НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента

Причината: Изпреварвали ТИР твърде бавно на "Тракия"
Обновена: 27 юли 2015 14:23 | 27 юли 2015 09:08,
508
НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента
Снимка: архив Булфото

Младо семейство от Пловдив твърди, че е било засечено от автомобили на НСО, а водачът на кола от кортежа дори е размахвал автомат, разказва Нова телевизия.

Коста и Гергана Костови се прибирали от морето. Пътували с две коли – в едната майката и 3-годишното им дете, а другата в бащата.

Край Стара Загора, на километър и половина зад тях, те забелязвали кортеж на НСО с включени сирени да приближава бързо. В този момент обаче в движението по магистралата пред тях се включва ТИР, който буквално карал с 40 км/ч. Семейството се движило със 130 км/ч. Решили, че могат да изпреварят тира без да засекат кортежа.

"Изнесох се вляво, жена ми също. Но нейната кола е по-малка и ѝ трябваше повече време да набере скорост", разказва Коста Костов.

Автомобилът на Гергана не успял да изпревари ТИР-а достатъчно бързо и затова ескортиращият джип започнал целенасочено да я избутва в аварийната лента.

"Падна ми пердето и реших да ги догоня. Когато реших да се изравня с ескортиращата кола, бях засечен. Нормално. Това явно е в правилата. Но за да демонстрират показност, отвориха стъклото и показаха автомат, не беше към мен насочен, но показаха автомат "Калашников" и помолих да спрат, да кажат къде сгрешихме. Моята жена се разтрепера и спря колата", разказва Коста Костов.

Гергана позвънила на 112, но й обяснили, че няма как да спрат ескорта.

От НСО излязоха със специална позиция по казуса. В нея се казва, че при опит кортежа да изпревари двата автомобила на семейството, те започнали да изпреварват ТИР-а без подаване на светлинен сигнал и така са нарушили закона, според който трябва да се дава път на превозните средства със специален режим на движение. 

Според НСО с опитите си да ги догони Коста е създал предпоставки за ПТП. С цел да прекрати тези рисковани и незаконни действия на водача на БМВ-то, оперативният работник свалил стъклото и направил неколкократно знаци с ръка да намали скоростта и да се отдалечи от кортежа. 

Коста отбелязва, че самият той е бил 10 години под пагон, летял с изтребители. "Всички мъже под пагон са ерудирани и знаят какво е реална заплаха. Дали тази кола, която вървеше по средата на магистралата е истинска заплаха? И какво виждам аз, тези хора искат да убият моето семейство и нормално – ускорих да ги догоня, за да ги попитам кому е нужно това, защо?", пита Коста Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
До Анониментамагочи, тутурутка, жисиьем и т.н. модерни простотии, при шофиране не се говори по тях. в ЮКей дори не се и пуши. разбра идеята. аман от разбирачи и безотговорници
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е бил Тиквара на Републиката по това време !?!?!?Най вероятно точно там .........
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 56 АБЕ.....ТИ ЗНАЕШ ЛИ ИЗОБЩО ЗДП. ЗАТОВА ЗА ТАКИВА НЕГРАМОТНИЦИ НАПИСАХ В СКОБИ ЛИНЕИКИ ПОЖАРНИ ПОЛИЦИЯ ВСИЧКИ СЪС ВКЛЮЧЕНА СИГНАЛИ ЗАЦИЯ /ТОВА ОЗНАЧАВА ЗВУКОВА ИЛИ СВЕТЛИНА ./ КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВАТ ЗАКОНИТЕ В БГ. ХОДИСИ НАВЕДЕН В АНАДОЛА НО ИТАМ АКА ПРЕПРЕЧИШ ПЪТЯ НАПРАВО ЯДЕШ ОЛОВОТО
52
4
 
10
 
! Отговори
Сократис преди 8 години
Бивш военен летец,летял на изтребители,умен и съобразителен-тази преценка за себе си и за другите от системата на авиацията даде по телевизията този човек и съм абсолютно съгласен с него,но жена му е станала причина за този инцидент а не той самият и съответно не трябва той да се чувства с накърнено достойнство а като човек от системата би трябвало да упрекне сам жена си за неправилната и реакция като вместо да изчака е побързала да изпревари ТИР-а пред кортежа а е тръгнал и да им иска обяснения
51
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моята история с НСО: карам си нормално по първокласен път. Отсреща се задава ескорт от 4-5 коли. Първата изведнъж стъпи поне 40см в моята лента. Аз явно трябваше от 90км/ч да се хвърля в канавката в оставащата секунда. Добре, че бях с грамаден джип. Останах си в средата на лентата. *** отсреща в последните 5-10м си се върна в лентата. С нищо не съм ги заплашвал или провокирал. Питам: ако някой от тези държавни служители реши да прави мръсотии кой ще го контролира? Камери в колите им!!!
50
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НСО е трябвало да ги застреля тези убитаци, които карат бавно в лява лента!
49
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До onzДобре,чудесно по закон ,ще им направим път,само,че,ако някой се разрови в случая и семейството са карали със 130км/час,дали няма да се окаже,че държавните мутри са се движели с 200.Защо ли съм сигурен,че ситуацията е била точно такава? Питам,каква е позволената скорост за "богоизбраните"
48
8
 
23
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Само не разбрах, как така карат със 130 км/ч, а им трябва време да "наберат" за да изпреварят тир, който кара с 40 км/х. При тази разлика от скоростите тира се изпреварва за части от секундата и "набиране" не е необходимо.И още нещо - как настигайки кортежа очакваш по-точно да се "разбереш" с тях? Въпрос с повишена трудност.. докога такива *** ще им дават книжки?
47
0
 
15
 
! Отговори
експерт преди 8 години
имах възможност още 90 -те години да проверя как се изразходва горивото за тези автомобили в НС. Пътния лист до Варна 1500 км. до Кърджали 1000 км. гледат и цъкат ама той ... баровеца отиде на лов , до Турция , до Гърция ....... всички бързаме...
46
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз предлагам, НСО да кара с БТР като първа машина. Всяко МПС появили се на пътя да бъде унищожавано с малкото оръдие на БТРа. Появи ли се до 1000 метра на пътя, един снаряд и пътя е чист. Има МПС, има проблем, няма МПС, няма проблем. А може и с дрон който да лети пред конвоя. Пуска си бомбата и пътя е чист. Моля, предложенията да се докладват на Рапоня и приемат веднага!
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че НСО са *** и невинни са си патили заради тях, е вярно, но в конкретния случай поне от прочетеното (не съм бил сводетел) разбирам, че жената си е виновна. Друг е въпроса дали сигнализацията е била пусната с основателна причина, но факт е, че е била пусната и тя е била длъжна да пропусне кортежа.
44
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накъде бързаш политико? Нищо смислено не правиш за държавата,значи е било по лични дела.В държавите,към ,които трябва да се стремим(не САЩ),мин.председателите карат колелета,или се прибират с трамвая с две чанти покупки за семейството.
43
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Женска работа. Като не може да изпревари бързо, поне да беше изчакала кортежа да мине. Ама явно мъжа и като изпреварил, се изгубил от полезрението и и тя се уплашила да не го изпусне. Когато сте в две различни коли, не трябва така първосигнално да се лепваш зад предния.По тази логика можеше и линейка да я чака 2 часа да изпревари и можеше някой *** заради нея.
42
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 46 ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА Е ЗА ВСИЧКИ И ДА НЯМА РАЗМАЗАНИ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА В СЛУЧАЯ КОЛАТА СЕ ДВИЖИ СЪС СИГНАЛИЗАЦИЯ И ТРЯБВА ДА Я ПРОПУСНЕ.А ДРУГ Е ВЪПРОСА ДАЛИ ИЗОБЩО Е ИМАЛО НЯКОЙ В ТАЯ КОЛА И ТРЯБВА ДА Е С ВКЛЮЧЕНА СИГНАЛИЗАЦИЯ.
41
3
 
16
 
! Отговори
партиот преди 8 години
До Анонимен 56,Ами НСО са ескортирали някой от властта на път от морето към София, човека е бързал да се прибере и НСО са пуснали светлините и са били с предимство. Това все пак е бил човек от класа, над нашата, не е имало как да чака и е бързал, нормално.
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще има ли уволнени богове-гардероби от боговете-лоени топки?
39
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И коя властимееща *** са я возили във въпросния кортеж?
38
6
 
12
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
фотосът кърти. два тлъстака говорят по тамагочитата, единият обаче шофира. като са бързали тези от кортежа и са преценили ситуацията, да са изпреварили в аварийното. а тоя ***, дето догонва, даже не е и за коментар. след като комуникира с идиотката в другата кола, значи и те говорят по телефона на 130 км/ч. скотска работа отвсякъде, калпав мат'рял.
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро се прие нещо като закон за дейността на тази паразитна и ненужна служба. Никъде нищо, че носят отговорност за причинените от тях нещадтия на обикновения човек. Защо се кара с такава безумна скорост винаги? Нищо не го налага освен страха на управника да си получи това което е заслужил. Ние е не сме САЩ. Безлични и продажни управници-лакеи се возят в колите. Крали и крадат като за последно. Само колите на Цецо Крадецо и Тиквун са за 1.800 000 лева!!!!! Защо, те ли са най-ценните за държавата
36
2
 
18
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Браво на НСО, така се всява респект към властта и хората трябва да се научат да уважават управниците си които ги ръководят и водят по пътя на прехода и реформите.Когато има кортеж на властта и той бърза за работа в неделя когато се прибира от морето по обяд, то всички следва да им правим път, защото властта има спешна работа да върши. Ние можем да почакаме в аварийната лента докато властта мине, след това можем да продължим.Аджеба, защо е имало кортеж със светлини в неделя по обед?