Българите се изселиха в Гърция за почивните дни

Чакат на километрични опашки на ГКПП "Кулата"
Обновена: 19 сеп 2015 11:28 | 19 сеп 2015 11:25, Камелия Цветанова
37
Българите се изселиха в Гърция за почивните дни
Снимка: Булфото, архив

Четирите почивни дни около Деня на Независимостта и топлото време зарадваха хиляди българи, които решиха да отидат на почивка в Гърция.

Пътят дотам обаче минава и през ГКПП "Кулата" където, уви, преминаването става доста бавно.

Колите пъплят, хората чакат на километрична опашка, за да минат малкото разстояние между граничните пунктове „Кулата“ и гръцкия „Промахан“.

Това обаче не е изненада, защото винаги, когато има няколко почивни дни, сънародниците ни тръгват към южната ни съседка с коли.

В Гърция сезонът още не е приключил и хиляди българи явно са готови и този път да изтърпят чакането с часове на границата, за да отдъхнат четири дни на море.

В последния от серията почивни дни - 22 септември, движението ще е в обратна посока, така че тогава се чакат километрични опашки от гръцката страна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
ММММММММММММММММММММ преди 8 години
Възхитена съм от младите-печелят международни конкурси състезания... Браво деца. Спокойна съм за бъдещето на внуците си. Пропуснала съм някои препинателни знаци-все още се обучавам. На близо 80 години съм.
24
1
 
0
 
! Отговори
Мария преди 8 години
До циникаМисля по-възрастните като Вас да се ограничават в коментарите за мислите и действията на младите.
23
0
 
1
 
! Отговори
Мария преди 8 години
До Треворне е лошо първо да преминете през един курс по правопис и правоговор
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз сега търся в интернеет къде са пречиствателните станции по гръцките курорти че да не сбъркам. Може ли някой да прати малко инфо че да помогне.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците колко плащат за такава реклама? Какви са санкциите за подвеждаща реклама?
20
9
 
5
 
! Отговори
Генади преди 8 години
Защо някой си мислят, че като заплатите са ниски, непременно и доходите са нискиработната заплата представлява едва 40% от дохода на българинаима много други доходи освен заплататадоход от наемидоход от пенсиядоход от дивидентидоход от соц. помощидоход от лихвидоход от покупко-продажба на имотидоход от рента на земеделска земядоход от хонораридоход от печлби от хазартдоход от предприемаческа дейности др.
19
5
 
7
 
! Отговори
до Софиянец преди 8 години
Аре бе? Ела да видиш Бургас - като град-призрак е, поне 70% от хората са се изнесли. В нормален ден не мога да намеря място да паркирам, сега я има 6 коли на паркинга, я не. Едва ли много бургазлии са тръгнали за Гърция, но определено са го ударили на живот, аз имам да довършвам едни глупости и се пукам от яд, че стоя в офиса при това разкошно време. Но до 2-3 часа свършвам и после дим да ме няма...
18
9
 
16
 
! Отговори
А преди 8 години
На *** ли да ходят и на селските тарикати парите да си оставят, е няма да стане
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТреворТе парите така или иначе са за даване, просто там знаят как да си ги вземат :)
16
24
 
8
 
! Отговори
Тревор преди 8 години
*** народ - слаба държава! Каде тръгнахте да си давате парите на маляките бе балъциии, все едно нямаме море... пак по-добре че не тръгнахте за турция!! ***
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има една малка подробност.Докато при комунизма пройзведем 3 мотокара пишем 5 броя сега обратното никой нищо или по малко декларира за да не плаща данъци и сме с малки заплати на ведомост.
14
1
 
7
 
! Отговори
КАЛОФЕРСКИЯММААИ@!!! преди 8 години
Леко с "бежанците" по пътя
13
4
 
4
 
! Отговори
123 преди 8 години
До 10Както казваш, (ако са коректни числата ти) 300хил. са почивали в Гърция - планирано, т.е. в отпуска си, веднъж годишно. Също така 1,3млн. (отново в отпуска си, веднъж гоишно) са почивали по нашето крайбрежие...У нас на море можеш, за седмица, да отидеш и с 300лв. - по квартири, палатки, при приятели, познати и роднини...Иначе, тези, които при всеки (2+ дни) празник "духват" към Гърция - са 10-тина хил. Има и "духващи" по-далеч, но те са 0,1% от активно почиващите.
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и това са пътници с 380 лева минимална заплата
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно защо не слушате призивите на Тиквата и Плевела да почивате в хотелите на авречетата им по родното Бетономорие ?Интересен народ !
10
9
 
27
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Не пътуват Българи, пътуват Софиянци! Отидете на Кулата и вижте регистрационните номера!
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не на Биетунумориету ?
8
8
 
26
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 8 години
до 9Прав си брат, голяма беднотия е сегаа едно време при соца колко богати бяхме, за празниците ходехме с автобуса на село да варим компоти
7
5
 
7
 
! Отговори
до 123 преди 8 години
Това лято 1.3 милиона българи са почивали на нашето море и 300 хил. в Гърция. Бедни, бедни, ама не сме от най-бедните май...
6
11
 
26
 
! Отговори
Бедни сме преди 8 години
Голяма бедност ни е налегнала българитебедни работници се пекат на гръцките плажовебедни български семейства трошат чинии в тавернитебедни български баби пенсионерки раздават пачки на тел измамницибедни български момчета се състезават по пътищата с мощни мотори и БМВ-таголяма беднотия тцтц...такова чудо не е било никога