НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента

Причината: Изпреварвали ТИР твърде бавно на "Тракия"
Обновена: 27 юли 2015 14:23 | 27 юли 2015 09:08,
508
НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента
Снимка: архив Булфото

Младо семейство от Пловдив твърди, че е било засечено от автомобили на НСО, а водачът на кола от кортежа дори е размахвал автомат, разказва Нова телевизия.

Коста и Гергана Костови се прибирали от морето. Пътували с две коли – в едната майката и 3-годишното им дете, а другата в бащата.

Край Стара Загора, на километър и половина зад тях, те забелязвали кортеж на НСО с включени сирени да приближава бързо. В този момент обаче в движението по магистралата пред тях се включва ТИР, който буквално карал с 40 км/ч. Семейството се движило със 130 км/ч. Решили, че могат да изпреварят тира без да засекат кортежа.

"Изнесох се вляво, жена ми също. Но нейната кола е по-малка и ѝ трябваше повече време да набере скорост", разказва Коста Костов.

Автомобилът на Гергана не успял да изпревари ТИР-а достатъчно бързо и затова ескортиращият джип започнал целенасочено да я избутва в аварийната лента.

"Падна ми пердето и реших да ги догоня. Когато реших да се изравня с ескортиращата кола, бях засечен. Нормално. Това явно е в правилата. Но за да демонстрират показност, отвориха стъклото и показаха автомат, не беше към мен насочен, но показаха автомат "Калашников" и помолих да спрат, да кажат къде сгрешихме. Моята жена се разтрепера и спря колата", разказва Коста Костов.

Гергана позвънила на 112, но й обяснили, че няма как да спрат ескорта.

От НСО излязоха със специална позиция по казуса. В нея се казва, че при опит кортежа да изпревари двата автомобила на семейството, те започнали да изпреварват ТИР-а без подаване на светлинен сигнал и така са нарушили закона, според който трябва да се дава път на превозните средства със специален режим на движение. 

Според НСО с опитите си да ги догони Коста е създал предпоставки за ПТП. С цел да прекрати тези рисковани и незаконни действия на водача на БМВ-то, оперативният работник свалил стъклото и направил неколкократно знаци с ръка да намали скоростта и да се отдалечи от кортежа. 

Коста отбелязва, че самият той е бил 10 години под пагон, летял с изтребители. "Всички мъже под пагон са ерудирани и знаят какво е реална заплаха. Дали тази кола, която вървеше по средата на магистралата е истинска заплаха? И какво виждам аз, тези хора искат да убият моето семейство и нормално – ускорих да ги догоня, за да ги попитам кому е нужно това, защо?", пита Коста Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле смях. Горилите ерудирани. Могат да убият човек за да не си изпуснат времето за ракията.
14
24
 
16
 
! Отговори
Manwithnoname преди 8 години
Коста е ***.НСО са попрекалили единствено с размахването на оръжието.Всичко друго е в реда на нещата.
13
27
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Коста си е за съд.След като е видял автомобили със специален режим на движение с включена светлинна сигнализация,вместо да отбие и да ги пропусне,той тръгнал да им се пречка.На всичкото отгоре демонстрира и бабаитлък щото е с БМВ разбираш ли ги догонил.Нормално е да види в кола на НСО автомат.Да не би да е очаквал торта със свещички.Сега вместо да си натиска *** ***,тръгнал да се жалва.Заслужава не само акт за нарушение на закона за пътищата а и една бърза процедура за възпрепятстване
12
0
 
20
 
! Отговори
поданник на тиквоний преди 8 години
Автоматче,хм,по добре да имат танково оръдие,да ни гърмят без предупреждение и да имат право на първата нощ с булката,като си пазят VIPовете трябва задължително да са с яки бичове,и да маат,да маат по раята!
11
1
 
25
 
! Отговори
до: Aeon преди 8 години
Повече ми прилича на Арабаконашките бандити с мерцедеси , нищо не се е променило след 100 години в България освен че има мерцедеси лимузини
10
4
 
45
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
Какъв специален режим по магистралата- това трябва да се забрани ?! И кой велик бързаше толкова. Да вземат пример от Европа, стига са се изживявали - 90-те години минаха
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А коя видна и важна личност са возили посред отпуските им, че се налага НСО да ги возят при това ?Видео материал от колата на НСО или те подминаха варианта с камерите, щото са безсмъртни и винаги прави?и последен въпрос - абе за шофьори в НСО само шофьори на маршрутки ли взимат?
8
3
 
21
 
! Отговори
Rumen преди 8 години
Поне дисциплинарни наказания няма ли да има? Или сме пак балъците дето си мислим че имаме държава и недосегаемите фараони, които управляват.
7
6
 
17
 
! Отговори
dada преди 8 години
не разбирам защо хората все се репчат на НСО автомобили - пускаш ги да минат все едно са линейка и си караш по пътя, няма какво да се дигат нерви с тези ***. Няма да се опвари държавата като се търси отговорност на някой самозабравил се служител
6
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типично за *** с буркани, те са богопомазани... Няма начин да не сте ги виждали, заемат по две ленти, а бе батки наи-страшни. Ама иначе са големи професионалисти, видехме ги с Доган.
5
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази измислена, надута и паразитна служба да се закрие!!! Около 100 милиона струва на ограбения народ. И защо, да пази дебелогъзи крадци които с времето развиват параноя и се страхуват дори и от сянката си. Пресен пример е БУДА. Не смее без кохорта от маймуноподобни гардиве да диша дори. Нали бие на избори, нали народа го обичал? Колко ни струва само този? И каква е ползата от пазенето му, да ни краде още повече и забива в нищото. А ахмед Доган защо? А Местан? Маймуни работят в НСО.
4
2
 
67
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Какво чудно има - НСО е точно толкова арогантна, колкото арогантна и властта!
3
1
 
59
 
! Отговори
с преди 8 години
Горките горили от кортежа! Как да не ти стане мъчно за тях. А и като си представиш какъв важен човек, който никак не е престъпник са ескортирали, въх, въх.
2
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Действителността е най-добрата комедия
1
8
 
86
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
НСО трябва да бъде закрита, а *** с автоматите да бъдат съдени за тероризъм.