Уикендът: Слънчев предиобед, валежен следобед

Температурите леко надолу – между 33 и 38 градуса
14 авг 2015 16:16,
0
Уикендът: Слънчев предиобед, валежен следобед
Снимка: Reuters

През нощта ще бъде ясно и тихо, а утре ще остане предимно слънчево и горещо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология на БАН.

След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в западните и планинските райони, ще превали и ще прегърми. Максималните температури ще са предимно между 33 и 38 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа характерният морски бриз. Максимални температури ще бъдат 30-33 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от север, северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 25 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса.

В неделя времето ще бъде предимно слънчево и горещо. В следобедните часове отново ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в западните и планинските райони ще превали и прегърми.

В понеделник ще започне промяна на времето. С усилване на вятъра от северозапад ще прониква хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачности на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари