За по-накратко – джигит в насрещното на Смолян

Шофьорът е установен от катаджиите и му е съставен акт
Обновена: 20 сеп 2015 07:35 | 20 сеп 2015 07:30,
8
За по-накратко – джигит в насрещното на Смолян
Фолксвагенът в насрещното. Снимка: bTV

Младеж засне и пусна в социалните мрежи пореден случай на джигит, движещ се в насрещното. Това се случва на Околовръстното шосе в Смолян.

Младият мъж, студент втора година в академията на МВР, е заснел  как "Фолксваген" Пасат го изпреварва, и то в насрещното.

Иван Пойдовски остава втрещен. Все пак успява да заснеме случката.

Още по темата

"Видях кола, която се движи вляво от мен и споделих във Facebook. Той ме изпревари горе-долу със 60 км. в час", разказва Пойдовски пред bTV.

Бъдещият полицай смята, че хората трябва да са бдителни и да сигнализират за такива водачи.

Органите на реда установили веднага собственика на автомобила – 61-годишен мъж от Неделино. Оказва се обаче, че мъжът е настанен за лечение в смолянската болница. Той твърди, че не е излизал, а колата му е паркирана в района на болницата и не е местена.

На клипа обаче ясно личи, че това е автомобилът, който се движи против всякакви правила, в платното на насрещното движение и застрашава останалите водачи.

В присъствието на свидетели на собственика на возилото е съставен акт. Възможно е да му отнемат шофьорската книжка.

Само преди дни станаха ясни промените в Закона за движение по пътищата, внесени от депутати от Реформаторския блок, които предвиждат, че шофирането в насрещното движение ще се наказва вече специално, а и със солени санкции.

Настимир Ананиев и Антони Тренев предлагат шофьорите, управляващи автомобилите си в скоростните ленти в насрещното движение по автомагистрали и скоростните пътища, да остават без книжки за шест месеца. Те ще бъдат глобявани и с 3000 лева за това нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече не смея да карам по магистрала с повече от 100. Внимавам!! Не знам кой кога и защо си е купил книжката. Малоумието ни е стигнало висини!!! А по другите пътища си е Тото Лото. Особено в провинцията! *** е неизтребим! Това в комбинация с управленската простотия ускорява унищожаването на България!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Сирия всяка Неделя са бесили на площада най-различни ***. Обесват двама такива карачи, да висят една седмици и ще видите дали някой ще си помисли да кара по този начин. Представяте ли се Челен удар!!! Караш спокойно със 100 и изведнъж срещу теб някакъв със 120. Ако се уплашиш, какво става? Ужас!!!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5 ...ние сме много, ама много *** народ и това е резулат от 25 години затъпяване!" резултата е от 500г
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Катастрофите по пътищата и много жертви са резултат от това, че всеки, абсолютно всеки *** и комплексар има кола и понеже е никой в живота само по пътищата може да се покаже повече от другите и да кара с луда скорост и надута музика! Ако всички спазваха правилата нямаше да има катастрофи, но понеже някой искат да се правят на велики с дребните си душици всеки ден умират хора. Резултата е ясен за всички, ние сме много, ама много *** народ и това е резулат от 25 години затъпяване!
4
1
 
23
 
! Отговори
Абориген преди 8 години
Кви книжки, кви пет лева! Спиране на колата от движение за поне 6 месеца, барабар с отнемане на книжката. К'ат му снемат номерата да видим ще кара ли, че и без книжка...
3
2
 
25
 
! Отговори
Боян преди 8 години
Един кьотек хубав ще му дойде добре.
2
3
 
25
 
! Отговори
muncho преди 8 години
Такива *** трябва да се разстрелват ,а не да им се пишат актове.Като тръгват в насрещното платно -тръгват да убиват невинни.Времв е да се започне да се работи на принципа-КАКВОТО ПОВИКАЛО--ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО.Спмнете си за КАН /ХАН/ КРУМ СТРАШНИ!
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз преди месец видях една кола БМВ с полска регистрация караше в насрещната лента по магистрала Хемус. Нарочно намалих с неговата скорост и му засвирих здраво..оня не е.ава. караше в лявата лента бързата) след Каспичан посока Варна със 120 някъде. Не знам как нямаше коли в него платно по това време. Може би 10 минути му свирих. Беше и късно към 23 часа.