Жители на Гърмен: Бойко, докога ще има беззаконие

Протестиращи искат оставки на Бъчварова, Павлова и Цацаров
Обновена: 18 юли 2015 18:49 | 18 юли 2015 12:34, Петя Славова
183
Жители на Гърмен: Бойко, докога ще има беззаконие
Снимка: Dnes.bg

Около 150 жители на Гърмен протестираха на площад „Независимост” в София, предаде Агенция „Фокус”. Протестът, е срещу решението да се спре събарянето на незаконни ромски къщи в квартал „Кремиковци”, което трябваше да продължи на 13 юли.

Демонстранти носиха плакати с надписи "Къде са парите за евроинтеграция", "Цацаров, докога ще те чакаме", "Бойко, докога ще има беззаконие", "Земя напоена с кръв, не се продава". Жителите на Гърмен развяват българския трибагреник и надуват вувувзели.

Още по темата

Протестиращите предварително обявиха, че ще искат три оставки – на вицепремиера Румяна Бъчварова, на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Някои от хората бяха с тениски с надпис „Аз съм горд, млад българин и милея за Гърмен”. Други носят трибагреника, на който е изписан надпис „Революция”.

Полицейското присъствие в района е засилено. Движението в района се осъществява нормално. По време на протеста бе прочетена и петиция, която ще бъде внесена на 20-и в Министерски съвет. Тя е адресирана до президента на Република България Росен Плевнелиев, председателя на народното събрание Цецка Цачева, министър-председателя Бойко Борисов, до главния прокурор Сотир Цацаров, МВР, Дирекция национален и строителен контрол, до Агенция за закрила на детето и до Общинска администрация Гърмен.

В петицията жителите на селата Гърмен и Марчево изразяват разочарованието си от липсата на реални действия и категорична воля за решаване на проблемите породени от незаконното самонастаняване и изграждане на постройки в местността "Падарката" край селата Гърмен и Марчево.

Демонстрантите обещаха, че ако не се вземат мерки, напрежението отново ще ескалира, като последиците ще са непредсказуеми. Също така стана ясно, че тази вечер в 19.30 часа на площада в Гърмен отново ще има демонстрации.

Междувременно ситуацията в Гърмен коментира Лиляна Павлова пред bTV. Тя обясни, че от 2000 г., когато започва заселването на роми в махалата "Кремиковци" в община Гърмен, досега ръководството на общината е издало 775 регистрации по постоянен адрес в парцела, който е земеделски нерегулиран имот и не би трябвало да бъде заселван.

Стана ясно, че това е правено от предишния кмет - Ахмед Башев (ДПС), и сегашния - Минка Капитанова, която е била заместник на Башев. Само от началото на тази година Капитанова е издала нови 55 регистрации в нарушение на закона, каза Павлова.

Според думите на министъра, вече има наредена проверка на служба ГРАО и прехвърли отговорността за проблема върху Капитанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У булгарско закони имало по османско след това до ден днешен царува безаконието и тъй ще бъде
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да чуя *** как произнася думата "беззаконие".
77
0
 
0
 
! Отговори
ъ преди 8 години
Тикво до кога ще се криеш-иначе си големата работа КЪДЕ СИ ??
76
0
 
3
 
! Отговори
Безпартиен преди 8 години
Докато е на власт.... Нали до няколко месеца щяхме да задминем Румънците?Сега на местните избори избирайте пак ГЕРБАДЖИИИ? И Убедете по този начин Борисов че не сте съгласни а него??? ГЕРБ трябва да се забрави когато стане въпрос за избори,та те са си мутри! на които не им пука за Българите.
75
0
 
5
 
! Отговори
трибуна 'Молдов преди 8 години
Баце кога ще строява батальона си от министри, за да провери спортната им форма ? Може ли Баце да има спортно тяло на римски гладиатор, а някои от министрите му да са с големи кореми ? Може ли Баце активно да спортува , а някои от министрите му да маат прасета на футболни мачове ? Не може така, Баце , не може така !От такива като партизанката от 'Чавдар' на Баце не му остава време нито да се ожени, нито да стане император .Какъв император ще е Баце с такава тромава армия ?Тази година гладиатор, догодина император ... / не е сигурно /
74
0
 
2
 
! Отговори
трибуна 'Молдов преди 8 години
От такива като нея Баце не може да се ожени. Сега ще трябва да се прави трибуна 'Молдовоци' , а след това ще трябва и лентичка да се реже ... В този претоварен график на Баце кога да му остане време за ритане на топка, а камо ли за рязане на лентичка ?Само сега партизанката от 'Чавдар' да не вземе да измаа цяла акула на новата трибуна, че тогава хептен ще се изложат ...Партизанката от 'Чавдар' вече да не е станала рекламното лице на Маргините ? С тази визия има бъдеще ...
73
1
 
15
 
! Отговори
правилния път преди 8 години
Горките хора, съжалявам ги! Събрали се с лозонги и под ялова крава чакат теле. Един силен умен адвокат може да свърши добра работа. Българския народ може да осъди държавническите безобразия. Точно и ясно да сформира всички държавни закони и наредби направени в услуга на мафията и монопола с цел рекет на народа което включва и енергийния, строителния проблим Не се изправяйте с/у ц**ните а с/у държавата и не на площада а в европейския съд!Колко от вас плащат промишлен ток без промишлена дейнос
72
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мълчанието на Рапона показва, че ще чака докато хората се откажат. Другите държави имат премиери с образование, интелект, достойнство, позиция и решителност. Рапона е толкова тъпо парче което е ясно в Брюксел. Той е за смях и подигравка но е послушен! Не трудно, особено като е с Цецо Крадецо, да са обект на подигравки и унижение. Прости, без език, без обноски, забогатели с кражби и далавери, те са еманация на състоянието на атмосферата в България. Държава все по-бедна и ограбена от тези шимпанзе
71
0
 
15
 
! Отговори
До 79 преди 8 години
Добре си подбрал музиката, макар че едва ли някой от ромовте е разбрал защо пускаш Вагнер и "Апокалипсис сега". Някои други обаче са разбрали, така че, продължавай в същия дух.Който няма записи на Вагнер, да следва съвета на 91. Може да им пуснете "Дельо хайдутин", може и метъл.
70
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато Бойко чака,, какво да каже началника ,,или ,,началниците да се разберат ,,Сбъркан е адреса на питане . Той е човек без собствено мнение -чака, началника да каже !
69
0
 
10
 
! Отговори
ynota преди 8 години
bah mamamu i tikvite!
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тия "Бедни и простодушни хора". Крайно време е да се появят и нормални.
67
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"защо Боце уволни въпросната си зам. - министърка?"Щото не е изпълнила нещо брюкселско или не е била удобна за нещо, е за това я махнаха.Аз нз защо не е нормално и министри да излизат по баровете за по питие. На снимките тя изглеждаше като полуумряла. Кой знае какво са и сложили в питието, докато е отишла до тоалетната. После като я е хванала добавката са я снимали.Ето как се отсраняват непослушни и неудобни министри от Тиквата през 2015та.Що не пробва същото да го направи на Симеон Дянков?
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия питали Бойко. Още не са проумели, че дойдат ли гербавите *** и ченгета на власт има само анархия и беззаконие. Ако бяха приели тия комуноиди, предложените от Атака промени в НПК и закона за оръжията, касаещи самозащитата, както е в нормалния човешки свят, всичко щеше да е нормално. Но това никога няма да се случи, докато герберистите са на власт.
65
0
 
12
 
! Отговори
трибуна 'Молдов преди 8 години
Че кой нормален мъж бяга от пияна жена и защо Боце уволни въпросната си зам. - министърка ?Лоша е комбинацията от пияна жена и изморен мъж , а ако Боце е изморен / от мачлета или рязане на лентички /, то това ще рече, че вече му е време да излезе в 'заслужен отдих' !Не разбирам само защо , след като Боце е активен спортист , не държи на хората си да поддържат някаква спортна форма - поне за пред избирателите им ?Преди време им се караше за липсата на вратовръзки, а не обръща внимание на излишните им килограми .Партизанката от 'Чавдар' и по сто кила гримове да си слага, няма да може да
64
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Жители на Гърмен: Бойко, докога ще има беззаконие"То отговора се съдържа в въпроса. Докато Тиквеняк е на власт.Как искате мутра да ви даде правосъдие, бе? Що за парадокс е това?
63
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано не се откажат тези хора
62
0
 
28
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
На въпроса за беззаконието Бойко Борисов не може да отговори. Той поначало не е на ясно какво значи думата ЗАКОН. Законът на прерията, Винету и Олд Четъхенд, там е на ясно. Забравих...на Тато е бърсал задните части като охрана.......
61
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нащият министър-председател е Брюксел Брюксисов.
60
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бедни ,простодушни хора ,вие не разбрахте ли че България не се управлява от Бойко ами от Брюксел и американското посолство и каквото те наредят той стриктно слуша и изпълнява !?