Достъпът до Силистар трябва да се освободи

МОСВ ще глобява фирма с 10 000 лв.
Обновена: 20 юли 2015 19:13 | 20 юли 2015 19:13, Александър Попов
8
Достъпът до Силистар трябва да се освободи
Снимка: Булфото, архив

Община Царево трябва да си влезе в правомощията и да освободи пътя до плажа Силистар, съобщиха от Министерството на околната среда.

РИОСВ-Бургас е изготвила предписание до кмета за предприемане на мерки за осигуряване на достъп през общинските полски пътища.

Още по темата

Миналата седмица експерти на регионалната екоинспекция са били на проверка на плажа и са установили, че ползвателят на частни земеделски земи - фирма "Зона Х" ЕООД, няма изискуемото по закон съгласуване с РИОСВ-Бургас. Имотите са разположени на територията на Природен парк "Странджа" и за извършването на всякакви дейности е необходимо съгласуване с РИОСВ.

Незабавно до "Зона Х" ЕООД е била изпратена покана за съставяне на акт. Предстои и налагане на глоба в размер на 10 000 лева.

При проверката е установено, че от "Зона Х" ЕООД са представили в община Царево договор със собствениците на имоти за ползването на терените им. Съгласно договора наемателят ползва имотите за период 1 юни - 30 септември 2015 г. и се задължава да ги експлоатира по предназначение като ги облагороди и огради с временни заграждения, и обособи пътеки за лесно и удобно преминаване на хора и автомобили. Общината има ангажимент да упражнява контрол върху всички дейности, които касаят достъпа до плажа и общинските терени.

РИОСВ е подготвила и принудителна административна мярка на фирмата за спиране на дейността за обособяване на зона за временен престой на автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: МОСВСилистар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още по-интересно е кога имотът е станал частен? НЯКОЛКО ВЪПРОСА ДО СПЯЩИТЕ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ:1. С какви документи и кога е придобита земята зад плажа на Силистар, след като там е било винаги Странджа и всичко наоколо военна зона със силно ограничен достъп, а сега природо-защитена зона?а) С Натурален акт от времето на соца или царство България.б) След "свидетелски" показания, че са пасли там овцете си.в) По някакъв друг "законен" начин.Хайде др. "Демократи", дайте най-сетне отговор!
5
0
 
12
 
! Отговори
Димитров преди 8 години
Преди около десетина дена ходих до мястото. Бше към 17 часа, но това не попречи на някакво момче да ми вземе 5 лева, че влизам. Майната му на т.нар. такса, въпросът е в това, че там работят 2 дизелови агрегата и всичко е ... осрано. По нищо мястото не прилича на оня девствен плаж отпреди десетина, че и повече години. Имаше поне 100 автомобила а рекичката мяза на Перловската река в София, че даже и тя е по - чиста. Искренно съжалих някакви дечица, които си изпуснаха топката в "реката" !
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как са реституирани тези земи - това си мириши а фалшименто
3
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
за три месеца какво ще правят със земеделските земи нищо номерът го видяхмеда взимат 10 лв вход за кола до плажа защо все в българия са тези простотии
2
0
 
23
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
ПАРИТЕ ГИ СЪБИРАТ ЗА ДАНЧО МЕНТАТА ,ЗАЩОТО ТЕЗИ ЗЕМИ ЗА НА ПОТУРЧЕНИЯТ ФЕС !!
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е на данчо ментата който мърсува от много години с подставени лица в този край да му се потърси сметка!