До 50 лв. глоба за "Наздраве" на открито във Варна

Морският град обяви война на алкохолния туризъм
Обновена: 20 авг 2015 12:22 | 19 авг 2015 07:37,
27
До 50 лв. глоба за "Наздраве" на открито във Варна
Снимка: архив, Reuters

Община Варна обяви война на алкохолния туризъм. С кметска заповед бе забранена употребата на алкохол на открити публични места в града и в близките курортни комплекси, съобщава вестник "Монитор".

Забраната е разписана в средата на миналата седмица от Иван Портних и е влязла в сила веднага заради зачестилите инциденти покрай алкохолния туризъм. Тя е наложена вследствие на множество сигнали и жалби на граждани, международни застрахователни компании и туроператорски фирми и ще е в сила до края на туристическия сезон, съобщи вчера зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов, който трябва да следи за изпълнението на разпоредбата. Той поясни, че под открити публични места се имат предвид най-вече градинки, алеи и паркове, в които туристите си устройват алкохолни оргии и дават лош пример на децата.

На нарушителите директно ще се издават актове, а санкциите са фиксирани в наредбата, категоричен е Иванов. Целта на кметската заповед била най-вече да се въведе ред в курортните комплекси.

Според общинската наредба за обществения ред, за по-маловажните нарушения, към които спада и обръщането на някоя друга чашка в парка, съгрешилите ще отнасят глоба от 5 лв. до 50 лв.

Подобни глоби се налагат и в други градове. В Перник например надигането на шише на обществено място се глобява с от 20 лв. до 500 лв. Алкохолът е табу в града от миналата година и по улиците в Сливен. Глобите според наредбата при първо нарушение са от 150 лв. до 300 лв. За сметка на това във Велико Търново глоба до 50 лв. може да отнесе всеки пътник, който си отвори биричка в рейса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото ви е много силен туристическият сезон,че за "Наздраве" на открито ще се плаща глоба???Да вкара някой вълка в кошарата/с реклама по цял свят колко е евтин туризма,алкохола,храните в България/ и да започнеш да глобяваш/стрижеш/овцете с въпроса:Какво прави този вълк при вас??Закони да се изпълняват е нужно,не глоби да хвърчат!!!!Тръгваш по Слънчев бряг рано сутрин,събираш ги с лопатата в транспорт и.........директно на летището с обратен билет там откъдето е дошъл!!!За 1 година -Край!!!!
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре, ама каква е тази глоба от 5 лева ?!? това е несериозно50 трябва да е минимума
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛазароваЛазарова, ами след като въпросните заведения са на открито?Значи да седнеш на бира и цаца в Морската вече е престъпление?*** върлуват без да ги лови полиция, щото полицията ще глобява хората, пиещи бира на открито.Да ви таковам у гейберастията.
18
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, браво, само така.Първо забраниха пушенето на закрито, сега пиенето на открито, след това- пушенето на открито, след това ще ни забранят яденето на свинско на открито, после ще задължат жените да ходят с бурки и хиджаби да благодарим на ГЕРБ!
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Само не ми давай пример със САЩ.Там навсякъде си надигат бутилките по улицата само дето има закон шишето да е в хартиен плик.Сякаш някой,който надига посред бял ден хартиен плик до устата си пие прясно мляко.Айде стига с тези примери от най-измислената и абсурдна "нация" в света!!!
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се въведе в цялата страна!! Не може и е крайно грозно, пубери и пуберки, целите пъпчасяли с по една цигара и бутилка с бира в парка да се правят на пораснали. По света арестуват и съдят. У нас като ги хванат да се пращат 15 в тухларните. Така пращаха едно време пияниците като ги хващаха да карат колите си.
15
3
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Bravo,Vanyo!Ostavat prosyacite,djebchiite da gi spresh.Az ti pomagam.Bosa im se kazva Iliya ot Ignatievo pazi go Vesko Danov i kuki oficeri ot purvo rayonno.Taka shte uspokoish vuzrastnite,a te sa sila na izborite.Posle pomisli za banya Gubata da ya pusnesh da raboti.Tam se kupyat romi studenti i invalidi-na izborite te sa sila.Ako me chuesh shte spechelish.Ako vidish notarialniyat akt na dvamata petrichki mitnichari yujen plaj shte vidish che E FALSHIV.AKO CHUESH TOVA SHTE IMASH DOVERIETO MI
14
0
 
23
 
! Отговори
Кс преди 8 години
Вчера гледам едни си поркат биричка на импровизирана масичка пред входа на панелката в един от емблематичните жилищни квартали на Варна и си мисля .... Тези дали знаят за наредбата на кмета?.... ;)
13
6
 
11
 
! Отговори
Лазарова преди 8 години
Крайно време беше нещо умно да измислят, има си питейни заведения, а това е практика в много туристически градове на Европа.
12
0
 
11
 
! Отговори
, преди 8 години
Как бързо ще отпадне както и измислицата му за автомобили в уж морската градина.
11
1
 
10
 
! Отговори
макето преди 8 години
че кво лошо има човек от време на време да си дръпне 2-300 грама гълтокя лично си носим едно малко шишенце от кило и половинка у вътрешнио джоб ей така за секи случай
10
12
 
16
 
! Отговори
д преди 8 години
искам глоба за ПУШЕНЕ НА ОТКРИТО
9
10
 
13
 
! Отговори
д преди 8 години
ТОГАВА ДА ИМА ГЛОБА И ЗА пушене НА ОТКРИТО
8
10
 
10
 
! Отговори
d преди 8 години
ТОГАВА ДА ИМА ГЛОБА И ЗА ПУШЕНЕ НА ОТКРИТО
7
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто тези, които ги засяга това повече няма да стъпят във Варна. А други няма да дойдат да оставят парите си. Общинарите от Варна да слязат на земята - не са Монте Карло. Няма и да станат. Всеки курорт си заслужава туристите. Аз лично българското черноморие не съм го виждал от 12 години и нямам желание никога повече да го видя.
6
1
 
10
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Ако ходиш и си пиеш културно биричката на пейката в морската, никой няма да те закачи, но ако правиш проблеми, нали ченгетата трябва да има за какво да се хванат? Ако полицията обаче започне да се заяжда с всички, Портних рискува преизбирането си :-D Явно има голяма вяра на полицията :-D
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ако пиенето е в хартиен плик, както например в щатите пиянките жулят на улицата. Но законът не ги лови, защото не се вижда какво смучат.
4
6
 
17
 
! Отговори
... преди 8 години
И какво, като всички заведения в парка са заети, примерно, не мога да пия бира на пейката ли? Мисля, че бая други неща дават много по-лош пример.
3
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време беше да се вземе това решение! Това пиене по паркове и градини е отвратително! Млади хора, почти деца се разхождат с бутилки бира от 2 литра, седят по пейките. Градини и паркове са места за разходки, отдих и почивка. Да гледаш на всяка пейка това говори само за едно, разпад на обществото. Бирата е лек алкохол но все пак алкохол. В САЩ са разбрали проблема инотдавна е забранено да се пие на обществени места. Ние едва сега.
2
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха,ха, ха, поредното доказателство че милиционерите са мъже,само пред студенти, майки с деца, баби и някой заблуден турист. Все си мисля че ако на пейка в парка,трибуквените си отворят бутилка джак, лично шефа на милицията ще им налива питието, а този потник ще осигурява леда.