245 лв. от Варна до Златните – бакшишите дерат по две кожи

Германски репортер за "Билд": От цените ти настръхва косата!
Обновена: 27 юли 2015 14:26 | 27 юли 2015 09:00,
84
245 лв. от Варна до Златните – бакшишите дерат по две кожи
Снимка: архив, Булфото

Разстоянието от 25 км от Летище Варна до хотел в "Златни пясъци", изминато с 3 различни таксита, е струвало при експеримент на германец от 49 лева до 245 лева.

Това не е измислица, а реален факт, доказан от германски репортер, направил репортаж за родните "услуги" в "Билд" със заглавие: "Разлика в цените, от които ти настръхва косата".

Направеният от него експеримент за разликата в цените на таксиметровите услуги показва, че ценообразуването у нас е съвършено непонятно за германските граждани.

В разгара на туристическия сезон бакшишите във Варна са във вихъра си и дерат по 2-3 кожи от чуждите туристи за преходи, които струват много по-малко и това се знае от местните, които подбират такситата, с които пътуват.

Обикновената практика на прочулите се в чужбина наши таксиджии е да вземат туристите на пазарлък от Летище Варна, от моловете в града или от стоянките в центъра, пише авторът.

Пазарлъкът не слиза под 70 лева при курс от летището и под 50 лева – от морската ни столица до Златните.

Честа практика на германските туроператори е да изпращат инспектори в курортите, в които има силно присъствие на германски туристи.

Те следят за качеството на предлаганите местни услуги и дали те отговарят на германските стандарти.

Германските туристи се предупреждават при необходимост да вземат такси от хотела, като се пазарят предварително за цената му. А курортните инспектори предупреждават да се правят снимки със скандалните ситуации, които да се изпращат на туристическите агенции, които предлагат България като дестинация и да се пускат в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова се вика по телефона. От къде до къде. Там те следят от къде минаваш и колко плащаш. Така на случайи коли е ясно, че може да те преметнат, а и не само тук, но за поръчковите статии е удобно.
15
0
 
19
 
! Отговори
Споко преди 8 години
Uber ще ги оправи бакшишите ниедни - засега в София, скоро и в други градове :)))
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А честито! До сега бяхме известни с алкохола и простит...ките , сега вече освен с това сме известни и че мамим. А после да не ревете, че няма клиенти? А тия, които идват тук си карат само на ол инклузив и не щат да ви влизат в заведенията. Ми няма и да влязат!
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто да им казват на кой фирми да вземат таксита, така фирмата ще е доволна, германците също. Другия начин е - мяташ им толкова колкото мислиш, че струва и си заминаваш. Веднъж ми се случи така в София на маршрут по който съм пътувал, казах му само да има късмет да слезе от колата и да тръгне след мен, прибра си парите и си замина.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаха тия направо ми изкарват заплатата :D
11
2
 
80
 
! Отговори
право преди 8 години
Да излъжеш клиент е кражба. Кражбата е престъпление , а автомобилът е средството на престъплението, следователно трябва да се конфискува. Като им конфискуват каруците няма да лъжат повече. Веднага след конфискацията да се продават на търг и парите за общинската полиция.
10
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В комунизма се знае цената на всичко, а в капитализма всеки си слага сам цена на всичко.
9
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щавене му е майката ас и по 300 кинта съм ги драл до златните нали сме капиталисти що ривът ???
8
44
 
12
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Цвър, цвър! И аз так в Кьолн в една бирария едох джоланчето за 22 евро, а в друг ристорант за 122 евро! ***, никой вестник нищя да пише кат' врещях!
7
1
 
49
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Ние не можем да стигнем румънците, а ти говориш за Германия.
6
1
 
61
 
! Отговори
Tihomir преди 8 години
Uber ще ги унищожи *** гадни.... скоро :)
5
31
 
2
 
! Отговори
Проверено преди 5дни преди 8 години
Летище Варна - Албена (около 40 км) с брояч е 60 лв.Кво реват не разбирам.
4
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко че няма Uber извън София. Там няма пазарене, нито пари под масата - всичко минава по електронен път. И какво от това като таксиметровите имали лиценз и застраховка - дерат яко, не издават касов бон, колите им миришат нацигари и пот, да не говорим и за отношението към пътниците. Бакшишите ще изчезнат с годините - това е съдбата им!
3
47
 
3
 
! Отговори
бг преди 8 години
ПАЗАРНА ИКОНОМИКА КАКВО ТОЛКОВА В ЕВРОПА ДА НЕ Е ПО ЕВТИНО ГЕРМАНЦИТЕ ДА НЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ТУКА Е БЕС ПАРИ ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО ЕВРОПЕЙСКИ А ТАКСИТА И УСЛУГИ ИСКАТ ДА СА АФРИКАНСКИ ЛИ ЩО ЛИ ?
2
1
 
70
 
! Отговори
... преди 8 години
Дааа, значи германските туроператори пращат инспектори в курортите, които да ди предпазват от подобни измами, пък българските такива си зарязват клиентите по разни дестинации. Как ще ги стигнем...германците
1
3
 
37
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Ден година храни е работата и при тях.