Багерите в Гърмен спряха предсрочно. Но утре - пак

Предстои рушенето на къщи на два и три етажа
7 сеп 2015 16:48,
26
Багерите в Гърмен спряха предсрочно. Но утре - пак
Снимка: Булфото

Багерите в Гърмен разрушиха само три от предвидените за събаряне шест незаконни къщи в ромския квартал “Кремиковци“. Премахването на постройките ще продължи утре.

Още по темата
Бутането на къщите на ромите днес беше съпроводено от покачване на напрежението, бунт и заплахи за саморазправа с кмета на селото Минка Капитанова. Собственикът на една от съборените къщи пък припадна и се наложи намесата на медицински екип.

„Причината за отлагане на събарянето е, че постройките са масивни – едната на два, другата на три етажа“, обясни зам.-областният управител на Благоевград Асим Адемов пред “Фокус“.

След като багерите се оттеглиха жителите на квартала започнаха да изнасят покъщнината си.

Ромите смятат, че това е наказателна акция с политически оттенък само спрямо тях, защото никой не коментира незаконните къщи в ромските махали на съседните села Огняново и Дъбница, съобщи БНР.

Хората обвиняват местната власт, че ги е излъгала с фалшиви скици и реално платени парцели. Повечето от жителите твърдят, че имат удостоверение за търпимост. Заради съмнение за издаване на документи с невярно съдържание Окръжната прокуратура в Благоевград също започна проверка, но към момента няма обвинение спрямо бившия кмет Ахмед Башев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: ромикъщиГърменбагери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямат пари за законен строеж а имат за 2-3 етажни да строят!?
5
0
 
4
 
! Отговори
сигобара иготочи преди 8 години
"Ромите смятат, че това е наказателна акция с политически оттенък само спрямо тях, защото никой не коментира незаконните къщи в ромските махали на съседните села Огняново и Дъбница" - възможно е! в началото на прехода те си продаваха вота само за по няколко безплатни кебапчета! после вдигнаха тарифата на 20 лв., после на 50 лв., а сега сигурно са искали и по 500 лв. така, че на някой му е светнало, че ноже и без пари да им вземе гласа и хоп - да дойдат багерите!
4
4
 
3
 
! Отговори
www преди 8 години
Багерите в Гърмен заработиха предизборно, а спряха днес вечерта, защото снимачните условия не са добри и така пиарът става неубедителен. Утре заранта има слънце и по добра естествена осветеност на заснеманите обекти - лица и предмети.Последната кандидат-президентска кампания мина под мотото "Катуница", а предстоящата за местни власти и референдуми ще мине под мотото "Гърмен".Така управлява Бойко и партията му ГЕРБ!
3
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
90% от къщите по селата са "незаконни".Един от най-богатите /бакалин/ в нашето село построи единствената къща в селото и 6-та година не може да я узакони. Бута небута това министерство от много години се управлява от неграмотници и пречи развитието на страната ни.Не може на рома живял 20 години със децата си да се бута безалтернативно къщата а да се грижим и настаняваме хиляди арабски младежи тръгнали на джихат в богатите страни.
2
1
 
32
 
! Отговори
Х преди 8 години
Ако не бяха защитили онези които бяха пуснали силна музика и предизвикаха боя сега можеше да им се размине.Но чувството ,че като са единни са всесилни им изигра лоша шега.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще играе калашника!