Хитри роми мамят шофьори, правят се на турски туристи

Полицията признава за бум на измами на пътя в летните месеци
23 юли 2015 07:00, Красимир Ангелов
90
Хитри роми мамят шофьори, правят се на турски туристи
Снимка: Булфото

Хитри роми намериха нов начин за измама, като се обличат като турски туристи и гастарбайтери, за да обират наивни шофьори. Измамниците се движат на големи групи край пътя и махат за помощ на всяка минала кола. Когато някой шофьор се трогне и спре до тях, един баламосва шофьора, а останалите разкостват колата му, съобщава за схемата “Монитор”, като се позовава на информация от МВР.

От изданието посочват, че последната такава група е установена да „заработва” на главния път от София за Варна край ловешкото село Брестница. Измамниците избират място, което е точно след завой, за да не се забелязват отдалеч и да не будят подозрение. Апашите разчитат на изненадата на шофьорите, пред които изведнъж се появяват добре облечени хора, приличащи на гастарбайтери или на туристи. Последните започват да ръкомахат притеснено с молба към шофьора да спре.

Веднага щом наивният водач клъвне и спре да окаже помощ, на стъклото на шофьорската врата застава един от групата и започва да пита за някаква посока, а след това често моли и за дребна сума български пари. Шанс шофьорът на откаже почти няма, защото пред колата му застават останалите от групата и на практика му пречат да потегли. В крайна сметка, щом шофьорът се съгласи да даде пари, измамниците го оставят да си тръгне. Има и случаи обаче на отваряне на задните врати на колата и кражба на различни вещи. Шофьорът обаче обикновено разбира, че нещо му липсва, едва когато стигне до крайната точка на своето пътуване.

От полицията потвърдиха пред вестника, че получават сигнали за подобни групи, но веднага щом се появи полицейския патрул, групата за измами се изпарява. От МВР съветват всички шофьори да избягват ненужното спиране на пътя, особено когато там има големи групи хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: шофьорипътищаизмама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше в Сърбия или някоя друга държава това, досега да се е събрала една ловна дружинка и хитрите роми да са изчезнали безследно, закопани в някоя гора. Да видим дали братчедите им ще посмеят тогава да крадат. Кога ли на народът ще му писне и ще ги озапти. На политици, армия и полицаи явно не може да се разчита...
42
0
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 8 години
И какво излиза. Всички са хитри. Само ние сме най-простите на света и всеки може да ни излъже.
41
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Смешно.Полицаите ни съветват как да се справяме с престъпността?????
40
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 8 години
До П. ПетровСъжалявам г-н Петров, но за подобна акция щетрябва да изчакате поне докато минат изборите, защото твърдият електорат е под защита знаете... А дори и да минат... Пак се съмнявам че ще им се случи нещо подобно. За съжаление очевидно това е истината, а на тези които това нени харесва... Ето го терминал2.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да дойдат мене да пробват дали ше им излезе късмета ...
38
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво си изхранваме това МВР се питам? Кой знае от кога "пържат" добри хора спрели да помогнат?
37
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слаба държава, богати и недосегаеми индианци. Бедни, ограбени и унижени българи!! До кога, дрогарю Буда???????
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя който е сложил това заглавие, е слабо интелигентен индивид!
35
1
 
18
 
! Отговори
Изпарител преди 8 години
Как па така групата се изпарява изведнъж бе без да ги види полицията .... как па аз не ограбим нещо и не се изпара пред куките резко ахахах ееей тая полициика смешна наща за нищо не става .. ЗА НИЩОО само да джоби за лични карти и полвин миглиграм трева
34
0
 
36
 
! Отговори
П. Петров преди 8 години
Да попитам, ченгетата прости ли са или ги мързи да им спретнат една операция с цивилни коли, скрити камери и маркирани вещи в колата ? Лаптоп, таблет чанта с пари ще са достатъчни за да приберат цялата група и да ги съдят по бързата процедура.Министърът да нареди и ако до седмица проблемът не е решен, всички отговорни да бъдат уволнени поради некадърност!
33
0
 
23
 
! Отговори
Радослав преди 8 години
Моментът в който големите мутренски джипове ще намерят приложение :D
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бих искал такава група да ми се появи и аз да съм с бронетранспортьор.
31
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама какво е това заглавие?! "ХИТРИ" ли са тия РИМЛЯНИ или са престъпници? Така написано, то е направо симпатично- милите, находчиви хорица, гледай само как си изкарват хляба- не с ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, а с ХИТРОСТ!
30
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за какво им е на брат'чедите да се правят на комшиите. Та то между тях разлика няма.
29
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те това могат МВР- да съветват, щото ги мързи да гледат. Помръдват само за палка-хранилка. Случаите били зачестили, ама те не хванали никого. Ами има си начини- да отидат няколко цивилни полицаи например, нали били много- все един-двама ще хванат.
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така правеха през 80-те румънците.
27
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересна работа. Значи,група хора, занимаващи се с обири и измами, по пътища и магистрали, не се нарича "банда обирджии ", която да бъде натикана в затвора, а се нарича "хитри роми " и всички им се радват колко са находчиви. Бем ти и ***,бем ти и Държавата, бем ти и милицията.
26
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са онези момчета от Борисоава, които нападнаха дядото с внучетата? Защо не се организират и да посетят въпросното място или е по-лесно да се правиш на мъж пред 11 годишно дете и дядо му?
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре може и Депутат от някоя Партия да изиграят примерно на Слънчев Бряг да завлекът туристи
24
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не са били Османците сега Министър на България щеше да е 100% Ром