повръщане и висока температура." типичната за сезона рота-вирусна история." Също така и на хранително отравяне..............
8
12
 
6
 
! Отговори
ARE преди 8 години
И защо това е някаква новина. Това са отношения между частни лица. Да се съдят помежду си- родители- хотел- организатори и ако там вече нещо се закучи да стане новина... Изобщо журналята умрат да си завират гагата дето не им е работа.
7
8
 
6
 
! Отговори
П преди 8 години
Аман от журналистически раздувки! Ами , ако е някакъв летен вирус ,какво правим тогава?!Или, дай да разлаем кучетата ,пък после ще му мислим...Българска му работа...
6
0
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
До АнонименВсеки туристически обект си има управител и собственик. Не е като да няма виновни. Ако ще главната готвачка кака Пена да е като инстанция за последен контрол! Не ме интересува! В тази страна нещата трябва да се вкарат в ред!
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...стомашни оплаквания, повръщане и висока температура." типичната за сезона рота-вирусна история.
4
4
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
СЪД ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ЛАГЕРА!!! Родителите си поверяват децата, а някакви абсолютно безотговорни типове пробутват развалени продукти, защото знаят, че деца няма да се оплачат. Да сте чували за такива масови натравяния на чужденици? Защото знаят, че ще ги осъдят си платят дяволията многократно. Най-гадното е, когато злоупотребяваш с беззащитните!
3
1
 
15
 
! Отговори
майка преди 8 години
Откакто се създаде Агенцията по храните с проверяващи инспектори ветеринарни доктори,хранителните отравяния продължават с пълна пара,некачествените храни ни заливат отвсякъде,липсва контрол,липсват и обучени специалисти.Пълно безхаберие за здравето ни
2
3
 
12
 
! Отговори
Е - Ник преди 8 години
Казва се: "отровен", а не "натровен"!Произхожда от думата "отрова", а няма такава дума "натрова"! Поне един журналист трябва да го знае...
1
0
 
4
 
! Отговори
столичан преди 8 години
Ей тези детита, не се научиха да ги ручат нашенските побългарени храни ...