Роми от Гърмен спаха под открито небе, децата също

Кметицата я било страх да отиде в квартала
30 юни 2015 09:30, Александър Попов
128
Роми от Гърмен спаха под открито небе, децата също
Снимка: Булфото

Вчера започна бутането на незаконни къщи в ромския квартал в Гърмен, като багерите сринаха четири от тях.

Хората, които останаха без покрив са спали под открито небе в импровизирана палатка и запален огън.

"Валя дъжд, измръзнахме през нощта. Нямаме пари дори за мляко", каза една от останалите без къща.

Кметът Минка Капитанова пък отказа да отиде на място, защото се страхувала от негативните настроения срещу нея в махалата. Тя била готова да отговаря на всякакви въпроси, но от кабинета си, съобщи Нова тв.

"Кметицата да не се страхува и да дойде при нас да види какво се случва. Да се вземат мерки, а и цяла България да види, че ние не сме лоши хора", призова друг мъж.

"Тя тука е "скакала" хоро на изборите, а сега не ни познава. Защо се крие? Тя трябва да бъде всеки ден тук, да ни настани и да ни помага", смята майка, която също е спала с децата си под открито небе.

В същото време две от ромките категорично заявиха, че където те спят там ще бъдат и децата им. "Ние много си обичаме децата, и дума да не става да спят някъде другаде", категорични бяха те.

Уверението на социалните, че през следващите два дни те ще бъдат настанени пред роднини не се осъществиха.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
4
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Много важно!!!
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ли и капка съжаление не изпитвам към тия
80
2
 
25
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Спането на открито им е културна особеност като ранните сватби и ранното раждане и няма повод да им бъде ограничавано.
79
4
 
18
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Само една градушка е трябвало да падне с големина на диня :)
78
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РомТц, изобщо не са 35 лева, а минимум 65 лева и за възрастен, и за , отделно куп други помощи- майчински, енергийни, еднократни, инвалиднита една такава фамилия взима над хиляда лева на месец социал.Те от какво са толкова дебели всичките, имат пари да пият и пушат?
77
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли го това гето в градоустройствения план? Разрешително за строеж има ли? Поне земята тяхна ли е? НЕ? Да се бута и толкова - такива са законите. Или за едни важат, а за други - не?
76
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз друго си мисля. От къде са дошли първоначално? Нали от някъде са дошли? Едва ли са се изтупали всичкото ром за 2 дни на диво строителство като мравки. Това е бил един доста бавен процес. И кой *** изобщо е позволил да съществува това гето? Значи се говори за престъпна небрежност от страна на местната власт, продължила с години. Кой е отговорен?
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смееех...смех...смех...
74
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тя трябва да бъде всеки ден тук, да ни настани и да ни помага", смята майка, която също е спала с децата си под открито небе."Мъжете ви инвалиди ли са, че цялата тумба чакате наготово помощ?
73
23
 
6
 
! Отговори
Ром преди 8 години
До 84За 35 лева на месец ли завиждаш? Ела ще ти дам 35 и 20 ст. та да спреш да тролиш.
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарят турчин ахмед башев ги насади на пачи яйца. Разреши им да си построят бараки защото това не са къщи само и само да гласуват за него и да го издигнат за кмет на гърмен. И понеже простотията не ходи по гората а е при хората тези гласуваха а сега за благодарност другарят башев го няма никакъв. А тези прости хорица викат бойко тиквата на помощ!!! Алооооо другарите роми да не би да си мислите че тиквата като е от боята ви ще ви помогне? Другарят тиква нито ви вижда нито ви чува
71
4
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
do koko;NIE moje da sme doshli ot Mongolia,no sme prieli hristiianski cennosti,a ti si ostanal prost,div anadolec
70
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера сутринта нали даваха една индийка, която щяха да й събарят къщата коптор 5/5 метра- на 37 години, имала 5 деца и 6 внуци, всичките живееха във въпросния коптор.Айде сметнете колко помощи получава за всичките чавета доста повече от средната заплата, и никой нищо не работи.не трябва ли в такъв случай социалните да им вземат децата?Индийците правят деца само за да взимат помощи, за нищо друго, после ги оставят да живеят по-зле и от животни.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA SA MISLELI KOGATO SA STROELI NEZAKONNI KACHTI. BULGARITE ZA EDIN BALKON ILI GARAG PLACHTA ZA SKICI I ARHITEKTI I ODOBRENIE OT OBCHTINATA,A ROMITE STROIAT BEZ DA VADEIAT NEKAKVI DOKUMENTI .POVECETO NEZAKONNI KACHTI BEHA S PVC DOGRAMA I OTGORE SATELIT. ZAKONA E ZA VSICKI DA SE SPAZVA. I DA NE GOVORIAT ZA VOINA. SAMO ZA TEZI DUMI TREBVA DA SA V ARESTA.
68
2
 
7
 
! Отговори
гербером преди 8 години
Бойко , Бойко , Бойкоооо .........
67
0
 
8
 
! Отговори
Тони преди 8 години
Хайде малко да се посмеем: Българска следа в премиерния пети сезон на "Хавай 5-0" по Нова: "...Лейтенант Стив Макгарет и неговият екип се изправят пред трудната задача да заловят легендарният български гангстер Роман". БЕЗ КОМЕНТАР. :)
66
2
 
33
 
! Отговори
ICo преди 8 години
"Ние много си обичаме децата," Как така ги обичате бе, заради вас живеят така тея деца. Очевидно не можете да ги гледате, за какво създавате още? Обричате ги на мъки, най-големите съдисти и не хуманисти са такъв вид хора, а разчитат на разбиране и съпричастност...
65
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интегрирането на ромите не става само с пари. Те трябва да се научат да спазват законите, защото живеят в държава, а не в племенно-общинен строй. Като са им бутнали кочините, да излязат на квартира или да си закупят земя в регулация и по установения ред да строят, а не да чакат от държавата наготово. Кметицата като я е страх да спазва законите да подава оставка.
64
0
 
20
 
! Отговори
миро преди 8 години
голям балък съм явно, че си плащам квартира, като доста хора без жилище
63
0
 
16
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Тука се заражда една неправилна дискусия. Намесват се политици, крадци и митничари. ВСИЧКИ трябва да спазват законите! Без изключение. Не може една част от населението да спазва закона и да плаща, а друга част (независимо как се казва) да се измъква всячески. Ако една група хора с по-тъмна кожа искат да бъдат приемани за пълноценна част от населението, то трябва да се учат, да работят и да дават своя принос към държавата. Докато живеят на гърба на другите е нормално да не са обичани.