Гърменските роми категорични: Няма да се махнем!

Планът на държавата няма да успее, категорични са те
16 юли 2015 18:00,
192
Гърменските роми категорични: Няма да се махнем!
Снимка: архив Булфото

Ромите в Гърмен са категорични, че няма да напуснат махалата. Не искат общината да им търси и намира алтернативни жилища, защото няма да изоставят бараките си в квартал "Кремиковци", отсече днес ромският лидер Юлиян Герасимов.

"Искаме да сме си накуп, а не да ни разселват по селата, да ни разделят. Няма да мръднем от махалата, не щем други жилища", категоричен бе той.

Още по темата

Според него планът на държава и община за извеждане на обитателите на 124-те незаконни постройки няма шанс да се осъществи. Местните жители се чудят защо никой не се е допитал и до тяхното мнение.

"Как може някой да решава нещо за друг и да не потърси мнението му", споделят роми. Те са убедени, че няма как да се намерят домове на 750 души, тъй като в целия регион няма и една свободна къща, в която може да се настанят роми.

Жителите на гетото заподозряха и конспирация с изселването им в други населени места на община Гърмен.

"Махалата ни се намира на хубаво място, на път за архитектурните резервати Ковачевица и Лещен. Вероятно има апетити към терена. Напуснем ли веднъж домовете си, друг ще сложи ръка върху тях", казват те, цитирани от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
29
 
! Отговори
До 60 преди 8 години
Защо ще се ограничаваме само с постройки в нечии чужди парцели. Доган отива на почивка за седмица, влизаме в сараите му, казваме че сме роми, ако някой много пита сме от Гърмен и ги обявяваме за наша собственост. Така де, като няма да се спазват законите, ще си живеем къде сметнем за добре.
45
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като разни лявокитковски организации са против прилагането на законите в България, тоест премахване на бараките на по-голямата част от ромите в Гърмен, аз предлагам ние да си построим бакари пред Арфеловата кула, Бъкингамския дворец и Бранденбургската врата. Ако някой посмее да ни заплаши с премахване на съответните бараки, ще се позовем на гърменския прецедент.
44
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Излиза че тези хора трябва да си живуркат извън закона, защото обратното е расизъм. Какво има да се обсъжда не разбрах? Все едно утре да си заградя един парцел от 2 декара в Драгалевци, да си построя барака и да кажа, че това си е мое! Тези хора са се самонастанали на парцели които не са техни, оставете това че браките им са незаконни, те смята чужда собственост за тяхна! Това е недопустимо в една законова държава!
43
0
 
25
 
! Отговори
зимнина преди 8 години
Държавата пак бездействала... Незаконни строежи пак ни изненадват...Всяко населено място, където се доставя 2 пъти повече, отколкото се плаща, има незаконна махала... поне една!Поне едно незаконно сечище в близост.Преди 20 години не им пукаше за "тефтерите" - документи а самоличност!Сега няма празно...До кога държавата ще изостава от събитията?До кога ще похъркват блажно?Останал ми е само един въпрос:КАКВО ТРЯБВА ДА СТАНЕ, ЗА ДА СЕ СТАНЕ?
42
0
 
18
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Плевела който е плевел на всички живущи на тази територия и непрекъснато каканиже за едни ценности няма ли да отрони някоя дума и за законите или поне да каже за кои от нас трябва да ги спазваме и кои могат да правят каквото си поискат.
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е ромите са по-големи от държавата.
40
0
 
20
 
! Отговори
гледна точка преди 8 години
хахах "плановете на държавата" ?!!?Плановете на държавата се наричат закони, мили роми, и не са специално скроени да ви пречат, а да гарантират функциониращо общество. Добри или лоши трябва да се спазват от всички, а не само от нас, а с вас да се "допитват", дали не ви пречат с нещо случайно.
39
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идва ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!!!Или те или НИЕ?!
38
0
 
13
 
! Отговори
s преди 8 години
Откакто "батковците" сложиха *** за премиер, започна и толерирането на ***.Скоро вместо България, ще трябвада се прекръстим на Патладжания.
37
0
 
11
 
! Отговори
аз съм българче преди 8 години
Да обявим гетата за културно-исторически обекти, като джамиите, тогава ще трябва да си плащат за влизането и престоя в тях.
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО ЛИ ПО ВРЕМЕТО НА ТАТО НЯМАШЕ ПРОБЛЕМИ С РОМИТЕ? ЗА ПО МЛАДИТЕ ЩЕ КАЖА ЧЕ ТОГАВА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ БЕШЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ВСИЧКИ. НИКОЙ НЕ ДЕЛЕШЕ ХОРАТА НА ТУРЦИ РОМИ И БЪЛГАРИ. РАБОТА ИМАШЕ ЗА ВСИЧКИ И ВСЕКИ СИ ИЗКАРВАШЕ ХЛЯБА С ТРУД.СЛЕД КАТО ОНОВА КАФЯВОТО ОТ ДРАГАЛЕВЦИ ПРОДАДЕ НА БЕЗЦЕНИЦА И УНИЩОЖИ ЗАВОДИТЕ И ФАБРИКИТЕ ЗАПОЧНА МИЗЕРИЯТА НА ХОРАТА. А НАРОДА ГЛЕДАШЕ И ТЪПЕЕШЕ КАТО СИ МИСЛЕШЕ ЧЕ ТАКА ЩЕ ЗАЖИВЕЕ КАТО В ПРИКАЗКИТЕ. ДА! ОБАЧЕ НЕ НАРОДА А МУТРИТЕ ЗАЖИВЯХА КАТО В ПРИКАЗКИТЕ.
35
0
 
5
 
! Отговори
+++ преди 8 години
* си тия са архитектурна забележителност тогава:)
34
2
 
28
 
! Отговори
Pinochet преди 8 години
Всичко е много просто. Връщат се там от където са дошли преди да направят бараките.А в краен случай да хващат пътя за Брюксел.........
33
0
 
25
 
! Отговори
s преди 8 години
Пък мен никой не ме е питал искам ли България да влиза в ЕС, а от мое име политици говорят, че съм искал.А Вас някой питал ли Ви е?
32
0
 
34
 
! Отговори
аз съм българче преди 8 години
Тоя пушещ комин ми дава идея как можем да се справим с проблема.
31
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпроса е не дали може да се намерят домове на всички , а защо се занимаваме с това къде те ще живеят?Мен ако ме изгонят от квартирата да не би някой да седне да мисли къде да ме настани?Махайте ги от там и поетапно всички незаконни постройки да се бутнат
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва ли да имат граждански права, ако не желаят да се съобразяват с държавата?
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те никога нищо не са дали за България и само искат ли искат. Дж.Ф.Кенеди беше казал, преди да искаш от Америка кажи какво си дал на Америка. Трябва да сме луди да ги жалим!! Те като не искат как да ги накараме?
28
0
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
То се знаеше предварително, че ще си останатКато не им харесва на българите в селото, да го напускат!Вече 2 милиона се пръснаха по света, остават повече от още 2 милиона.За 10 години територията ще бъде освободена в значителни размери и проблемът ще бъде решен.То затова са тези комитети, не са се пръкнали случайно и съвсем неслучайно се намесват в държавата ни и то така, че да прогонват българите.
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"чивека" каза:"Как може някой да решава нещо за друг и да не потърси мнението му"А кат' реши да строиш на ЧУЖДА земя, потърси ли мнението на собственика?