Поправка: Караш в насрещното – оставаш без книжка

Шофьорите ще бъдат глобявани и с 3 бона за нарушението
Обновена: 18 сеп 2015 13:44 | 18 сеп 2015 11:00,
46
Поправка: Караш в насрещното – оставаш без книжка
Снимка: Facebook

Шофирането в насрещното движение ще се наказва вече специално, а и със солени санкции.

Това предвиждат промени, внесени в Закона за движение по пътищата от депутати от Реформаторския блок.

Още по темата

Настимир Ананиев и Антони Тренев предлагат шофьорите, управляващи автомобилите си в скоростните ленти в насрещното движение по автомагистрали и скоростните пътища, да остават без книжки за шест месеца. Те ще бъдат глобявани и с 3000 лева за това нарушение.

Измененията идват след серия инциденти, най-вече по магистралите, при които бяха засечени автомобили, движещи си с над 100 км в насрещното движение.

През последните седмици любителски клипове показаха бум на шофиране в насрещното. Някои от кадрите бяха от магистрала "Тракия", а други – от центъра на София. Преди дни автобус от градския транспорт навлезе в насрещното на кръговото около Руски паметник в столицата и предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Сега, в мотивите си за по-строгите санкции, Реформаторите пишат, че наказанията за шофиране в насрещното сега са между 20 и 150 лева.

"Санкцията не отговаря на степента на опасност, която се създава", смятат Ананиев и Тренев. Според тях подобно шофиране би довело до тежки последици и смърт на пътя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Трябва да се третира като углавно престъпление. Със 100 по магистралата си е все едно да стреляш с автомат в мола.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАПРАВО ДА СЕ КОНФИСКУВА КОЛАТА И БЕЗ КНИЖКА ЗА 3 ГОДИНИ, А КОЛКОТО ДО МАЛКИТЕ НАРУШЕНИЯ ,МОГАТ ДА БЪДАТ ДОКАЗАНИ.ТО СЕ ВИЖДА КОГАТА КАРАШ НАРОЧНО В НАСРЕЩНОТО
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да не стане после да краде за да си плати глобата.
33
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде по света го има това, минимална нетна заплата 280 лв., и глоба 3000 лв., утре някой без да иска ще напари нарушение и ще се чуди какво да прави, стига с тези абсурди и глоби, за да измивате очите на хората. Като глобявате постоянно, дори и с малки суми, като взимате книжки, а не да карат с по незнам си колко акта, нещата ще си дойдат на място, после ще отчетете статистика, че сте глобили един с 3 000 лв. Не е нормално да има такива глоби, взимаш му книжката, малко в затвора, малко глоба
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, ако някой автомобил е спрял в твоята лента /което често се случва, спрал да свърши някаква работа за 2 минути/ , как можеш да продължиш напред без да влезеш в насрещното? Ей това някой ако може да ми го обясни, ще му кажа браво!
31
3
 
8
 
! Отговори
-10 преди 8 години
И ся ко праим? Най-тежки наказания за каране в насрещното, егати логиката!--------------Ако светът се управляваше от логиката, ти щеше да си амеба! С карането в насрещното ти напълно съзнателно и арогантно погазваш закона. Този тип действия (подигравката със закона)трябва се наказват изключително строго, защото са опасни за реда в обществото повече отколкото за физическата цялост на конкретен индивид от това общество!
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре...адекватни наказания за селските ***, които превзеха пътищата на България......чакаме адекватни наказания (поне 500 лв) за тарикатите със скъпи коли, пререждащи се по светофарите. колоните в задръстванията са само за плебеите..с кола за 100,000+ не може да се чака... само ,че в нормална цивилизована държава такъв феномен НЕ съм виждалзащо имам чувството, че камера на ВСЯКО кръстовище ще изплати инвестицията си за само 5 минутки
29
1
 
2
 
! Отговори
2,5%dds преди 8 години
Kolko bg leva ima prihod v bg darjavnia budjet ot transportni taksi i transportni koridori - po zemia, vazduh, voda?
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България се раждат все по-малко деца но все повече ***.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До истинатаДай на троловете да мърморят. Ами като стане инцидент и после ще има тролене, що не са се взели мерки навреме? Социопати...
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пукаму на шалтера че ще остане без книжка утре пак ще си кара трошката в настрешното ако се върнете 1 месец назад и видите статистиката колко са вханали пиени без книжка резултатите са страшни
25
1
 
13
 
! Отговори
до австралия преди 8 години
Пич случва се влезнал си. Цъкаш едни авариики и си оправяш посоката на движение бавно и внимателно все пак хора сме тия зад волана не роботи. Нищо страшно но ония да ми карат в насрещното по магистрала...дано го приемат този закон. Иначе когатп сбъркам и не вляза в някоя отбивка продължавам напред без да спирам пък назад пък разни други маневри..."еее ама следващата отбивка е след 10км" еее...да си гледал къде караш!
24
9
 
12
 
! Отговори
истината преди 8 години
Смъртни случаи през последните 10 години: каране в насрещното - НУЛА купени книжки - няколко хиляди пияни шофъори - няколко хиляди превишена скорост - няколко хилядиИ ся ко праим? Най-тежки наказания за каране в насрещното, егати логиката!
23
3
 
4
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Селяците от парламента трепат пак с интелект...щели да глобяват с 3000лв а опит за убиство от 3до 15г е най простото ама отде акъл
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой ще констатира нарушениеята и кой ще налага глобите? Да не би това да е възложено на седемдесет хилядната банда потомствени шуробадженакорушветчийски корумпирани некадърници? А и между другото, нали не сте забравили, че от шестдесет екипа пътни полицаи само един не взема подкупи, защото е от вътрешна сигурност.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Do 16На всеки може да се случи да се набута срещу движението!Когато е неволно, човек жеднага ще се обърне по посока на движението и ....няма проблем. Но да караш километри ....направо си е за строги глоби.Друг е въпроса, че точно от тези случаи "търкалящите се по паветата протестанти-милиционери" правят яките пачки!
20
2
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Дет се вика - много шум за нищо. ПУснаха два клипа на минаващи в насрещното и айде да симулираме законодателна дейност. Кво стана с ония дрифтаджиите-джигити, дето имаше пушилка една седмица? Ами нищо, кво да стане. Докато се разчита разни чиновници, дето погледът им все е в часовника за края на раб. ден, работата ще е на парче. Четох днеска - Румъния спадала към регионалните сили, ние се сравняваме с тях - смех
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега в Австралия е 4 или 5 часа сутринта! Сигурен ли си че си в Австралия!??
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как точно ще глобиш *** който няма дим в *** та какво остана за 3000 лв??Недомислица след недомислица.Ама никой не се сеща че може да го арестуваш и му определяш гаранция от 3000 лева.Внася..........излиза, не внася.............отработва ги в затвора за 1 година.Да видим КОЙ ще кара пак в насрещното.Обзалагам се че ще има по един случай на година а не като сега по 100 на ден.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди два часа е по сред нощ в австралия, сега също е тъмно защо не спиш, панко