Граждани готвят протест срещу високите цени на горивата

Близо 2000 души се включват в акцията на 1 септември в София, Бургас и Варна
22 авг 2015 21:40,
35
Граждани готвят протест срещу високите цени на горивата
Снимка: Архив Reuters

Национален протест срещу високите цени на горивата се организира за 1 септември от граждани в социалните мрежи. Инициативата идва на фона на обвиненията на управляващите срещу търговците на гориво, че поддържат изкуствено високи цени, крият данъци и влагат вредни за двигателите примеси.

Още по темата

Вече близо 2000 души са потвърдили участието си в акцията, която включва блокиране на движението в три големи града, пише bTV.

"Българи, дойде време отново да сме задружни. В цяла Европа горивата са по-евтини, отколкото в България. В цяла Европа доходите им са в пъти по-големи, отколкото в България. Всички заедно можем да променим това. Виновните са в Парламента и е време да им потърсим сметка", пишат организаторите на събитието.

Те посочват, че са недоволни от цената и качеството на горивата, както и от борбата с монополите. Организаторите на протеста припомнят, че високата цена на горивата влияе на цената на всички продукти от първа необходимост и това срива икономиката.

За момента са ясни плановете за протести в София, Бургас и Варна. В столицата недоволните граждани ще се съберат пред парламента, ще оставят колите си и ще тръгнат към централата на „Лукойл”. В Бургас сборният пункт е детелината при Българово, а във Варна – магистралата при летището.

Като "домакин" на събитието във Facebook е посочена популярната страница „Национален протест срещу безобразията в България”, а логото и публикуван към описанието видеоклип препращат към аналогичните протести от 2011 г., организирани от СИЛА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
8
 
! Отговори
аз преди 8 години
Добре ,че беше ГосподинПремиера,да ни светне,че имало проблем с качеството и цената на горивата.*** народ сме и ше си останем такъв
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бензина трябва да е 1 1,20 най много останалото е дране
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука хем гласувате за Лукойл, хем простести ще правите.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
LUKOIL FINANSIRA GERB.
21
16
 
6
 
! Отговори
Народе!!!! преди 8 години
Борисов трудно ще се пребори сам с енерийната ни комунистическа мафия, която се подържа от руските служби вече 26 години! Трябва народа да го подкрепи като хиляди отидат пред централата на Лукоил и не си тръгнат от там докато руската фирма не промени цените на горивата и те да отговарят на действителната им стойност, а не нарочно да са надути с лев отгорена литър!
20
2
 
2
 
! Отговори
Цитат от Уикипедия преди 8 години
"Лукойл" (на руски "ЛУКойл", "Лукойл") е втората по големина нефтодобивна компания в Русия. Нейното седалище е в Москва.
19
2
 
23
 
! Отговори
Бай Ристо преди 8 години
Ще вдигнат кръвното на бате Бойче с тоя протест. Ама 2000 души са малко.
18
2
 
2
 
! Отговори
Джон Бон Джоуви преди 8 години
С протести няма да стане. "Justice is the barrel....of a loaded gun"
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо само 2000, а не 200.000?? На другите не им ли пука, не ги ли касае?? Стига с тия Фейсбук групи, не можем ли поне веднъж спонтанно да излезем всички на улицата и им покажем, че не сме покорни роби за каквито ни имат????????
16
7
 
21
 
! Отговори
mm преди 8 години
До ВЪН РУСКАТА МАФИЯЛукойл в България няма нищо общо с Русия ,той е на евреи , българина всичко знае и от всичко разбира брех !!
15
4
 
18
 
! Отговори
Кво да протестираме преди 8 години
Лукойл не плаща данъци и такси от 9-години ....НИТО ИМА ИЗМИРВАТЕЛНИ УРЕДИ ЗА ПРОИЗВЕДЕНОТО И ВНЕСЕНОТО ОТ Русия!АКО , НЯКОЙ ИСКА ДА МУ СЕ НАМАЛЯТ ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА ....ДА ПРОТЕСТИРА ПРОТИВ ЛУКОЙЛ!НАВСЯКЪДЕ/ по света / ЦЕНИТЕ ПАДАТ----САМО В ЛУКОЙЛ ..НЕ!За КАКВО ДА ПРОТЕСТИРАМЕ...?!?ЛУКОЙЛ--ВЪН!!!!!!!
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам да изчакаме фалшивия протест на Младежкото ГЕРБ на 1 септември и на 3 септември да организираме ИСТИНСКИ ПРОТЕСТ на недоволните българиски граждани.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека си протестират. МС прие преди няколко дни увеличаване на акциза от 01.01.2016.Така че сега ще си протестират малко, а за нова година ще ни сървакат здраво и в горивата и в сметките за отопление.
12
2
 
13
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Че то с олио да си караш дизела ти излиза по-евтино.
11
6
 
12
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Българинът е егоист. Никога българинът не може да се бори за всички. Той се бори само за себе си. Затова българинът няма да има държава в бъдеще. Така нареченият "протест" е организиран. Участниците в него ще участват за лични интереси а не за общото благо. Защото както казах и по горе... прочетете отново.
10
4
 
15
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Спасението от високите цени е Халифата да открие бензиностанции у нас !
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който защитава Лукойл защитава Западните руснаци от Америка
8
6
 
16
 
! Отговори
ИЗГОНЕТЕ ЛУКОЙЛ! преди 8 години
ВЪН РУСКАТА ПЕТРОЛНА МАФИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ!РУМЪНЦИТЕ ВЕЧЕ ГО НАПРАВИХА !ОЩЕ ЛИ ЩЕ ИМ ЦЕПИМЕ БАСМА НА ТИЯ ПИЯНКИ И МОШЕНИЦИ...??!
7
7
 
25
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
ЛукОйл е руска фирма, е, но е на ония другите "руснаци", дето искат да свалят Путин, живеят в Лондон или Ню Йорк и са под чадъра на американското посолство. Знаем ги тези "руснаци", всичките фамилията им на "-ски" завършва .:)
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестът е организиран от младежкото ГЕРБ, същите които свалиха и Орешарски. Не се хващайте на въдицата. Нарочно го организират на 1 септември, когато дупедавците са в отпуска. Целта е да се изпусне парата и две седмици след това медиите отново да ни лансират Тиквеника на бяла кобила.