Караме с едни от най-скъпите горива в Европа

Без акзиц и ДДС – дизелът ни е вторият най-скъп в ЕС
2 сеп 2015 10:17,
59
Караме с едни от най-скъпите горива в Европа
Снимка: кадър Нова ТВ

''Без акциза и ДДС-то, цената на дизела вчера е била втората най-висока в ЕС. Тя е с 22 стотинки над средната за Евросъюза", пресметна пред Нова тв депутатът от реформаторския блок Мартин Димитров.

За бензина той отбеляза, че е бил с 13 стотинки по-скъп от средното за ЕС и така вчера сме наливали с четвъртата най-висока цена за съюза.

Димитров наблегна, че според него Комисията за защита на конкуренцията не работи ефективно в посока контрол на цените на горивата. Той смята, че е нужно да се предприемат и стъпки за облекчаване на вноса на горива. 

''В закона за защита на конкуренцията, ние, Реформаторите, записахме, че тези хора не могат да бъдат избирани за следващ мандат. Сега ще има нова КЗК, която трябва да въведе тежки санкции при разкриване на лоши практики", коментира той.

Горивата бяха коментирани и от професор Румен Гечев от БСП-Лява България, който заяви, че според него масовите проверки по бензиностанциите в последните дни са били ''кампанийно предизборно мероприятие'' и настоя, че проверките са били предварително обречени.

''На практика българската държава улесни спекулантите. За мен е изключително странно, че официални лица от най-високо равнище обясняваха, че тръгват проверки. Така те казаха на евентуалните мошеници по бензиностанциите да си фиксират апаратите или да си сменят състава на горивата. Такова чудо по света аз не съм виждал'', допълни Гечев мнението си за безсмислената по негови думи проверка.

Той допълни, че след края на проверките не е било оповестено нито кои са нарушителите, нито какви са нарушенията.

Мартин Димитров обаче го контрира, че по време на управлението на кабинета "Орешарски" са били спрени част от уредите за отчитане в една от големите вериги бензиностанции, защото данните били ''трудни за разчитане''.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не пишете за банките???????????Тази година щели да спечелят БЕЗУМНИ пари като ограбват народа.За първата половина от годината са платили лихви около 500 млн а са получили от лихви ......... 2 МИЛИАРДА.Такъв пладнешки грабеж няма и в най-забутаните африкански страни.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Монополът на пазара за горива е добре организиран от хората за които ние гласуваме. Един вид ние си харесваме да си плащаме скъпо и прескъпо и да нямаме избор.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нежните евроатлантици от софия да вземат по две кофи и да донисат о сащ шистов бензин.
22
1
 
16
 
! Отговори
До 25 преди 8 години
Ами да вземат новите ни братя американците чрез бензиностанциите си "Шел" и австрийците чрез "ОМВ" , аможе и комшиите чрез "Ром петрол" да започнат да продават на ниски цени и така да ударят вечния враг Русия.Защо Малтинчо не пита защо ОМВ продават в Австрия по-евтино от колкото в България.Ааааа ,да защото ние имаме с пъти по-големи доходи от австрийците.Или беше обратното но в навалицата няма значение
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно беше, че след като купуваме най-скъпата газ в Европа, братушките ще ни вдигнат цените и на бензина и нафтата....Купувайте си евтин шистов нефт и газ от САЩ.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно какво стана с лабораторията на неговият шеф Костов, дето тръбеше всякакви неща за горивата, нещо замлъкна или е сбъркал при изчисленията .........
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно беше, че след като купуваме най-скъпата газ в Европа, братушките ще ни вдигнат цените и на бензина и нафтата.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали другаря Станишев въведе данъчните складове за горива и така затвърди монопола на търговията с горива на шепа негови хора. От 10 години монопола се поддържа от министрите и политиците, резулатата е напълно логичен - дерат ни кожата и ни обясняват че това положение няма как да бъде променено.
17
0
 
11
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Държавата в лицето на самозабравилите се тунеядци..трябва да облекчи вноса на горива. Но това ако стане означава да намалеят печалбите на руския бизнес, на контрабандистите, на Борисов и Златев , на дребните мошеници вегетиращи покрай отявлените престъпници...т.е. в тази държава--Мутростан---няма да стане скоро...гласувайте за Борисов, Месан, Сидеров и Първанов...те ще Ви оправят
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕми внасяйте от САЩ гориво, шистов газ и нефт, и изнасяйте са САЩ и Западна Европа. Кой ви пречи - комунистите ви пречат, вече четвърт век България се управлява от Вашингтон - какви комунисти? Ама само миячи на *** може да изнасята сега.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма държава в Европа освен нашата която да търгува с друга държава в съотношение 10:1 - внася за $6млрд. изнася 600млн за Русия. Този дисбаланс е наследен от комунистите, но и така наречените демократи не смеят да спрат това източване на държавата. Този факт говори, че от 25 години напредъка ни е съвсем никакъв
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До исттогава не купувай от Лукойл, има други безниностанции, Шелл, ОМV - кой те кара да купуваш от Лукойл. Щом другите предлага по добро качество и цена - купувай от тях.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ни цакат с топла бира
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕми не купувайте от руснаците бе, купувйте си американски шистов бензин по-изгодно. Има много доставчици сега, не са само Лукойл. Намерете си някой друг да ви продава на по-добри цени, защо квичите като прасета.
11
1
 
13
 
! Отговори
ист преди 8 години
На всички стоки трябва да е обозначено производител и вносител. Само на горивата не пише на бензиностанциите от къде е горивото. С изключение на Лукойл, за което знаем че е по стара технология, и с качество под средното. Това лишава потребителите от избор.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Окупацията на Крим и Донбас струва пари, да не искате бедния Владимир Владимирович да плаща военната кампания?
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснаците ясно, че ни къртят с горивата, Лукойл не плаща данъци,а прави десетки милиарди на наш гръб, ама кой ще се сети да провери какво стана с рафинерията Плама?
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'Щот сме най-богатите, затова
7
0
 
5
 
! Отговори
as преди 8 години
Само с масово гласуване ще вървим напред. Гласувайте за кмет.
6
0
 
21
 
! Отговори
коко преди 8 години
Румен Гечев да не се исказва защото именно БСП и кръговете около нея способстваха (Румен Петков) рафинерията в Плевен да фалира.На практика вече в БГ няма конкуренция и ЛУК. си прави каквото си иска.Досега няма нито една истинска ревизия направена там.