Ромите в Гърмен искат отлагане на бутането на къщите им

Български граждани сме, не толерирайте бежанците, зоват те
Обновена: 29 юни 2015 10:39 | 29 юни 2015 10:37,
102
Ромите в Гърмен искат отлагане на бутането на къщите им
Снимка: архив Булфото

Ромите в от кв. "Кремиковци" в Гърмен искат отлагане с 2 или 3 месеца на събарянето на незаконните постройки, предаде агенция "Фокус". Те са подготвили подписка, която ще бъде изпратена до Министерския съвет и Народното събрание.

По думите на председателя на Инициативния комитет от кв. "Кремиковци" трябва да се вземе под внимание тази подписка, тъй като те са български граждани със своите права, а не трябва да се толерират придошлите бежанци в България.

За днес е определено да бъдат съборени 4 от постройките в кв. "Кремиковци". В четирите постройки има около 15 деца, които ги обитават. Към този час са излезли всички жители на махалата в очакване на булдозерите, които ще започнат събарянето.

Ромите заявиха, че няма да допуснат къщите им да бъдат разрушени, но ако се стигне до там лично ще ги запалят. Те призовават кмета на община Гърмен Минка Капитанова при евентуално събаряне на постройките им да бъдат настанени някъде. Ромите заявиха, че няма къде да отидат и не разполагат с финансови средства.

Към този момент е спокойна обстановката в махалата. Коли на жандармерията са разположени на входа и изхода на махалата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
обикновена българка преди 8 години
Аз работя и в почивните дни, за да си позволя прилични доходи и да си плащам наема, а за отглеждане на дете тепърва ще събираме пари с мъжа ми. Но не нарушавам законите и не искам от държавата да ме издържа. Защо аз трябва да издържам тези хора и многобройното им потомство?
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е толкова важно да се съборят 4 къщи. По-важно е да се спре детската раждаемост в това число (да не се изплащат детски на лица под 18 години). Нооо за голямо съжаление от ГЕРБ не издържаха този "изпит" и гласуваха-въздържал се.
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да ги настанят в депутатските жилища!
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а къде са живели преди да построят незаконнато си колиба? да се върнат там, какво ни баламосвате, белким изпитаме съжаление и им опростим! не става! закона е за всички!
54
0
 
5
 
! Отговори
sid преди 8 години
Предлагам в момента в който тръгнат багерите към гето да тръгнат и багери към незаконните палати и дворци на нашите най-големи крадци ,измамници,лъжци/да не забравяме и политици защото те са държанките на олигарсите/И да видим ще имали съборени такива.Най-лесно се събарят колибите от4 пръчки на .Утре същите тези ще дойдат и в София,ще се домогнат до вашите палати.Тогава трябва да ги оставим да безчинстват ида не ги спираме,защото когато има правосъдие трябва е за всички
53
2
 
10
 
! Отговори
МУСА преди 8 години
НА ВСИЧКИ РОМИ КЪДЕТО И ДА ЖИВЕЯТ , ЩОМ СА НЕЗАКОННИ КЪЩИТЕ ИМ ДА СЕ СЪБАРЯТ,АКО ПЪК СА ПО-ХУБАВИ ТО ТЕ СА ПОСТРОЕНИ С НЕЗАКОННИ ,,ДОХОДИ,, ПИСНА НИ ОТ ТЕЗИ ХРАНТУТНИЦИ
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На сайта на тв 7 има кадри на багери, жандармерия, срутена сабуретина и истерични изблици...А на сайта на бтв има интетвю с Многодетен татко, който казва, че " не сме свикнати така" ( да работят и плащат наем)...
51
0
 
15
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
Ха-ха-ха! Типични номера - през есента ще рИвАт,че иде зима! Но са си прави - ***-те,които редовно се явяват на "избори" са им гарантирали и кражбите,и убийствата,и залумите и терора с шум ,"музика" и *ли на властови позиции. Прав е Кулеков,че РАЗЛИКА МЕЖДУ И ВЛАСТОПРИТЕЖАТЕЛИ НЯМА - НИТО КАТО ОБРАЗОВАНИЕ,НИТО КАТО ДЪРЖАНИЕ,НИТО КАТО РЕЗУЛТАТИ ОТ ТОВА,КОЕТО ВЪРШАТ!
50
0
 
19
 
! Отговори
вашата м..... преди 8 години
Сетихте се,че сте български граждани,гиди маймуни крадливи!
49
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом са български граждани трябва да спазват българските закони и да забравят техните аборигенски навици. Да забравят деца да раждат деца.
48
0
 
15
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
с два-три месеца? през есента???
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тук наистина трябва да се намеси Отдел Закрила на детето. Тая "къща" с *** стени и алуминиева дограма, дето има само един диван и една спалня, КАК ПОБИРА 1 ЖЕНА И 3 ДЕЦА!?!? НЕ Е редно и не е хуманно децата да живеят така. Отнемане на родителските права и надтаняване по домовете.
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пищяха, реваха, ама са почнали сами да събарят къщите. Принудителното събаряне би им излезнало между 500 и 2000 лв. Я, как бързо си събраха багажа и са съборили сами 2 от къщите!!!
45
0
 
23
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
въпрос за четвърто отделение. с какво общината е длъжна на ***, че да трябва да ги компенсира. данъци, ток, вода и билет не плащат, следователно не участват в изграждане и поддържане на обществото. напротив, изплаща им помощи на незаконни адреси. извод, общината извършва незаконосъобразна дейност и следва фадромите да посетят и общинската сграда и тунеядците на народна пара
44
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетиха се, че са граждани, ама щото сега им изнася. А за гражданските им задължения никакви ги няма, ***.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече са. 300 000 ги изкара преброяването, но имаше едни други 800 000, които не са отговорили на въпроса за етноса, който не беше задължителен. Те какви мислите, че са? И това беше преди 5 години. Оттогава един Господ знае колко още са се наплодили... Ромите са около 1,5 млн. вече, да не говорим, че при първолаците 50% не са с майчин език български.
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
54 Впрочем на Саркози нещо му възразиха от тези правозащитни организации, като натири нашите роми към България но францето им се изсмя презрително само.
41
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да питат Саркози как за 24 часа им събра партакешите и изчисти цели катуни и гета ...само че там няма хъката -мъката ,няма и не важат хелзенски комитети и пр. *** недоразумения ,а тук са свикнали да дерибействат и останалите да се съобразяват с техните безобразия .
40
0
 
29
 
! Отговори
Друга истина преди 8 години
Знаете ли защо се крие информацията колко е реалния брой на ромите в България. А сега не се учудвайте на числото което следва - 950000. При 950000, това означава над 600000 избиратели. За сравнение ДПС обикновено получава между 350000 и 390000 гласа. Сега прояснява ли ви се, защо се толерира по всякакъв начин.
39
3
 
1
 
! Отговори
Болен преди 8 години
Този е типичен Волен Сидеров :)