Спасителите – на сухо, остават сал с един буй

Забраниха със заповед свалките им на плажа в работно време
23 юни 2015 11:13,
17
Спасителите – на сухо, остават сал с един буй
Снимка: архив Булфото

Забраниха на спасителите да свалят мадами по плажа, съобщава "24 часа".

Писмена заповед на бургаския БЧК ограничава личните разговори на спасителите, което означава, че образът на гларуса остава в историята.

"Не сме наказателна рота, че да ограничаваме някого какво да говори, но не може един спасител да си бъбри половин час с жена на пясъка и в същото време да очакваме, че от негова страна ще има ефективен поглед върху ситуацията във водата", коментира специалистът по водно спасяване към БЧК - Бургас, Васил Загорчев. И допълни, че личните теми не били забранени, но в работно време разговорите трябвало да бъдат с мярка.

Ако инструкциите на БЧК се спазват стриктно от спасителите, изкусителките ще останат на сухо по плажовете в Слънчев бряг, Свети Влас, на Буджака в Созопол, Сарафово, Лозенец и на къмпингите "Веселие" и "Смокините", където БЧК има ангажимент да осигурява водните гардове.

"Задълженията ни са конкретизирани от наредба, основното - да наблюдаваме поверения ни район с постоянна готовност за спасителна акция", каза Васко, спасител в Слънчев бряг, пред Нова тв.

Васко, Вальо и Иван, всичките спасители, коментираха летния сезон. Разказват, че често им се налага да обясняват на плажуващите защо не трябва да влизат във водата и защо дете до 10 години винаги трябва да ходи на плаж с придружител. 

"Понякога стават агресивни, в редки случаи налитат и на бой на посетителите и на спасителите. Спасителите сме звено, което работи в екип, и няма как да се стигне до нещо по-куриозно. Имаме на разположение и някои охранители. При по-сериозни ситуации викаме и полиция", разказа Вальо.

"Спасителите винаги овладяват ситуацията", похвали се на свой ред и Васко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нещо за спането в работно време? То ако не говорят с мадам(и), къртят под вишката. Единственото изключение е ако са сменили цвета на флагчето (с или без нужда) и включват на духова музика...
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Два кръгли сала с един гол буй по средата.**
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ква кръгли сала с един гол буй по средата.
5
3
 
14
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
"Забраниха на спасителите да свалят мадами по плажа". Е като я гледам една такава, самотна ***, изпънала се на плажа и чакаща поредния който да я опъне... и със закон ще ми ги забраняват. Ми да ходят те да си седят цял ден на плажа. Аз напускам.
4
1
 
9
 
! Отговори
! преди 8 години
Че кой ще стои там, смешни заплати, ако няма и мадами само някой луд ще кибичи. Логично, лудия няма да може да свърши никаква работа, ако се наложи, така че по-добре направо да няма спасители, да сложат табели, че плажа е неохраняем.
3
0
 
15
 
! Отговори
мда преди 8 години
Много правилни разпореждания. Истиснки се надявам да не е поредната "врата в полето", която да се заобикаля. След работното време предполагам че доста пъти щье им с е"отвори парашута", но по врмее на работа нека бъдат хората които спасяват и другите им се възхищават за това...
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами на една фирма са и 2-та сайта, та нищо чудно едни и същи хора да пускат статиите.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опитвате се да конкурирате гол.бг по добри заглавия, но сте много далеч от тяхната висша класа.