Напрежение заради Куршум Джамия в Карлово днес

Забраненият мюсюлмански митинг е днес от 11:00 часа
30 юни 2015 08:17, Александър Попов
137
Напрежение заради Куршум Джамия в Карлово днес
Кметът забрани митингът днес. Снимка: Булфото, архив

Ще се създаде ли днес напрежение в Карлово? Това е въпросът, който вълнува местните жители.

За днес от 11:00 часа е насрочен митинг на мюсюлмани, като според организаторите той ще бъде мирен и на него ще присъстват над 500 души от цялата страна. За него бе получено в общината уведомление от районното мюфтийство в Пловдив.

Протестиращите ще настояват джамията и други подобни храмове в страната, които в момента са обект на съдебни дела, да бъдат върнати на мюсюлманите.

Кметът на града Емил Кабаиванов обаче забрани митинга. Неговият мотив е, че ще се създаде напрежение и ще се разруши социалния мир в града. По думите му хората в Карлово живеят в разбирателство и нямат нужда от провокации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
26
 
! Отговори
Християнин преди 8 години
БРАВО на кмета, нали има решение на съда, че това са си български имоти, за какво ще ми протестират? Против решението на съда ли? Правилни казва - това си е чиста провокация от страна на дпс, начин за стздаване на напрежение и опит да си втвърдят електората. Навсякъде трябва да е така и да не се поддават кметовете на такива демагогски действия.
22
1
 
14
 
! Отговори
бг преди 8 години
Бг турчин е прав,муслемите ги е много страх некой от тех да не приеме Християнството.
21
4
 
29
 
! Отговори
бг преди 8 години
Всички сатанински джамии,построени върху християнски църкви,трябва да се разрушат.
20
2
 
13
 
! Отговори
az преди 8 години
евала кмет !
19
1
 
16
 
! Отговори
До 77 преди 8 години
Трудно се посяга на брат.Ти си мюсулманин и се мислиш за турчин, но бг турчина го каза много точно.Когато са си тръгвали османлиите, са оставили само помохамеданчени българи в България. Това го пише в ТЯХНИТЕ документи. Айде със здраве.
18
3
 
26
 
! Отговори
1 преди 8 години
За съжаление огромната заплаха на исляма е надвиснала над България. Трябва всеки да се образова по темата и да е наясно, че ислямистите имат една едничка цел:завладяване на целият свят и налагане на шерията. Разбира се тази цел е неосъществима, но в опитите си да я постигнат ислямистите карат много хора да страдат.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Калово мохамеданите ги е страх, че за пореден път от "техните " некрополи ще изкочат християнските кръстове. Това им е проблемът.
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво означава "забраненият митинг ще се проведе"?! Тук къде е ролята на полицията, на властите? Да арестуват всеки един, който се включи, след като е забранен....
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не пишете една статия за джамията в Кърджали, която се строй в момента. И малкото българи които са останали ще избягат от воя й.
14
3
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Ismail ti si sechen nali taka?No i ti ne znaesh zashto?Otgovori zashto Mohamed e vzel za jena 12 godishno dete?!!??
13
1
 
20
 
! Отговори
Случайно минаващ преди 8 години
Никакво напрежение няма! Професията "медиен манипулатор" все-още работи,но със затихващи функции и все по-малко хора се връзват на заглавия започващи със "Шок","Напрежение","Трагедия" и др. подобни...Търсете си свястна работа ***-балъците свършиха и гладни ще останете...
12
1
 
8
 
! Отговори
сздф преди 8 години
Политиците мътят водата!Ние от турско време живеем мирно с мирните мислюмани,но има продажници и черни души и от христиените и от мисюлманите,които за шепа банкноти биха прдали и най-драгото си.Като гледам цинизма на доста от пишещите ,черните души са ни в повече,а парите на политиците не стигат за всеки човек без достойнство!
11
2
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Ismail efendi,zapoznat li si s jivota na Moha na med?1 jena 20 g po-golyama Hatidje-turgovka na platove i parfyumi.2 jena e bila na 12g DETE!!TI BI LI IMAL 12 GODISHNA SUPRUGA??KAK KAZVAT NA TAKUV CHOVEK??UMRYAL E OT EPILEPSIYA.ZNAESH LI KAKVO ZNACHI TOVA???!!!Ismaile hich te nyama ot asfalta nagore.Uma ti e kato na aspirin chertichkata i si tolkova umen che i v toaletna da te zaklyuchat vse shte namerish kakvo da yadesh.
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако перифразираме "Оркестър без име":Митинги на нео-нацисти и скинари може, а на турци не може.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имате невероятен късмет, че бай Тошо рано сдаде власта. Иначе сега още щяха да ви "обиждат" някъде.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Карлов не живеят мюсюлмани,с какво право ще искат в чисто български град да вие ходжа. Наближават изборите и дпс се активизира.А на бас,че след изборите ако ще и свинарник да я направят тази джамия никой няма да протестира.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България преди всичко за българите. На който не му харесва, куфарчетата и да ходи си проявява капризите другаде. Неблагодарно семе.
6
5
 
7
 
! Отговори
BG преди 8 години
Нали българските мохамедани все твърдят че били "верни" на България - чудесно ! Всеки може да провери в Youtube че главния мюфтия на руските мюсюлмани, винаги и навсякъде твърди че т.нар "татари" са си БЪЛГАРИ ! И страшно се гордеят с това ! Добре - нека българското мюфтийство да мине към руското, да прекръстим джамиите на "***" (както е в Татарстан) и нека българските мохамедани да ходят на поклонение във гр. Велики Болгар !Заклевам се че думица няма да кажа срещу мюсюлманите в България !
5
8
 
8
 
! Отговори
BG преди 8 години
До Исмаил, виж сега нека те светна малко по история - исляма наистина е българска религия щото българите всъщност са втората нация след арабите които приемат исляма за официална религия през 922 г в днешен Татарстан (Волжка България). А град Велики Болгар се счита за втория по святост за мюсюлманите след Мека ! САМО ЧЕ - вие не се водите "мюсюлмани" а се водите турци ! Нямам нищо против исляма но имам против турските знамена в джамиите ! Добре, прекръщаваме джамията на "***" и няма проблеми
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сложете им една свинска глава и няма нужда от забрани и охрани -сами ще избягат.