Караме с едни от най-скъпите горива в Европа

Без акзиц и ДДС – дизелът ни е вторият най-скъп в ЕС
2 сеп 2015 10:17,
59
Караме с едни от най-скъпите горива в Европа
Снимка: кадър Нова ТВ

''Без акциза и ДДС-то, цената на дизела вчера е била втората най-висока в ЕС. Тя е с 22 стотинки над средната за Евросъюза", пресметна пред Нова тв депутатът от реформаторския блок Мартин Димитров.

За бензина той отбеляза, че е бил с 13 стотинки по-скъп от средното за ЕС и така вчера сме наливали с четвъртата най-висока цена за съюза.

Димитров наблегна, че според него Комисията за защита на конкуренцията не работи ефективно в посока контрол на цените на горивата. Той смята, че е нужно да се предприемат и стъпки за облекчаване на вноса на горива. 

''В закона за защита на конкуренцията, ние, Реформаторите, записахме, че тези хора не могат да бъдат избирани за следващ мандат. Сега ще има нова КЗК, която трябва да въведе тежки санкции при разкриване на лоши практики", коментира той.

Горивата бяха коментирани и от професор Румен Гечев от БСП-Лява България, който заяви, че според него масовите проверки по бензиностанциите в последните дни са били ''кампанийно предизборно мероприятие'' и настоя, че проверките са били предварително обречени.

''На практика българската държава улесни спекулантите. За мен е изключително странно, че официални лица от най-високо равнище обясняваха, че тръгват проверки. Така те казаха на евентуалните мошеници по бензиностанциите да си фиксират апаратите или да си сменят състава на горивата. Такова чудо по света аз не съм виждал'', допълни Гечев мнението си за безсмислената по негови думи проверка.

Той допълни, че след края на проверките не е било оповестено нито кои са нарушителите, нито какви са нарушенията.

Мартин Димитров обаче го контрира, че по време на управлението на кабинета "Орешарски" са били спрени част от уредите за отчитане в една от големите вериги бензиностанции, защото данните били ''трудни за разчитане''.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опорна точка 1:Русия никога не е виновна !
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои е виновен сега Лукойл или Мартин Димитров ?Обяснете *** ?
3
1
 
20
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Мартинчо откри топлата вода, това отдавна ни е ясно, ама не виждам нещо да се прави по въпроса. Трябва да се почне с истинска проверка на Лукоил, ама Баце не дава ;)
2
0
 
21
 
! Отговори
D преди 8 години
Само голи констатации...
1
0
 
21
 
! Отговори
L. преди 8 години
Ама що все преди избори го забелязвате?