5-звездна мизерия за 266 лева на ден

Какво предлагат ''луксозни'' хотели по Черноморието?
Обновена: 17 авг 2015 13:58 | 17 авг 2015 11:06,
157
5-звездна мизерия за 266 лева на ден
Банята на 5-звезден хотел. Снимка: Нова тв

Когато избираме хотел, който твърди, че е с категория 5 звезди, очакваме истински лукс. Почистени стаи, сменени чаршафи, без мухъл, но... Йорданка Кърджева споделя пред Нова тв как мизерията и мръсотията ги поглъща още с настаняването им в хотел на Слънчев бряг.

След двучасово чакане във фоайето на хотела те най-накрая биват настанени. В стая с пълно кошче, мръсни чаршафи, непочистени косми по пода, а мизерията в банята е на висота. Цялото това удоволствие струва 266 лева на ден, за трима човека.

Жената разказва, че е избрала именно това място, тъй като е извън централната част на Слънчев бряг и е очаквала да може да ползва удобствата, които хотела твърди, че предоставя. А именно – ол инклузив с включена храна, басейн, а и в близост до чист плаж.

Първоначално Йорданка и семейството ѝ подходили с търпение и решили, че това е просто изключение. От хотела отреагирали и им изпратили камериерка. Тук семейството се сблъскало с поредният проблем – самата камериерка не била с особено добра хигиена, нарамила един куп чаршафи, които трябвало да смени.

Йорданка споделя, че дори не говорела много добре български. Камериерката се опитала да се извини и обяснила, че все пак доста бързат и това е част от причината гостите да са заварили стаята в това й състояние.

Управителят на хотела потвърди автентичността на снимките на сeмейството.

"Навсякъде по света настаняването започва от 14.00 часа, в случая туристите са пристигнали в хотела по-рано, те са регистрирани в системата в 12:30 часа, преди 14:00 часа от рецепцията съжалили туристите и ги качили в стаята като им е казано, че тя не е оправена. В този момент има обаждане от рецепцията към старшата камериерка, да се изпрати човек, който веднага да почисти стаята. След 5 минути в стаята влиза камериерка и стаята е почистена и заредена", обясни управителят Атанас Лазаров.

Почиващата обаче твърди, че в никакъв случаи тя и семейството ѝ не са били предупредени от рецепцията, че стаята е непочистена. По нейни думи ситуацията е добре позната за персонала, защото те са реагирали съвсем спокойно с думите ''Знаем!''. Тя допълни, че настоява да ѝ бъдат върнати парите за нощувките.

От хотела им отвръщат, че трябва да се обърнат към туроператорската фирма, с която са резервирали нощувката си, но все още не е предявен иск за възстановяване на сумата.

''Клиентът казва за проблема на следващия ден, тогава й е обяснено, че сумата за неизползваната нощувка трябва да бъде предявена за връщане към туроператора, на когото тя е платила'', категорично отсича управителят на хотела.

Семейството настоява парите за престоя да им бъдат възстановени и дори са готови да потърсят правата си в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
24
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До Анонимен (93)Въпросът е, че стаята е непочистена - пълно кошче, ползвани чаршафи и прах и косми по пода. Пукнатата плочка е бял кахър, дори аз самият не я виждам на снимката. Това е недопустимо дори за стая за 30-40 лв.А това, че н еказват името на хотела - медията не иска да си вкара таралеж в гащите и после да се съди с мутрата-собственик 3 години истина ли е или не. Пък и в капитализЪма Капиталът е на първо място, а не личността, както ни баламосват 26 години.
64
13
 
25
 
! Отговори
поредната платена преди 8 години
статия плюеща нашия туризъм. Ходил съм в поне 30 държави, хотелите ни са нови и доста добри сравнени с където и да е в Европа. В смотани хотели съм бил в Лондон, Истанбул, Виена и поне на още няколко места, по турското море също имат доста отвратителни стари хотели. Обслужването на много места е по-добро, това няма как да отрека, но като цяло нещата у нас се подобряват.
63
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От цялата статия се разбира че Йорданка Кърджева е *** кифла скандалджийка. Която веднъж е вдигнала скандал че иска да се настани по-рано от очакваното и втори път че стаята и не е била почистена.
62
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази история смърди от всякъде. Първо никой не казва кой е хотела. Второ, били чакали 2 часа, а пък спъред управителя ги настанили в 13.30ч. Както и да е по цял свят настаняването е от 14.00ч. Трето, Пусната снимка от "ужаса" в хотела, една пукната плочка в банята. Четвърто, храната била ужасна на вид, снимки на храната няма! Странно как една пукната плочка намерила в банята и я снимала, но ужасната на вид храна не! Пето отишла в телевизията да се оплаче пък не се оплакала на туроператора си?!?
61
2
 
16
 
! Отговори
Варна преди 8 години
До П.Петров ....даже нашите ходят с тубите с ракия и вино на хотел
60
4
 
32
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
В 5 звезден не ми се е случвало да преспивам, но и в 3 звездни условията са си били добри.От друга страна, българските парвенюта са едни от най-гадните и стиснати клиенти и обичат да въртят номерата да бедните западни туристи,( които идват на почивка със социални помощи,) с цел почивката да им излезе безплатна. Крадат кърпи, чаши пепелници, на шведска маса си пълнят джобовете с каквото и доколкото могат, но иначе се фукат с лъскави вещи.
59
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой хора не са ходили на хотел и вярват на журналистическите глупости. Плащат им някой лев за да плюят. Е, има и кофти месста, но на 100, 3 са кофти.
58
2
 
1
 
! Отговори
Варна преди 8 години
До МравкаТи да не си ходил за нова година там ?
57
16
 
10
 
! Отговори
да да ама не преди 8 години
До МРАВКАКУШАДАСЪ ИЛИ ДИДИМ В 4ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ НА БАЗА ОЛ ИНКЛУЗИВ ЗА 45ЛВ. НА ДЕН .При такива цени си ял някое замразено 50 годишно месо с луда крава (бездомни кучета и котки) с бракувани картофи и пил газирана урина със спирт (бира).
56
3
 
11
 
! Отговори
gost преди 8 години
я ги пптаите нормално лие да плащам зя хотел и да получавам снежинкова кабелна миналата година и аз бях там и познаите наканих се да си гледам мача но уви снежинковата история на кабелен оператор скат е прекрасна и затова ние го плащаме аман от простотия после простотията
55
22
 
6
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Значи за 200 лева какво очаква? За тези пари не заслужават дори кашон над главите си. Ако нямат пари да не почиват а да копат картофи. Комунистическа му работа
54
27
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Никога не бих отишъл в Турция или Гърция. Няма да си оставя парите в чужбина. Почивам в нашето Черноморие. Вярно е, че има проблеми, че навсякъде е във фекалии и мутри. Но това е българското. Аз избирам българското. Дори да е фекалий все пак си е наш фекалий. Да живее България! В Ю Туб напишете "Нашата полиция ни пази" и слушайте. Нека бъдем горди че сме Българи!
53
1
 
9
 
! Отговори
SeoKungFu преди 8 години
Вие винаги плащате, за това, за което получавате, но не винаги получавате това, за което плащате - стара интернационална мъдрост.
52
13
 
11
 
! Отговори
Варна преди 8 години
И пак ще се повторя , защото съм го писал и по други теми. Българина е готов да оплюе всичко българско и родно. Затова политиците се кланят на чужди шмекери. Защото черноморието ни е гадно, затова имаме милиони туристи и 100ци хиляди които се идват всяка година
51
7
 
14
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
НЕ СТЪПВАМ НА НАШЕТО МОРЕ.ОТ 6 Г. ХОДЯ НА КУШАДАСЪ ИЛИ ДИДИМ В 4ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ НА БАЗА ОЛ ИНКЛУЗИВ ЗА 45ЛВ. НА ДЕН.ХРАНАТА Е РАЗНООБРАЗНА С ВИСОКО КАЧЕСТВО КАКТО И ВСИЧКО ОСТАНАЛО.МИНАВАМ С КОЛАТА 800КМ.В ЕДНАТА ПОСОКА,НО ПЪТУВАНЕТО Е УДОВОЛСТВИЕ ЗАРАДИ ОТЛИЧНИТЕ ПЪТИЩА БЕЗ ДУПКИ,ЯМИ И КЪРПЕЖЛЪЦИ.БЕЗ МИШОЦИ В ХРАСТИТЕ ДА ТЕ РЕКЕТИРАТ.САМО НЕОСВЕДОМЕНИ ХОДЯТ НА НАШЕТО МОРЕ.
50
3
 
22
 
! Отговори
да бе да преди 8 години
До Сама си е виновнаТочно за 266 лв. на ден за трима души в 5* хотел на инклузив ще намериш в Хърватска, ама друг път. Юли месец бях там на почивка за три седмици. Резервираш ли НЕЩО под 50 евро за двама без изхранване, 100% ще попаднеш на миризлив коптор. Ризото, спагети, дребна риба в евтин ресторант не пада под 7-8 евро. Закуски от пекарна тип банички и кифли 1,5 - 2 евро. За Италия умножи цените по 2.
49
0
 
28
 
! Отговори
Astarot преди 8 години
Трябвало е да ги оставят да чакат във фоайето, докато не стане време за настаняване... Чекаут 12:00 и чекин 14:00 е стандартна процедура във всеки един хотел.Не че хотелите ни са стока, особено пък набедените петзвездни, но в случая, ми се струва, че някой вече много капризничи.
48
1
 
16
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
До бикоЗа твое сведение, в Дубай има и 7-звезден, ама стиска ли ти да отседнеш там? А и да си кажем истината, няма хотел на тоя свят, дето някой като е решил, няма да му намери кусури. Дори и в най-луксозните. Я прах зад решетката на телевизора, я кърпата му не закачена правилно, я някоя капка на мивката, абе се нещо ще се намери, стига да търсиш повод да се заядеш... А споменатия 5-звезден, както се вижда и от снимките, май категорията му е не повече от 3, съдейки по мивката например...
47
5
 
23
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
И аз не харесвам тъпите хотели по черно море, но конкретно тук не разбрах много какъв е проблема.Дошли са за настаняване в 12:30, трябвало е да дойдат в 14:00, предупредили са ги че могат да им дадат стая, но все още е непочистена.Следва грандиозен скандал, вестници телевизия и дайте ни парите.Наистина е долен номер от страна на оплакващата се или статията не е описана добре
46
3
 
8
 
! Отговори
Варна преди 8 години
...и те големите хотели в чужбина....всичките са на честни, добри и благоразумни хора